KÜLTÜR SANAT - 08 Mart 2018 Perşembe 13:11

Karikatür yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

A
A
A
Karikatür yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen Karikatür Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen Karikatür Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.


Eyüpsultan Belediyesi tarafından, Geleceğin Çizerleri Projesi kapsamında, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Dokuztaş Dergisi ve Günışığı Derneği ile ortaklaşa düzenlenen“Kardeşlik ve Mültecilik”konulu karikatür yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.


İstanbul’daki okullarda eğitim gören öğrencilerin katıldığı yarışmada,Ahmet Altay, Murat Yılmaz, Ahmet Kesgin, Turam Dertli ve Mustafa Enes Topal’dan oluşan seçici kurulun incelemeleri sonucunda ödül almaya hak kazanan eserler belirlendi.



50 eser finale kaldı


Ortaokul ve lise düzeyinde ayrı ayrı değerlendirilen eserler arasından 50 eser finale kaldı. Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda ortaokul düzeyindeki öğrenciler arasında Eyüpoğlu Koleji’nden 7’nci sınıf öğrencisi Ayşe Eda Alaca birinci, aynı kolejden 6’ncı sınıf öğrencisi Yaprak Kuru ikinci ve Silahtarağa Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi Munise Beyza Zengin ise üçüncü oldu.


Lise düzeyindeki öğrenciler arasında ise Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Aylin Işın birinci, İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Muhammet Sait Kadıoğlu ikinci ve Halkalı İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Müberra Oruç üçüncü oldu. Bu arada yarışmada her iki düzeyde 4 öğrencinin karikatürleri mansiyon ödülü, 30 öğrencinin karikatürleri de“Sergileme Layık Görülen Eser”kategorisinde yer aldı.


Dereceye giren öğrencilere ödülleri, Bahariye Mevlevihanesi’nde düzenlenen törenle Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, Gün Işığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ammar Cengiz Şenol ve İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney tarafından takdim edildi.



"Yüzlerce sanat dalı arasında en önemlilerinden bir tanesi"


Törende bir konuşma yapan Başkan Remzi Aydın şunları söyledi;“Hayat insanlar için, yaşam insanlar için. Dolayısıyla bu hayatı kolaylaştırmak, anlamlı kılmak, zorlukları aşmak, güzellikleri ve başarıları arttırmak, paylaşmak insanların yapması gereken şeyler. Bunun en önemli vasıtası sanat. Sanat birçok branşta, kategoride sergileniyor. Yüzlerce sanat dalı var ve bunların en önemlilerinden bir tanesi de karikatür. Karikatür yeteneği içinde barındıran, çok az detayla çok şey anlatabilen bir sanat dalı. Bir çizgiyle, bir figürle belki binlerce sayfada anlatabileceğiniz şeyi anlatabilirsiniz. Bunu icra etmek de ayrı bir özellik arz ediyor. Bunu sizler yapıyorsunuz. Türk gençlerinin her alanda yetkin olduğuna inanıyorum”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir