YEREL HABERLER - 26 Ekim 2016 Çarşamba 10:12

Minik öğrencilere geri dönüşüm eğitimi

A
A
A
Minik öğrencilere geri dönüşüm eğitimi

Küçükçekmece Belediyesi tarafından kreş öğrencilerine geri dönüşüm konusunda görsel ve uygulamalı bilgi verildi.
Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün düzenlediği ’Geri Dönüşüm Eğitimleri’ ilçedeki ana okullarında başladı. Atakent 2’nci bölgede eğitim veren Etki Koleji kreşinde minik öğrencilerle buluşan Çevre Mühendisi Mürşide Çetin Evirgen, görsel ve uygulamalı şekilde öğrencilere geri dönüşümün faydalarını anlattı.
"Doğal kaynaklarımız sonsuz değil"
Öğrencilere geri dönüşüm konusunda bilgiler veren Evirgen, "Geri dönüştürülebilen maddeler, cam, kağıt, alüminyum, plastik, piller ve elektronik atıklardır. Geri dönüşümün faydalarını özetlemek gerekirse, doğal kaynaklarımız korunur, enerji tasarrufu sağlar, atık miktarı azalır ve geri dönüşüm ekonomiye katkı sağlar. Kağıt yapımı için ağaçlar kesiliyor. Cam yapmak için taş ve kum kullanılıyor, ambalaj veya poşet yapmak için yine doğal kaynaklarımız kullanılıyor. Doğal kaynaklarımız da sonsuz değil ve azalıyor. Bunun bilincinde olarak hareket etmek zorundayız" dedi.
"Farkındalık çocuklardan ailelere taşınmalı"
Geri dönüşümün en önemli basamağının kaynağından ayırmak olduğunu belirten Evirgen, bu eğitimin çocuklarla başlamasının önemine dikkat çekerek, "Bu iş çocuklarla başlayıp evlere yayılmalı ve gelecek nesiller de kendiliğinden bu ayrımı yapan kişiler olmalıdır" diye konuştu.
Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2016 yılı boyunca 70 bin kişiyi geri dönüşüm konusunda bilgilendirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Sedir Kreşi ailelerin gözdesi oldu Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa ilçesi Sedir Mahallesi 100. Yıl Spor Kompleksi içerisinde hizmet vermeye başlayan 120 öğrenci kapasiteli modern Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevi, ekonomik fiyatı ve kaliteli eğitimi ile ailelerin gözdesi oldu. Antalya’nın dört bir yanında yeni kreşler açarak kadın istihdamını arttıran, ailelere ekonomik destek sunan ve sosyal belediyeciliğe öncülük eden Büyükşehir Belediyesi, kreş sayılarını arttırmaya devam ediyor. Antalya Sedir Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 100. Yıl Spor Kompleksi bünyesinde oluşturulan Sedir Çocuk Kreşi 4-6 yaş aralığındaki çocuklara eğitim vermeye başladı. Güvenli bir konumda yer alan yeni kreş, çocukların eğlenerek vakit geçirebileceği birçok sosyal etkinlik alanını bünyesinde barındırıyor. Kreşte çocuklara özel park oyun alanları, koşu ve yürüyüş yolları, yemekhane, uyku alanları ve birçok etkinlik alanları yer alıyor. “Modern şartlarda hizmet” Büyükşehir Belediyesi Sedir Çocuk ve Gündüz Bakım Evi olarak modern şartlarda en iyi hizmetin sunulduğunu belirten Kreş Sorumlusu Gülben Akkaş, ailelerin güven ve ilgisinin artarak devam ettiğini belirtti. İlk etapta 4 yaş grubu iki sınıfta hizmete başladıklarını belirten Akkaş, “Tam kapasite hizmet vermeye başladığımızda 6 sınıflıkta 120 çocuğa hizmet vereceğiz. Çocuklarımızın burada eğlenerek, öğrenerek keyifli vakit geçirmeleri için çok özenle programlar ve imkânlar sağlıyoruz” dedi. “Aile ekonomimize destek oldu” Büyükşehir Belediyesi’nin kaliteli kreş hizmetiyle aileleri ekonomik olarak rahatlattığını ifade eden öğrenci velisi Gürkan Karıkoğlu, “Eşim ile birlikte çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin vatandaşlarımıza uygun şartlarda vermiş olduğu bu hizmeti çok önemli ve yerinde buluyoruz. Son derece memnunuz. Eğitmenlerin çocuklarımıza yaklaşımı ve çocuklarımızın buraya heyecanla, koşarak gelmesi bizi memnun ediyor. Kreş fiyatları da son derece uygun. Özel kreşlerin onda bir fiyatı. Ekonomik olarak rahatladık. Bu hizmetin artarak devam etmesini yayılmasını diliyoruz” diye konuştu. “Çocuklar severek gidiyor” Büyükşehir Belediyesi kreş hizmetlerinin artarak yaygınlaşması gerektiğine dikkat çeken veli Cansu Koca “Günümüzde özel kreş fiyatları maalesef çok yüksek birçok ailenin ödeyemeyeceği düzeyde. Bu fiyatlarda bu hizmeti almak ekonomik olarak çok uygun. Oğlumda gerçekten severek gelip gidiyor. Eğitim ve yemekleri kaliteli ” ifadelerini kullandı. Sunulan hizmetten memnun olduklarını söyleyen bir başka veli Burçin Aktaş ise “Kreşimizden memnunuz çocuğumun hayatını da güzel yönde etkiledi. Buraya severek geliyor. Eğlendiğini düşünüyorum. Bu imkânlar sayesinde kendime de vakit ayırabiliyorum ” dedi.
Karabük 3 dönem kuralına uydu muhtarlığı eşinden devraldı Karabük’ün Ovacık ilçesinde yaşayan Kezban Şahin(64) tek aday olarak katıldığı seçimde 3 dönemdir muhtarlık yapan eşinden görevi devraldı. İlçeye bağlı Yığınot Köyünde yaşayan ve 2009 yılından itibaren muhtarlık yapan Nazım Şahin (68) 31Mart Mahalli İdareler Seçiminde aday olmayınca yerine eşi Kezban Şahin (64) aday oldu. Tek aday olarak seçime katılan Şahin, 17 seçmenin bulunduğu köyde oyların hepsini alarak yeni muhtar seçildi. Şahin, mazbatasını alarak, 15 yıldır azalığını yaptığı eşinden görevi alıp köyün eksikliklerini gidermek için çalışmalara başladı. "Eşim 15 senedir muhtardı, 3. döneme takıldı" İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Kezban Şahin, “Bu dönem muhtar oldum. Eşim 15 senedir muhtardı. Üçüncü döneme takıldı. Artık benim muhtar. İnşallah elimden geldiğince birşeyler yapacağız” dedi. Eşinin 3 dönemdir muhtarlık yaptığı sırada bütün işlerin ilerleyişini öğrendiğini belirten Şahin, “Çünkü azası olarak hep yanındaydım. Bundan sonra görevi ben devraldım. İnşallah artık o benim yanımda olacak” diye konuştu. Muhtar adayı olduğunda köylülerin kendisini desteklediğini ve haberi aldıklarında memnuniyet duyduklarını aktaran Şahin, “Köyümüzde 17 nüfusum var. İşte yeni yeni evler yapılıyor, konteynerler konuldu. İki tane daha gelecek inşallah. Bu emekli oldular işte. Yavaş yavaş ilerliyor köyümüz” ifadelerini kullandı. Köyde emeklilerin yaşadığını ve kendilerine yetecek kadar bahçe işleriyle uğraştıklarını anlatan Şahin, köyün su, yol ve köy konağında yaşanan sıkıntılarını gidermek için çalışma yapacaklarını söyledi. 15 yıllık muhtarlık görevinin ardından köylülerle aldıkları karar doğrultusunda eşinin muhtar adayı olduğunu anlatan Nazım Şahin ise, eşinin destekçisi olmaya devam edeceğini kaydetti.