ASAYİŞ - 22 Temmuz 2017 Cumartesi 17:35

Görevini yapan İHA ekibine çirkin saldırı

A
A
A
Görevini yapan İHA ekibine çirkin saldırı

Bayrampaşa’da trafik kazasında şehit olan polis haberini takip etmek için olay yerine giden İHA ekibi polisler tarafından elleri kelepçelenerek darp edildi.

Bayrampaşa’da trafik kazasında şehit olan polis haberini takip etmek için olay yerine giden İHA ekibi polisler tarafından elleri kelepçelenerek darp edildi.


Bayrampaşa’da saat 15.30 sıralarında feci bir kaza meydana geldi. İddiaya göre, bariyere çarpan motosikletli Yunus Polisi ekibinde bulunan 2 polis yola savruldu. Polislerden birisi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken,, diğer polis memuru ise olay yerinde şehit düştü. Yaşanan olayı haber alan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri ise olay şehit olan polisin durumu hakkında haber yapmak için olay yerine gitti. Olay yerine giden muhabirlerin görüntü çekmesini istemeyen polisler, muhabirlere sözlü ve fiziki tacizde bulundu.



Demir kelepçeyi ellerine takıp yumruk attılar


Günün her saatinde vatandaşlara yalnızca doğru haber için sokaklarda çalışan ve 15 Temmuz gecesi de yoğun mesai harcayan İHA muhabirleri görüntü çekmeye başladı. İlk önce Yunus ekiplerine bağlı bir polisin, “Ne çekiyorsun lan“ tepkisi üzerine İHA muhabiri “Tamam çekmiyorum” dedi. Daha sonra polisler, ellerine kelepçe taktıkları İHA muhabirini darp etti.


İHA muhabirleri saldırı sonrası darp raporu alıp şikayetçi olmaya gitti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları karşı karşıya geldi. İki grup arasında zaman zaman kavgalar da yaşanırken, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bölgeye geldi. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi İzmit Belediyesi meclis üyesi İbrahim Efe’yi ittirdi. Yere düşen İbrahim Efe’ye İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yanında bulunanlar, "Kendini yere atıyorsun, numara yapma" diye tepki gösterdi. Bu sırada Fatma Kaplan Hürriyet’in yanında bulunan bir kişi de yere düştü. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "İzmit Belediyesi’nin değil şehir hastanesi sorumluluğunda olan alana, şehir hastanesi yönetiminin daveti ile vatandaşların ulaşım kolaylığını sağlayacak kapı düzenlemesini yapmak üzere gitmiş olan çalışma arkadaşlarımız, İzmit Belediyesi ekiplerinin engellemesi ile karşılaşmış ve çıkan arbedede çalışma arkadaşlarımız darp edilmiştir. Takdir halkımızındır" denildi.