ASAYİŞ - 28 Şubat 2017 Salı 15:07

Küçükçekmece’de kaçak sigara operasyonu kamerada

A
A
A
Küçükçekmece’de kaçak sigara operasyonu kamerada

İstanbul Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Küçükçekmece’de düzenlenen operasyonda 47 bin paket kaçak sigara ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon anı ise polis kamerasına yansıdı.
Edinilen bilgilere göre, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece’de 27 iş yerinde kaçak sigara satıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Belirlenen 27 iş yeri takibe alındı. Yapılan takiplerin ardından iş yerlerine operasyon düzenlendi. Polis helikopterinin de destek verdiği operasyonda 2 iş yeri sahibi gözaltına alınırken, 47 bin 688 paket kaçak sigara ile 38 bin 400 adet makaron ele geçirilirken, operasyon anı ise polis kamerasına yansıdı.

Operasyon anı kamerada
Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, ekiplerin konvoy halinde belirlenen adreslere gittikleri görülüyor. İş yerlerine gelen ekipler, iki şüpheliyi gözaltına alırken, adreslerde arama yapıyor. Aramalarda çok sayıda kaçak sigara ele geçiriliyor. Ekiplerin, bazı kapalı iş yerlerinin kepenklerini zorla açtıkları görülürken, bazı iş yerlerinde bulunan gizli bölmeler ise dikkat çekti.
Gözaltına alınan 2 şüpheli emniyete götürülerek sorguya alınırken, ele geçirilen sigaralara ise el konuldu. Öte yandan, firari olan 25 iş yeri sahibinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Doğadan toplanan mantarlara dikkat Doğada kendiliğinden yetişen mantarları bilinçsizce tüketenlerin yaşadığı zehirlenmelere dikkat çeken uzmanlar, “Bilinçsiz mantar tüketimi öldürüyor” dedi. İlkbahar ayıyla birlikte yaygınlaşan zehirli mantara dikkat çeken uzmanlar, "Doğada yetişenler yerine, marketlerde bakanlık onaylı taze kültür mantarları tüketilmelidir" uyarısında bulundu. Erzincan’da baharla birlikte doğada yetişmeye başlayan mantarlara ilginin çok olduğunu kaydeden uzmanlar, şu açıklamada bulundu: “Türkiye’de doğada yetişen yaklaşık 40 farklı yenilebilir mantar türü var. Ülkemizde yaklaşık 100 kadar zehirli mantar türü de vardır. Bunların birkaç tanesi şiddetli zehirlenme sonucu ölüme neden olma ihtimali yüksek mantarlardır. Zehirsiz ve zehirli mantarların kesin ayırıcı özellikleri yoktur. Zehirli ve zehirsiz mantarlar arasındaki farklar sadece dış görünüşle belirlenemez. Birbirine çok benzeyen mantar çeşitlerinden biri zehirli iken diğeri yenebilir olabilir. Mantardan kaynaklı zehirlenmeler özellikle yağışların bol olduğu mevsimlerde daha çok görülüyor. Mantar zehirlenmeleri özellikle nemli ve yağışlı bölgelerde bahçe ve açık alanlardan toplanıp kolayca tüketilmesi nedeniyle belli dönemlerde sık rastlanılmaktadır. Mantarların özellikle yabani türlerinin tüketilmesi halinde başta gastrointestinal sistem olmak üzere merkezi sinir sistemi (MSS) karaciğer ve böbrekler üzerinde toksik etkilerin oluşabilmektedir. Doğal alanlarda yetişen ve yapısında zehirli madde bulunan şapkalı mantarların, taze kurutulmuş veya konserve olarak çiğ ve pişirilerek yenmesi sonucunda gelişen ve ölümle de sonuçlanabilen ciddi zehirlenmelerdir. Mantar zehirlenmelerinin çok basit bir şekilde önlenebilecek bir zehirlenme tipi olup zehirlenmenin engellenmesindeki tek çare de doğal alanlarda yetişen mantarların kesinlikle yenmemesi. Bunun yerine kültür mantarları tercih edilebilir” Mantar yedikten sonra belirtilerden bir veya birkaçının görülmesi durumunda mutlaka zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak gerektiğine değinen uzmanlar, "Mantar zehirlenmelerini tedavi etmek için uygulanabilecek genel bir tedavi yöntemi yoktur. Mantarın türü, yenen mantar miktarı, pişirme şekli, yeme şekli, mantarın toplandığı yer ve mantarı yiyen kişinin fiziksel özelliklerine göre zehirlenme derecesi değişmektedir. Zehirlenme belirtilerine sebep olan mantarların yenmesi durumunda, sersemlik, uykuya meyil, tansiyon düşüklüğü, bulanık görme, yüz ve boyunda kızarma, nabızda artış, ağızda metal tadı, bulantı ve kusma, terleme görülebilir. Mantarda bulunan zehirli maddenin özelliğine göre, yendikten 6 saat sonra gelişebilen zehirlenme belirtileri ise bulantı, kusma, ishal, ateş, nabız atışıyla daha sonra karaciğer ve böbrek bozukluklarıyla bu organların bozukluklarına bağlı belirtiler şeklindedir. Sonuçta koma ve ölüm de söz konusu olabilmektedir" ifadelerini kullandı.