DÜNYA - 10 Haziran 2015 Çarşamba 10:43

Şiddet uyguladığı görüntüler ortaya çıkınca istifa etti

A
A
A
Şiddet uyguladığı görüntüler ortaya çıkınca istifa etti

ABD’de bir havuz partisinde çevreye rahatsızlık verildiği ihbarı üzerine olay yerine gelen bir polis memurunun, siyahi genç bir kıza karşı şiddet uyguladığına dair görüntülerin ortaya çıkmasının ardından istifa ettiği açıklandı.

Geçtiğimiz Cuma günü ABD’nin Texas eyaletinde bir grup siyahi gencin düzenlediği havuz partisine katılanların çevreye rahatsızlık verdiği ihbarını alan McKinney Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir ekip olay yerine gelmiş, ekip içinde bulunan bir polis memuru partiyi terk etmek istemeyen siyahi genç bir kıza karşı sert müdahalede bulunmuştu. Bu anlara dair görüntülerin geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yayınlanmasının ardından polis memuru görevinden uzaklaştırılırken, yüzlerce kişi de sokağa dökülmüştü. Bu protestolardan bir gün sonra, genç kızı etkisiz hale getirmek için şiddete başvuran polis memuru Eric Casebolt’un avukatı müvekkilinin görevinden istifa ettiğini açıkladı.

McKinney Emniyet Müdürü Greg Conley konuyla ilgili yaptığı açıklamada, polis memuru Casebolt’un partiye katılan genç kıza karşı uyguladığı tavrın bağışlanamaz olduğunu ifade ederek, “Politikamız, eğitimimiz, uygulamalarımız polis memurunun davranışlarını desteklemiyor” dedi. Açıklamaları sırasında havuz partisine katılan gençlerin gürültü yaparak çevrede bulunanları rahatsız ettiği ihbarı üzerine olay yerine gelen diğer polis memurlarını öven Conley, Casebolt’u “kontrolden çıkmış” olarak tanımlayarak, “Olay yerinde 12 polis memuru vardı ve olay yerinde bulunan 11 polis memuru harika iş çıkardı” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, videonun, ABD’deki Beyaz polis memurlarının Afrikalı-Amerikan gençlere karşı sert tavır uyguladığına dair tartışmaların yaşandığı bir dönemde ortaya çıkması, tartışmaları yeniden alevlendirdi. McKinney’de bulunan Polis Kardeşliği Derneği (FOP) olayın kesinlikle ırkçılıkla alakalı olmadığını bildirdi. Dernek Başkanı Daniel Malenfant konuyla ilgili açıklamasında olayın ırkçı bir hareket olmadığı konusunda güven vererek, Mckinney Polis Kardeşliği Derneği’nin tüm üyelerinin ırkçı bir tavırda bulunmayacaklarına dair en ufak bir şüphenin bulunmadığını ve McKinney Emniyet Müdürlüğü’nün ırkçı odaklı bir politika yürütmeyeceğini bildirdi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir