GENEL - 04 Haziran 2018 Pazartesi 13:48

Gaziosmanpaşa’da Nihat Hatipoğlu İle Gönül Sohbeti

A
A
A
Gaziosmanpaşa’da Nihat Hatipoğlu İle Gönül Sohbeti

Prof.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa’da sevenleriyle buluştu. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan programına konuk olan ünlü ilahiyatçı, sohbetiyle gönülleri fethetti. Sohbet yoğun ilgi görürken program havadan görüntülendi.


On bir ayın Sultanı Ramazan’ın manevi coşkusu, Gaziosmanpaşa Meydanı’nda her akşam birbirinden farklı etkinliklerle yaşanmaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, ilçe halkıyla Ramazan sohbetinde buluştu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da katıldı. Vatandaşlar programa yoğun ilgi gösterirken kalabalık havadan görüntülendi.



“Kalbi temizleyen en büyük ibadet namazdır”


Namazın dinimizdeki yeri ve namaz kılmanın önemi konularında sohbet gerçekleştiren Hatipoğlu, “Niçin namazın bu kadar üzerinde duruyoruz? Niçin namaz bu kadar önemli? Çünkü bu namaz dinin direğidir. Ahirette namazı geçen, namazın hesabını veren diğer bütün badirelerden rahat atlar. Namazı geçenlerin önü açılacaktır. Namaz hiçbir ibadetle kıyaslanamaz, ne oruç, ne zekât, ne hac. Bütün ibadetlerin şahı, lideri namazdır. Namaz günde 5 kez Allah ile sohbettir. Namaz kılarken lütfen Allah’la konuştuğunuzu unutmayın. Çünkü Allah’a söylüyorsunuz, Allah sizi dinliyor. Ona eğiliyorsunuz. Kalbi temizleyen en büyük ibadet namazdır” dedi. Nihat Hatipoğlu ardından meydandaki kalabalıktan 5 vakit namaz kılmaları için söz istedi.


“Bizim Programımız büyük bütçeli dizileri kat kat geçiyor”


Televizyonda yaptığı programlarla büyük bir izleyici kitlesi oluşturan ünlü ilahiyatçı, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve şu ifadeleri kullandı: "İftar ve sahur programlarımız mütevazı programlar. Biliyorsunuz Sultanahmet’teyiz. Kendi halinde bir program. Ama şunu söyleyeyim; televizyonculuk açısından Türkiye tarihinde görülmedik sonuçlar alıyoruz. Bizim programımız büyük bütçeli olan dizileri, haberleri kat kat geçiyor ve her gece Türkiye’de en çok izlenen ilk 5 program içinde oluyor. Bu niçin önemli? Eskiden din programları denilince köşeye, bucağa atılırdı. Hocalar çağırılırdı kavga ettirmek için. Hocalarla alay ederlerdi. Ama bizler bu işlere başlayınca bu iş bitti. Dedik ki hocalığı böyle ayağa düşürmeyiz. Allah’ı, Peygamber’i anlattık ve büyük bir kitle de elhamdülillah bu işi sahiplendi. Onun için bu başarı sizin başarınız. Hepinize binlerce kez teşekkür ediyorum."


“Ramazan’ın bu bereketini sizlerle paylaşıyoruz”


Konuşmasının ardından Nihat Hatipoğlu’na çiçek takdim eden ve teşekkürlerini sunan Başkan Usta, meydandaki vatandaşlara hitap etti. Havaların güzel gitmesiyle Ramazan boyunca farklı programlarla vatandaşlarla buluştuklarına vurgu yapan Başkan Usta, "Ramazan hepimiz için önemli. Böyle dostlarımızla ve topluluklarla beraber olmayı her zaman bulamadığımız için Ramazan’ın bu bereketini sizlerle paylaşıyoruz. Bu coşku paylaştıkça güzelleşiyor. Herkesin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyor, hep birlikte nice Ramazanlara ulaşmayı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Freni tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.