EKONOMİ - 13 Temmuz 2018 Cuma 14:18

Konfor Mobilya 20’nci yılı hedeflerini açıkladı

A
A
A
Konfor Mobilya 20’nci yılı hedeflerini açıkladı

Mobilya sektörünün önemli markalarından Konfor Mobilya, beş yıl için 500 milyon TL yatırım planı belirlediğini kaydederek, 20’nci yılını tamamlayacağı 2019’da 200 mağaza ve yeni fabrikayla iki kat büyümeyi hedefledi.

Mobilya sektörünün önemli markalarından Konfor Mobilya, beş yıl için 500 milyon TL yatırım planı belirlediğini kaydederek, 20’nci yılını tamamlayacağı 2019’da 200 mağaza ve yeni fabrikayla iki kat büyümeyi hedefledi.



Mobilya sektörünün önemli markalarından Konfor Mobilya, hedef büyüttü. Şirket, 20’nci yılını tamamlayacağı 2019 sonuna kadar Türkiye genelinde 200 mağazaya ulaşmayı hedeflediğini açıklarken, Konfor Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Erden Gönen, sektörde ilk üç arasına girmek için kapsamlı bir yatırımla köklü bir dönüşüm hareketine girdiklerini kaydederek, "Finansman gücümüzle bayilerimize daha fazla kazanç sağlarken, yenilenen portföyümüzle de müşterilerimize kaliteli mobilyayı uygun fiyatla sunacağız” dedi.



Mağaza sayısında sadeleşmeye giderek, 2018’de yüzde 30 büyüme gerçekleştireceklerini ifade eden Gönen, Konfor Mobilya’nın 20’nci yılını simgeleyen 2019 yılı için ise iki kat büyüme hedefi koyduklarını açıkladı.


Yapılan bilgilendirmede; gelecek beş yıl için 500 milyon TL’nin üzerinde yatırım bütçesi ayıran şirket, mevcut mağazalarının 50’si, markanın geçirdiği dönüşüme uygun olarak yenilenecek. 2018 yılı bitmeden açılacak 50 yeni mağazayla birlikte, mağaza sayısı 100’e ulaşacak. 2019 yılında 100 mağaza daha açarak 20’nci yılını 200 mağazaya ulaşacak.


Erden Gönen, bu mağazaların 140 tanesinin yenilenen Konfor Mobilya konseptine sahip olacağını, 60 mağazanın ise Konfor Yatak adıyla açılacağını ifade etti.



Turquality ile ihracat katlanacak


Ayrıca; 2019 yılında Turquality programına dahil olmayı hedefleyen şirket, yıllık 10 milyon dolar ihracat hacmini beş yılda beş kart artırıp, dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren 100 yurt dışı mağazaya ulaşmayı planladığını belirtti.


2019 yılında 250 milyon TL yatırımla İzmir Kemalpaşa’da açılacak yeni fabrika ile istihdamı dört kat artıracağını, fabrikanın lojistik açıdan kritik bir noktada yer aldığını dile getiren Gönen, "Buradan Türkiye nüfusunun üçte ikisine sadece birkaç saat içinde ulaşma imkanımız olacak. 163 bin metrekarelik yeni fabrikamız, üretim ve tedarik süreçlerini çok daha verimli hale getirecek" dedi.



"Mobilyalar artık beş yılda bir yenileniyor"


Tüketici alışkanlıklarının köklü bir dönüşümden geçtiğine dikkat çeken Gönen, "İnsanların mobilyaya bakış açıları değişti. Daha modern, güncel trendlere daha uygun mobilyalar benimseniyor. Eskiden tüketici bir mobilyayı onlarca yıl kullanıyordu. Bugün ise ortalama beş yılda bir yeni mobilya alınıyor. Konfor olarak kendi dönüşümümüzü, sektör genelindeki bu değişime öncülük edecek şekilde planladık ve uygulamaya aldık" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.
İstanbul Ersin Destanoğlu: “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” Beşiktaş’ın tecrübeli kalecisi Ersin Destanoğlu, daha iyi sonuçlar almak için çalışmaya devam edeceklerini dile getirerek, “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” dedi. Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan Mert Günok’un yerine 11’de sahaya çıkan Ersin Destanoğlu, maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İyi bir futbolla galip geldikleri için mutlu olduğunu dile getiren Destanoğlu, “Bizim için güzel bir akşamdı. Tempolu, coşkulu güzel bir maç oynadık. Kazandığımız için mutluyuz. Önümüzde önemli bir kupa maçı var. Bugünkü maç bizi o maça da bira hazırladı. Rakibimizi de daha iyi tanıdık. Moral motivasyonumuzu yukarı çekerek daha iyi sonuçlar almak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Uzun süre sonra kazandıklarına değinen siyah-beyazlı takımın kalecisi, “Taraftarlarımız 5 maçlık serüvende bizden galibiyet bekliyordu. Biz de Serdar Hoca’yla birlikte içerideki moral ve motivasyonu sahaya yansıtıp taraftarlarımızı galibiyetle buradan uğurladığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı. “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” Serdar Topraktepe’nin takımla bağını hiç kopartmadığını vurgulayan Ersin Destanoğlu, "Öncelikle Santos Hoca’ya teşekkür ederim. Buraya geldi ve takımı yukarı çıkartabilmek için elinden geleni yaptı. Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi bilen, oyuncularla iyi diyaloğu olan bir hocaydı. Bizimle hep irtibat halindeydi. Bugün için sahada neler yapmamız gerektiğini söyledi. Biz de çıkıp oynadık” diyerek sözlerini tamamladı.