EĞİTİM - 20 Mart 2018 Salı 10:24

Maltepe Üniversitesi sektör-akademi buluşmaları devam ediyor

A
A
A
Maltepe Üniversitesi sektör-akademi buluşmaları devam ediyor

Maltepe Üniversitesi, sivil havacılık kabin hizmetleri ve sivil hava ulaştırma işletmeciliği programı öğrencilerini sektörle bir araya getiriyor.

Maltepe Üniversitesi, sivil havacılık kabin hizmetleri ve sivil hava ulaştırma işletmeciliği programı öğrencilerini sektörle bir araya getiriyor. Havacılık sektörü çalışanlarının yaklaşık 125 öğrenci ile buluşacağı etkinlikler Mart ayı boyunca devam edecek.



’Sektör-Akademi Buluşmaları’nda, 7 Mart’ta gerçekleştirilen etkinliğin ilk konuğu Çelebi Hava Servisi Eğitim Müdürü Nagehan Ekener oldu. Ekener, yer hizmetleri çalışma alanları, şirket içi kariyer fırsatları ve mesleki deneyimleri konusunda öğrencilerle bilgi ve deneyim paylaşımında bulundu.



Yapılan bilgilendirmede; 21 Mart’ta gerçekleştirilecek etkinliğin konukları Pegasus Hava Yolları Kabin Yöneticisi Coşkun Kar ve İşe Alım Uzmanı İlke Engin olacak. Konuklar, Pegasus Hava Yolları işe alım süreçleri hakkında öğrencilere bilgi verecek.



27 Martta gerçekleştirilecek etkinliğin konuğu, Pegasus Hava Yolları Sabiha Gökçen İstasyon Müdürü Erdinç Meriçli olacak. Meriçli, Pegasus Yer Hizmetleri çalışma alanları ve mesleki deneyimleri hakkında öğrencilerle bilgi paylaşımında bulunacak.



’Sektör-Akademi Buluşmaları’nın son etkinliği 28 Mart’ta gerçekleştirilecek. Etkinliğin konuğu Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak olacak. Çolak, kabin memurunun yolcu ve şirket açısından tanımı, hızla gelişen sivil havacılık sektöründe nitelikli ve fark yaratan kabin ekibi olmanın önemi ve mesleki deneyimleri hakkında öğrencileri bilgilendirecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Büyükşehirden kırsalda vatandaşlara bisiklet turu Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kent Konseyi’nin işbirliğiyle, Konyaaltı ilçesi Çakırlar’da “Köyüm Bisiklete Biniyor” etkinliği düzenlendi. Bisiklet turuna birçok bisiklet grubu ve yerel halktan her yaştan vatandaş katılım sağladı. Antalyalıların spora teşvik edilmesi, şehir trafiğinin azalması ve otomobillerin doğaya verdiği zararın azaltılması amacıyla, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Köyüm Bisiklete Biniyor” etkinliği düzenlendi. Spora verdiği önemi, şehirde düzenlediği etkinliklerle gösteren Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerdeki vatandaşları da spora teşvik ediyor. Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kent Konseyi işbirliğiyle “Köyüm Bisiklete Biniyor” etkinliği düzenlendi. Konyaaltı ilçesi Çakırlar Kapalı Pazar Yeri’nden bisikletleriyle start alan Çakırlar sakinleri, 11 kilometrelik bir rotanın sonunda Gökçam İlkokulu önünde sürüşlerini noktaladı. Bisiklet hediye edildi Bisiklet turuna birçok bisiklet grubu ve yerel halktan her yaştan vatandaş katılım sağladı. Bölgedeki 10 mahalle muhtarı da organizasyona destek verdi. Bisiklet turu tamamlandıktan sonra, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve muhtarlar tarafından, vatandaşa ikramda bulunuldu. Sonrasında ise organizasyona destek veren muhtarların kendi mahallesinden seçtiği 10 öğrenciye bisiklet hediye edildi. Görme engelli vatandaşlar da katıldı Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç, “Etkinliğimizi her sene olduğu gibi yine 23 Nisan haftasında yaptık. Bisiklet severlerle birlikte olmak güzel bir duygu oldu. Görme engelli vatandaşlarımız da burada bisiklet kullandı. Doğanın içinde böyle bir etkinlik düzenlediğimiz için mutluyuz” dedi.
Kars Kars’ta biyolojik atıksu arıtma tesislerinde çalışmalar başladı Kars’ta 2023 yılında temeli dönemin Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi tarafından atılan Biyolojik Atık Su Arıtma Tesislerinde çalışmalar yeniden başladı. Yaklaşık 780 milyon liralık proje çerçevesinde günlük 50 bin metreküp su arıtılarak Kars Çayı’na bırakılacak tesisler tamamlandığında Kars Çayı tertemiz akacak. Kars’ta geçen yıl yapımına başlanan ve kış ayı itibariyle yapımına ara verilen Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri inşaat sezonunun açılmasıyla birlikte yeniden yapımı başladı. İlgili firma havaların ısınması ve inşat sezonun başlamasıyla birlikte Dereiçi bölgesinde idari binalar ve tesislerin ana binalarında kalıp, beton atma işlemlerini sürdürüyor. Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri evsel atık suların mevcut atık su toplama hattının sonlandığı yerden kolektör hatları ile arıtma tesisine iletilmesini sağlayacak olana 17,49 kilometre kolektör hattında çalışmalar tam hız sürüyor. Arıtma Tesisinden Kars’a doğru yapılan çalışmalarla borular itinayla döşeniyor. Öte yandan 2025 yılında tamamlanması planlanan Kars Biyolojik Atık Su Tesislerinde evsel kaynaklı kirliliğin giderilip arıtılmış suyun yönetmeliklere uygun olarak Kars Çayına, akabinde Kars barajına deşarj edilmesi sağlanacak. Çalışmalar tamamlandığında Kars Çayı’ndaki konu ve kirliliğinde tamamen önüne geçilmiş olacak.