GENEL - 08 Kasım 2018 Perşembe 11:20

Furniture İstanbul Mobilya Fuarı’na Modoko desteği

A
A
A
Furniture İstanbul Mobilya Fuarı’na Modoko desteği

Türkiye’nin en önemli markalarının katıldığı Furniture İstanbul Mobilya Fuarı 6 Kasım’da kapılarını açtı.

Türkiye’nin en önemli markalarının katıldığı Furniture İstanbul Mobilya Fuarı 6 Kasım’da kapılarını açtı. Dünya ticaret sahnesinin ve Türkiye gündemin önemli konu başlıklarından biri olan mobilyanın taçlandığı bu fuara, Modoko Mobilyacılar Sistesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İ. Etem Özçelik ve Modoko yönetimi katılımlarıyla destek verdi.


Furniture İstanbul Mobilya Fuarına mobilya sektörünün lider ülkeleri İtalya, Almanya, Avusturya ve İsviçre’nin yanı sıra sektörün hedef pazarları olan Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de aralarında bulunduğu 85 ülkeden ziyaretçi ve VIP alım heyetlerini ağırlandı.


Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, katıldığı fuarda mobilya sektörünü yakından ilgilendirecek önemli konulara değindi. Metin; “Ar-Ge, inovasyon ve tasarımı önemsiyoruz. Bütün politikalarımızı buna göre geliştiriyoruz. Sektörün de bazı öz eleştiriler yapması lazım. Mobilya ihracatımızın profili, Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya ile sınırlanmış. 200 ülkeye ihracat yapıyoruz ama bu 200 ülke arasında bölgesel olarak ağırlığı onlar teşkil ediyor. Yaklaşık 200 milyar dolar mobilya sektörünün dış ticaret hacminin olduğu bir yerde, ABD’nin 45 milyar dolar ithalat yaptığı bir yerde biz yokuz. Benim Türk ihracatçım, mobilyacım ABD’de olmak zorunda. O nedenle sizin bizi zorlamanız lazım. Alım heyetlerine bakıyorum ama çok sınırlı. Bu kadar az alım heyeti olmamalı. Bize geldiniz de size para yok, personel yok, mevzuat şöyle mi dedik? Mevzuatsa mevzuat, paraysa bu noktada bir sıkıntı yok. O nedenle Ticaret Bakanlığı olarak siz ihracatlarımızdan, sanayicilerimizden, ticaret erbablarımızdan biz bunu bekliyoruz” açıklamasında bulunarak Furniture İstanbul Mobilya Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, mobilya sektörünü ihracat performansı açısından çok önemsediklerini belirtti.


Başkandan fuara tam destek


Modoko’nun emektarı ve değerli Yönetim Kurulu Başkanı İ. Etem Özçelik fuara anlamlı ziyarette bulundu ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile kısa süreli bir araya geldi. Türk mobilyasının bugünlere gelmesine büyük katkı sağlayan, hem ticarete hem de devlet politikasına her zaman destek veren Modoko Yönetimi adına gönülden destekçi olduklarının da bilgisini verdi. Fuarda Modoko çatısı altında hizmet veren birçok mobilya markası da birbirinden güzel stantlarını ziyaretçileriyle buluşturdu. Loda Mobilya’nın ortaklarından ve Modoko Yönetim Kurulunda aktif görev alan Harun Karaçak da fuara katılan isimlerdendi.


Dünyaca ünlü tasarımcılar geliyor


Fuara İtalya’dan Ludovica SERAFINI, Federico DELROSSO, Marco PAOLELLI- Sandro MENEGHELLO, Giuliano CAPPELETTI, İspanya’dan Jorge HERRERA, Teresa SAPEY ve Francesca HEATHCOTE, İsveç’ten Sara GARANTY, Finlandiya’dan Markku Piri’nin de olduğu uluslararası ödüllü 10 tasarımcı Design Stories adlı seminer etkinliğinde geleceğin dizaynları ile ilgili sunumlar yapacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.