SPOR - 10 Kasım 2017 Cuma 12:29

Maraton Yazmak/Anlatmak medya bilgilendirme toplantısı yapıldı

A
A
A
Maraton Yazmak/Anlatmak medya bilgilendirme toplantısı yapıldı

Maraton Yazmak/Anlatmak medya bilgilendirme toplantısı, Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Maraton Yazmak/Anlatmak medya bilgilendirme toplantısı, Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.


İstanbul’da 12 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek Vodafone 39. İstanbul Maratonu öncesinde İBB Spor İstanbul, Türkiye Atletizm Federasyonu, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Türkiye Atletizm Vakfı iş birliğinde ‘Maraton Yazmak/Anlatmak’ medya bilgilendirme toplantısı Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Etkinliğe Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Türkiye Atletizm Vakfı Başkanı İpek Özgüden Özen ile medya sektöründe çalışan birçok kişi katıldı.



İsmail Özbayraktar: “Hata oluyorsa birlikte düzeltmek lazım”


‘Maraton Yazmak/Anlatmak’ etkinliğinin güzel ve faydalı olduğunu söyleyen Özbayraktar, “Bizler de hata yapabiliriz. Bunlar doğal şeyler. Önemli olan ülkemizi ilgilendiren organizasyonlarda el ele vermek lazım. Hata oluyorsa da birlikte düzeltmek lazım. Bu çalışmayı da bu yüzden faydalı bulunuyorum” diye konuştu.



Fatih Çintimar: “Maratonu yazmak insanoğlunun tabiata karşı mücadelesinin tanıtımı”


Maratonu yazmanın ve anlatmanın önemli olduğuna değinen Fatih Çintimar, “Ülkemizde maraton koşan sayısı belki çok yüksek değil. Dünya’ya baktığımız zaman 2000 yılında 500 bin kişi maraton koşmuş. 2016 yılında 2 milyon 140 bin kişi maratonu tamamlamış. Maratonun alt kategorileri olan yarı maraton ve halk koşularını da kattığımız zaman yıllık 20 milyon insanın hareket ettiği ve yarıştığı organizasyon. Televizyonda anlatan, yorumunu yapan arkadaşlarımız maratonu hangi şehirde yapıyorsa bütün tarihini anlatabilecek kadar süreye sahipler. Maratonun yazmak 2 buçuk saatlik insanoğlunun tabiata karşı, yol güzergahına karşı mücadelesinin anlatımıdır” şeklinde konuştu.


Türkiye Atletizm Vakfı’nın 1986 yılında kurulduğunu belirten İpek Özgüden, “Çok değerli ve atletizme gönül verdiği bir vakıf. Misyonumuz, atletizmi sevdirmek. Bunun bir yolu da eğitim. Bu 3. kez düzenlediğimiz medya bilgilendirme toplantısı” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.