ASAYİŞ - 06 Ekim 2017 Cuma 16:41

İstanbul’da özel harekat destekli narkotik operasyonu

A
A
A
İstanbul’da özel harekat destekli narkotik operasyonu

İstanbul’da narkotimleri özel harekat polislerinin de desteğiyle Fatih’te narkotik operasyonu düzenledi.

İstanbul’da narkotimleri özel harekat polislerinin de desteğiyle Fatih’te narkotik operasyonu düzenledi. Operasyonda baskın yapılan bir evden yaklaşık 5 kilogram “bonzai” diye tabir edilen sentetik uyuşturucu madde ele geçirildi.Ekipler , operasyon sırasında metruk binaların çatılarına tırmanarak aramalar gerçekleştirirken, operasyona katılan “Golden” isimli narkotik köpeğiyle çevreyi didik aradı.


Fatih’te bir evde uyuşturucu madde olduğu bilgisini alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Suçlarıyla Mücadele narkotimleri, öğle saatlerinde Sinanağa Mahallesi Tetimmeler Sokağı üzerinde eve baskın düzenledi. Baskında evi didik didik arayan ekipler, yaklaşık 5 kilogram “bonzai” diye tabir edilen sentetik uyuşturucu madde ele geçirdi. Ele geçirilen maddelere polis tarafından el koyuldu.



“Narko-Sokak” uygulaması da gerçekleştirildi


Öte yandan, narkotimleri ve motorize yunus ekipleri de meydanlarda “Narko-Sokak” uygulaması gerçekleştirdi. Mekanları ve sokakları didik didik arayan ekipler, bölgede kuş uçurtmadı. Ekipler Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusu yaptığı 11 şahsı gözaltına alırken, aramalarda silah ve mühimmat ele geçirildiği öğrenildi. Ayrıca “Golden” isimli narkotik köpeğiyle de çevre incelendi. Özel harekat polisleri ise bölgede otomatik silahlarla önlem aldı. Gözaltına alınan şahıslar ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülürken, ekiplerin olayla ilgili çalışması sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara YÖK’ten denklik için yeni düzenleme Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esaslar belirlendi. “İlk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek” Yayımlanan düzenlemede, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecek. “İlk binde yer alan üniversitelerden mezun olanlara YSK şartı aranmayacak” Aynı derecelendirme kuruluşlarında ilk binde yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak ancak YKS’ye girme zorunluluğu aranmayacak. İlk binde yer almayan bir üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programın YKS’deki başarı sıralaması şartını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkriptleri dikkate alınarak bireysel olarak inceleme yapılacak.