SPOR - 06 Ekim 2017 Cuma 16:52

MTM, Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı medya raporunu açıkladı

A
A
A
MTM, Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı medya raporunu açıkladı

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı Eylül ayı medya raporu açıklandı.

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı Eylül ayı medya raporu açıklandı.



MTM, Eylül ayında medyada en çok konuşulan takımlar, sporcular ve kulüp yöneticileri belli oldu. Beşiktaş zirvedeki yerini korurken, en çok konuşan futbolcu Quaresma, en çok koşulan kulüp yöneticisi ise Fikret Orman oldu. MTM, Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı Eylül ayı medya raporunu açıklandı.



Spor Toto Süper Lig’in 6’ıncı Haftası Fenerbahçe ile Beşiktaş maçına sahne oldu. Kadıköy’de oynanan maçta Fenerbahçe attığı 2 golle maçtan galip ayrıldı. Maçta çıkan 5 kırmızı kart ve sonrasında yapılan yorumlar medyada büyük ses getirdi. Rapora göre, Beşiktaş maçta yenilen taraf olmasına rağmen medyada toplamda 59 bin 554 habere konu olarak listenin ilk sırasına yerleşti. Siyah beyazlı takım, Şampiyonlar Ligi’nde art arda gösterdiği başarılarla da adından söz ettirmeyi başardı.



Fenerbahçe Süper Lig’in 7 haftasında 10 puan kaybetti


Süper Lig’e kötü bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Beşiktaş maçında aldığı galibiyetle taraftarlarını sevindirdi. Sarı lacivertliler tam toparlanmışken Akhisar yenilgisi ile ağır darbe aldı. Tüm umutlarını Galatasaray ile oynanacak derbiye saklayan Fenerbahçe, rapora göre 51 bin 441 haberde yer alarak listedeki ikinci isim oldu.



Süper Lig’in en istikrarlı takımı Galatasaray


Süper Lig’de bu sezon sergilediği başarılı performansla sarı kırmızılı takım, ligin en istikrarlı takımı olarak anıldı. Oynadığı maçlarda henüz hiç mağlup olmayan takımda, Teknik direktör Igor Tudor’un başlangıç kadrosunda 9 futbolcudan vazgeçmemesi dikkat çekti. Bu ay adından başarılarıyla söz ettiren Galatasaray, rapora göre 42 bin 569 haberle medyada en çok konuşulan üçüncü futbol takımı oldu.



Kulüp yöneticilerinin açıklamaları listeyi belirledi


Medyada her daim adından söz ettiren Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, bu ayda medyada en çok konuşulan kulüp yöneticisi oldu. Olaylı Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi ardından yaptığı açıklamalarda Quaresma’ya yaptığı davranışı yakıştıramadığını, Caner Erkin’e yapılanların ayıp olduğunu, Beşiktaş’ın iki sene üst üste şampiyon olunca üçüncü kez şampiyonluğunun engellenmesi gereken bir kulüp gibi görülmeye başladığına vurgu yaptı. Fikret Orman yaptığı açıklamalarla ay boyunca adından söz ettirerek listenin ilk sırasında yer aldı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım Fenerbahçe’nin kötü gidişi hakkında yaptığı yorumlar ile 4 bin 106 habere konu olarak listenin ikinci sırasına yerleşti. Üçüncü sıradaki isim ise 3 bin 601 haberler, şimdilerde Galatasaray’ın iyi gidişinin mutluluğunu yaşayan ve gazetelere çeşitli demeçler veren Dursun Özbek oldu.



Teknik direktörler aldıkları cezalar ile anıldı


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından, Süper Lig’in 6’ınc haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi mücadelesinde, hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Şenol Güneş’e 1 maç men ile 13 bin lira para cezası verdiği bildirildi. Olaylı maç ve aldığı cezalar sonrası çok konuşulan Güneş, toplam da 14 bin 330 haberde adından söz ettirdi. Raporda 12 bin 35 haber ile listenin ikinci sırasında yer alan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Akhisarspor ile oynan maçta hakeme tepki göstermiş ve maçın ardından yanına giderek tepkisini sürdürmüştü. Bu davranışıyla PFDK’ya sevk edilen Kocaman’ın şimdilerde 3-5 maç ceza alacağı konuşuluyor.



Zirvedeki isim Ricardo Quaresma oldu


5 kırmızı kartın çıktığı ve 2 penaltı kararının verildiği Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi ’Kırmızı Gece’ olarak anıldı. Aldığı çift sarı kartla otomatik olarak bir maç oynamayacak olan Ricardo Quaresma, Valbuena’ya yaptığı hareket ve ardından Mehmet Ekici’ye gösterdiği sert müdahale ile gündeme oturdu. Sadece maçlarda verdiği tepkilerle değil, aynı zamanda Konyaspor ile oynanan maçtaki golü ve attığı diğer gollerle de adından söz ettirdi. Quaresma, yaptıkları ile ay boyunca 9 bin 997 haberde yer alarak zirvedeki isim oldu.



Hücumdaki en etkili isim Cenk Tosun


Beşiktaş’ın son 2 sezonda hücumdaki en etkili ismi olarak anılan Cenk Tosun, transfer sezonunda gelen teklifleri geri çevirerek siyah beyaz formayla devam etmeyi tercih etmişti. Beşiktaşlı oyuncu hem Süper Lig’de hem de Şampiyonlar Ligi’nde göstermiş olduğu performans ile Avrupa ekiplerinin gözdesi haline geldi. İspanyol ve İngiliz takımları tarafından takip edilen oyuncuya, 20 milyon euro teklif edildiği konuşuluyor. Adından başarılı oyunculuğu ile söz ettiren Tosun, toplamda 9 bin 996 haberle listedeki yerini aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Ağrı Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine sayılı günler kala Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile alakalı toplandı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar başkanlığında İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve ilgili Birim Amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, seçimlerde alınacak tedbirler detaylı şekilde ele alındı. Oy kullanılacak okullarda görev yapacak personelin belirlenmesi ve gerçekleştirilecek güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Toplantının ardından açıklamada bulunan Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır olduklarını vurguladı. İpar, "Ağrı’da huzurlu ve güvenli bir seçim ortamı sağlamak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Seçim boyunca tüm sandıklar ve oy kullanma yerleri 7/24 emniyet güçlerimiz tarafından korunacak" dedi. İpar, şunları kaydetti: "Seçimlerde herhangi bir provokasyona ve yasa dışı faaliyete izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımız oy kullanırken rahat ve huzurlu bir ortamda oy kullanabilecekler. Tüm hemşehrilerimizden de seçimlere demokratik olgunluk içinde katılmalarını ve herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemelerini rica ediyoruz." Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinin huzur ve güven içinde tamamlanması için tüm imkanlarını seferber etmeye devam edeceğini bildirdi.