GENEL - 07 Aralık 2017 Perşembe 12:48

İyilik Melekleri, çocukların hayallerini gerçekleştirmek için buluşuyor

A
A
A
İyilik Melekleri, çocukların hayallerini gerçekleştirmek için buluşuyor

Her yıl yaklaşık 5 bine yakın çocuğa yardım elini uzatan İyilik Melekleri Derneği, 20 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenecek yardım gecesi ile çocukların hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Her yıl yaklaşık 5 bine yakın çocuğa yardım elini uzatan İyilik Melekleri Derneği, 20 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenecek yardım gecesi ile çocukların hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Gülriz Sururi, Kerem Alışık, Merve Özbey, Deniz Türkali, Azra Akın ve Kutsi gibi 100’e yakın ünlünün yanı sıra cemiyet hayatında da önemli isimlerin katılacağı gecede toplanacak yardımlarla 81 ilden 112 çocuğun hayali gerçek olacak.



Kuruluşunun 4’üncü yılını geride bırakan ve ‘Her Şey Çocuklar İçin’ sloganı ile hareket eden İyilik Melekleri Derneği, 20 Aralık’ta düzenlenecek yardım gecesi ile hayalleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Sunuculuğunu Hakan Bilgin’in yapacağı yardım gecesine Gülriz Sururi, Kerem Alışık, Merve Özbey, Deniz Türkali, Azra Akın ve Kutsi gibi 100’e yakın ünlünün yanı sıra cemiyet hayatından da önemli isimler katılacak. 81 ilden 112 çocuğun hayallerinin gerçek olacağı gecenin bir de sürprizi olacak. Niğde’de yaşayan ve en büyük isteği cerrah olmak olan bir kız çocuğunun hayali, Kalp Atışı dizisi oyuncularından Ali Burak Ceylan’ın da yer alacağı bir mizansenle hayata geçirilecek.



15 bin çocuğa yardım eli uzatıldı


İyilik Melekleri Derneği’nin kurucusu Nilay Çeteci, 2009’dan bu yana aktif olan derneğin Soma’da ki faciadan sonra orada yakınlarını kaybeden çocuklar için atölyeler açma hayali ile 2014’te resmiyet kazandığını, sonrasında ise odağına daha çok kız çocuklarını alarak yoluna devam ettiğini söyledi. Çeteci, daha çok çocuğa ulaşmak ve hayallerini gerçekleştirmek için yardımsever yeni iyilik meleklerini beklediklerini dile getirdi.



Yapılan bilgilendirmede, odağına daha çok kız çocuklarını alan İyilik Melekleri Derneği, 2014’ten bu yana her yıl yaklaşık 5 bin çocuk olmak üzere, bugüne kadar 15 binden fazla çocuğun hayallerini gerçekleştirdi. Gönüllülük esası ile yoluna devam eden derneğin kendi hayali ise dernek çatısı altında faaliyet gösterecek bir yuva, devlet bünyesinden ayrılmış ve kamu hizmeti hakkını belli sebeplerden kaybetmiş çocuklara aracı kurum olarak barınma, iş, sosyal destek gibi imkanlar sunmak ve özellikle kırsal bölgelerde yaşayan kız çocuklarına yüksek oranda eğitim bursu imkânı sağlamak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı. 13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı. Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi. Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.