GENEL - 21 Haziran 2018 Perşembe 15:02

Hakan Atilla davasının çevirisini yapan Sebla Küçük’e PKK propagandası davası

A
A
A
Hakan Atilla davasının çevirisini yapan Sebla Küçük’e PKK propagandası davası

ABD’de görülen Hakan Atilla davasındaki konuşmaları çevirerek sosyal medyada yayımlayan çevirmen Sebla Küçük hakkında “PKK silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ABD’de görülen Hakan Atilla davasındaki konuşmaları çevirerek sosyal medyada yayımlayan çevirmen Sebla Küçük hakkında “PKK silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.


ABD’de görülen Hakan Atilla davasındaki konuşmaları çevirerek sosyal medyada yayımlayan Sebla Küçük hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bazı paylaşımlar nedeniyle ’’silahlı terör örgütü propagandası yapmak’’ suçundan başlatılan soruşturma tamamlandı.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca Küçük hakkında hazırlanan iddianamede, Küçük’ün, suça konu yaptığı paylaşımlara yer verildi.


İddianamede, Küçük’ün amacı ülkenin birliğini bozarak devlet egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak olan silahlı terör örgütünün cebir şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini överek örgüt propagandası yaptığı kaydedildi.


Şüphelinin ifadesine de yer verilen iddianamede, şüpheli Küçük’ün söz konusu sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu ancak paylaşımlarının kendi paylaşımları olmadığını bir haber ajansından ve bir gazeteciden alıntı yapıp Türkçe’ye çevirdiğini söylediği belirtildi.


Şüphelinin paylaşım/söylemlerinin ifade özgürlüğü kapsamını aşacak nitelik ve boyuta ulaştığı, başka bir deyişle ifade özgürlüğü kavramının dışına çıktığı ve amacını aştığı belirtilerek, şüpheli Küçük’ün terör örgütünün söylem ve amaçları doğrultusunda propaganda yaptığı kanaatine varıldığı aktarılan iddianamede, şüpheli Küçük’ün, ’’silahlı terör örgütü propagandası yapmak’’ suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Başsavcılıkça onaylanan ve İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame mahkemece kabul edildi. Şüpheli Küçük, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Faruk Özlü ve Meclis üyeleri mazbatalarını aldı AK Parti’den Düzce Belediye Başkanı seçilen Dr. Faruk Özlü mazbatasını, Düzce Adliyesinde törenle aldı. Adliye çıkışında açıklama yapan Özlü önümüzdeki 5 yılda çok büyük ve önemli hizmetlere imza atacaklarını söyleyerek kazananın Düzce olduğunun altını çizdi. Mazbatasına almak üzere Düzce Adliyesi’ne giden Faruk Özlü’ye Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, Merkez İlçe Başkanı Buğra Alp Kocaman, yeni seçilen Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve teşkilat mensupları eşlik etti. Adliye binası toplantı salonunda gerçekleşen mazbata töreninin ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Faruk Özlü, seçim döneminde vaat ettiği 100 projeyi hayata geçirmek için hemen çalışmalara başlayacaklarını belirterek şunları söyledi, “AK Parti grubu olarak milletvekillerimizle birlikte mazbatalarımızı aldık. Önümüzdeki 5 yıl Düzce’ye çok önemli ve büyük hizmetler yapacağız. Seçimden önce projeler kitabı yayınladık. Düzce’nin çehresini değiştirecek 100 projemiz var. Her projenin sorumlusu belli. Seçimler ile ilgili süreçte çok bir çalışma yürüttük. Gece gündüz çalıştık. Sonuçta kazandık. Düzce bu seçimde aklı selimle, sağduyu ile Düzce’nin 5 yılında hizmet edecek olana kadroyu belirlemiştir. Önümüzdeki 5 yıl Düzce’de güzel hizmetler yapacağız. Düzce’mize hayırlı olsun” dedi. Toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.