YEREL HABERLER - 23 Nisan 2017 Pazar 14:50

Küçükçekmece’de coşkulu 23 Nisan kutlaması

A
A
A
Küçükçekmece’de coşkulu 23 Nisan kutlaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Küçükçekmece’de coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Küçükçekmece’de coşkuyla kutlandı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in makamı çocuklarla doldu taştı.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Küçükçekmece’de coşkuyla kutlandı. Program, sabahın erken saatlerinde Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in makamı çocuklarla doldu taştı.



Başkan Karadeniz makamını Berkan Akgöz’e devretti


Başkan Temel Karadeniz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu Zühtü Şenyuva İlkokulu öğrencisi Berkan Akgöz’e bıraktı. Belediye Başkanlığı makamını devralan öğrenci, Küçükçekmece’de çocuklarla ilgili projelerini ve düşüncelerini anlatırken, Karadeniz’e de çocuklarla ilgili hayata geçirdiği projelerden dolayı teşekkür etti. Makamını ziyaret eden çocukların bayramını kutlayan Başkan Karadeniz, onlara hediyeler vererek mutlu etti.


Öğrencilerin sahneledikleri gösteriler ilgiyle izlendi


Toki Şehit Er Yılmaz Özdemir İlkokulu’nda devam eden bayram kutlamaları coşkuya sahne oldu. Programa, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Garnizon Komutanı Yarbay Özgür Özdil, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Ali Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.



“Sizler, varlığımızı devam ettireceksiniz”


Çocuklara, “ Gönül bahçemizin mis kokulu gülleri” sözüyle seslenen İlçe Kaymakamı Harun Kaya, tüm çocukların bayramını kutlayarak, “ Tüm dünyaya asla manda ve himaye kabul etmeyeceğimizi, özgürlüğümüzü haykıran Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘egemenlik milletindir’ dediği günün 97.yılını kutluyoruz bugün. Öğretmenlerimize teşekkür ederim. Demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanan, okuyan bir gençlik yetiştirmek konusunda verdiğiniz mücadele için. Çocuklar , 1071’den beri bu toprakları yurt yapan Selçuklu’nun, Osmanlı’nın torunu olan sizler, varlığımızı devam ettireceksiniz. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.



“Ulusal egemenliğimizi çocuklarımıza anlatmalıyız”


Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, “ Hepimizin vicdan borcunu yerine getirmesi gerekiyor. Bu anlamda bugünleri bizlere armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün, bugünü çocuklara armağan etmesi üzerinde durulması gereken bir konu. Çocuklara armağan edilmiş başka bir bayram yok. Ulusal egemenliğimizi çocuklarımıza iyi anlatmamız gerekiyor. Tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum” dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz da çocukların bayramını kutlayarak, programda emeği geçenlere teşekkür etti.


Şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sahnelendi


Konuşmaların ardından öğrencilerin gösterileri renkli görüntülere sahne oldu. Okul öğrencileri Adıyaman, Karadeniz, Silifke yöresine ait halk oyunları gösterilerini sahneledi. Okul öğrencilerinden Lamia Nur Metinyurt günün anlam ve önemine binaen konuşmasını gerçekleştirirken, protokol üyeleri ilçe genelinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında resim, şiir, kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.