GENEL - 26 Eylül 2017 Salı 15:49

İstanbul İtfaiyesi’nin 303’üncü yıldönümünde tulumbacılar Sultanahmet’te tatbikat yaptı

A
A
A
İstanbul İtfaiyesi’nin 303’üncü yıldönümünde tulumbacılar Sultanahmet’te tatbikat yaptı

İstanbul İtfaiyesi’nin kuruluşunun 303’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında tulumbacılar, Sultanahmet Meydanı’nda yangın tatbikatı yaptı.

İstanbul İtfaiyesi’nin kuruluşunun 303’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında tulumbacılar, Sultanahmet Meydanı’nda yangın tatbikatı yaptı. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği tatbikatta, bugünün modern yangın söndürme aracı robot tulumba da görev yaptı.


İstanbul İtfaiyesi’nin kuruluşu’nun 303’üncü yıldönümü kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Her gün binlerce turistin ziyaret ettiği mekanlardan biri olan Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte 1714 yılında görev yapan tulumbacılar o günün imkanlarıyla yangın söndürme tatbikatı yaptı. Mehteran takımının gösterisi ile başlayan programa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, çok sayıda itfaiye ekibi ve vatandaşlar katıldı.


Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği tatbikatta, tulumbacılar kendilerine özgü naralar eşliğinde yangın söndürdü. Önce alana kurulan maket konaktan dumanlar yükseldi. Ardından tulumbacılar yangına müdahale etti. Söndürülen yangının ardından ferman okundu ve tulumbacılar dua etti. Daha sonra bugünün endüstriyel yangınlarında kullanılan tulumba robot, yangın söndürme tatbikatına katıldı. Etkinlikte itfaiyenin dünü ve bugünü bir araya getirildi. Tatbikatı ilgiyle izleyen vatandaşlar gösteriyi cep telefonlarıyla kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Buharkent eski başkanlarından Köprülü son yolculuğuna uğurlandı Aydın’ın Buharkent ilçesinde 1994-2004 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Nazmi Köprülü 79 yaşında hayatını kaybederken, Köprülü düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Geçtiğimiz yıl açık kalp ameliyatı olan ve bir süredir de yaşlılığa bağlı rahatsızlığı devam ettiği için tedavisi sürmekte olan Nazmi Köprülü, sabah saatlerinde yaşamını kaybetti. Köprülü için görev yaptığı memleketi Buharkent’te cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazına müteakiben Çarşı Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Buharkent Kaymakamı Cuma Omurca, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Köprülü ailesi ve aile yakınları, iş ve siyaset dünyasının tanınmış isimleri ve vatandaşlar katıldı. İlk tören Buharkent Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Köprülü’nün özgeçmişinin okunmasının ardından Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Köprülü ile ilgili hatıralarını ve hizmetlerini anlattı. Başkan Erol, “Nazmi Köprülü Başkanımız Buharkent’e güzel hizmetler ve eserler bıraktı. Biz kendisinden razıyız. Allah da ondan razı olsun inşallah. Kendisine rahmet, acılı ailesine ve yakınlarına da başsağlığı diliyorum” dedi. İkinci tören ise ikindi namazına müteakip Buharkent çarşı camide gerçekleştirildi. Kılınan namazın ardından Köprülü için helallik istendi. Namazın ardından merhum Köprülü, Buharkent Belediye Mezarlığı’na defnedildi. Doğumu da ölümü de anlamlı günlerde oldu 1945 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü hayata gözlerini açan Nazmi Köprülü, yine anlamlı bir gün olan TBMM’nin kuruluş günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 79 yaşında iken hayata gözlerini yumdu. 1994-2004 yılları arasında 10 yıl Buharkent Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Köprülü, geçtiğimiz yıl geçirdiği açık kalp ameliyatının ardından uzun süredir tedavi görmekteydi. Nazmi Köprülü, evli, 2 çocuk ve 2 torun sahibiydi.