YEREL HABERLER - 15 Haziran 2017 Perşembe 10:14

Klasik Sanatlar Sergisi’nde birçok ünlü sanatçının eserleri bir arada sergilendi

A
A
A
Klasik Sanatlar Sergisi’nde birçok ünlü sanatçının eserleri bir arada sergilendi

Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi işbirliğiyle; Hüsn-i hat, tezhib, ebrû, minyatür, katı’, cild, kalem işi, çini, oyma, kakma, edirnekari ve kündekari gibi eserlerin bir araya getirildiği ’Klasik Sanatlar Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi işbirliğiyle; Hüsn-i hat, tezhib, ebrû, minyatür, katı’, cild, kalem işi, çini, oyma, kakma, edirnekari ve kündekari gibi eserlerin bir araya getirildiği ’Klasik Sanatlar Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Klasik kültürümüzün, dini kültürümüzün ayrılmaz bir parçası, hat sanatımızın merkezinde olduğu klasik sanatlarımızı Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde görmek bizleri çok mutlu etti” dedi.


İstanbul’un kültür ve sanat merkezi Beyoğlu’nda muhteşem bir sergi daha sanatseverlerle buluştu. Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi işbirliğiyle Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu’nda ’Klasik Sanatlar Sergisi’nin açılışını yaptı. Hüsn-i hat, tezhib, ebrû, minyatür, katı, cild, kalem işi, çini, oyma, kakma, edirnekari ve kündekari gibi klasik sanat dallarına ait birçok eserin görücüye çıktığı sergiye sanatseverler de yoğun ilgi gösterdi. Serginin açılışına; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kültür Bakanlığı Katı ve Ebru Sanatçısı Kamuran İşcan, Klasik Sanatlar Merkezi Başkanı Ahmet Zeki Yavaş, çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı. Eserleri yakından inceleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sergiyi gezerek eser sahiplerinden eserler hakkında bilgi aldı. Kültür sanat hayatına önemli katkılar sağlamayı amaçlayan sergi, birçok sanatçının eserini bir arada toplaması açısından da büyük önem taşıyor.


Serginin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sanata ve sanatçıya her zaman değer verdiğini belirterek, “Klasik kültürümüzün, dini kültürümüzün ayrılmaz bir parçası, hat sanatımızın merkezinde olduğu klasik sanatlarımızı Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde görmeyi arzu etmiştik. Biraz gecikti ama çok güzel bir sergi oldu. Sergiyi gezerken içime doğanlardan birkaç cümle etmek istiyorum. Eskiden bu sanatlarımızda çeşitleri aynı görürdük. Birbirine benzeyen şeyler görürdük. Şimdi daha günümüzü anlatan daha yelpazesini açmış daha yenilikleri içeren; hat, tezhip, süsleme, ebru hep iç içe. Mimarlara bile ilham kaynağı olacak güzel şeyler görüyoruz. Dolayısıyla şaşırdığımı, sevindiğimi, hayret ettiğimi ifade etmek istiyorum. Çok güzel eserler var. İyi ki varsınız. Bu gün sanata ve sanatçıya daha çok ihtiyacı var. Çünkü; ilhama ihtiyacı var. İlham olmadan inovasyon olmuyor. İlham olmadan yenilik olmuyor” diye konuştu.


Klasik Sanatlar Merkezi Başkanı Ahmet Zeki Yavaş ise, “İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi, Klasik Sanatlar Vakfı ve Klasik Sanatlar Derneği’nin hazırlamış olduğu, ülkemizde nitelikli olarak sanat faaliyeti yapan yaklaşık 70 sanatkarın 50 eserinden oluşan, Beyoğlu’nda Klasik Sanatlar adıyla açtığımız bir sergi burası. Öncelikli olarak bu sergiyi ziyaret eden sanatseverlerimiz niteliği bulacak. Yani sanatların bu sıralar zirvesini yaşıyoruz. Dolayısıyla bu eserleri üreten sanatkarlar alanlarında en üst seviyede olan kişiler. Dolayısıyla gelen misafirlerimiz, sanatseverler bu eserlerin en üst seviyede, zirvesine müşahede etmiş olacaklar” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir