SPOR - 17 Mayıs 2018 Perşembe 17:38

Mustafa Cengiz: "Galatasaray’ın Avrupa kupalarına katılması için hiçbir engel yok"

A
A
A
Mustafa Cengiz: "Galatasaray’ın Avrupa kupalarına katılması için hiçbir engel yok"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı takımın Avrupa kupalarına katılması için hiçbir engel olmadığını söyledi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı takımın Avrupa kupalarına katılması için hiçbir engel olmadığını söyledi.


İsviçre’nin Nyon kentinde bulunan UEFA Genel Merkezi’nde UEFA yetkilileriyle bir araya gelen Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu. Mustafa Cengiz, görüşmenin detayları ile ilgili olarak, "Görüşme 2-3 saat arasında sürdü. UEFA’nın üst düzey yetkilileriyle görüştük. Müzakere yaptık. Ben şu kadar söyleyebilirim; Galatasaray’ın Avrupa kupalarına katılması için önünde hiçbir engel yok. Diğer detayları da masaya yatıracağız. Yaklaşık 1 hafta içinde onu da sonuçlandıracağız. Detaylar var anlaşmamızda. Anlaşılmaz detaylar değil. Her şeyde hemen hemen mutabık kaldık. Avrupa kupalarına katılmamız gerekiyor. Bazı cezalar var. Bunlar Galatasaray’ın kaldırabileceği, üstesinden gelebileceği, disipline olacağı cezalar. Bizim için önemli olan Avrupa kupalarına katılmak. 4 yıllık ‘settlement agreement’ı inşallah imzalayacağız" dedi.



"Seçimi düşünmüyorum"


19-26 Mayıs Olağan Seçim Genel Kurulu ile ilgili de görüşü sorulan Mustafa Cengiz, "Seçimi hiç düşünemiyorum. Ekip olarak buradayız. Ana çabamız Galatasaray’ın salaha, iyiliğe kavuşması, Avrupa kupalarına katılması ve orada da şampiyonluklar görmesi. Ligimizde de şampiyonluklar görmesi. Seçim bizim için 3., 4. planda. 26 Mayıs’ta Galatasaray’ın kendine yakışan, doğru bir teveccühü 4 adaydan birine göstereceğine inanıyorum" cevabını verdi.



"Hak ettiğimiz şampiyonluğa ulaşacağız"


Cengiz, sarı-kırmızılı taraftarlara da seslenip ligin son haftasındaki şampiyonluk yarışına değinerek, "Taraftarımız bilsin ki Galatasaray doğru yolda, emin ellerde ve inşallah Avrupa şampiyonluklarına da ulaşacağız. Tüm takıma, hocama, futbolculara ve taraftara çok teşekkür ediyorum. İnşallah biz hak ettiğimiz, doğru, adil bir şampiyonluğa ulaşacağız" ifadelerini kullandı.


Avrupa’daki Galatasaray taraftarlarının kulübün dünya markası olduğunun bir kanıtı olduğunun vurgusunu yapan Mustafa Cengiz, sözlerini 17 Mayıs 2000’de kazanılan UEFA Kupası zaferinin mimarlarına teşekkür ederek tamamladı. Cengiz, "17 Mayıs’ta emeği geçen tüm geçmiş başkanlarımızı, futbolcularımızı, emeği geçenleri, sevgili Fatih hocamı kutluyorum. Nice 17 Mayıs’lar yaşamayı diliyoruz" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."
Balıkesir 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar bu yıl da iftar geleneği bozmadı. Pandemi nedeniyle Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar bu yıl Cumhuriyet Meydanı’nda toplu iftar yemeği düzenledi. Düzenlenen yemeğe yalnızca Galatasaray taraftarları değil tüm taraftarlar kendi takımlarının formalarıyla birlikte katılarak dostluk sergiledi. Galatasaray taraftarı Serkan Çakmak, “Bugün Sındırgılı Galatasaraylılar olarak iftar yemeği düzenledik. İftar yemeğimize sadece Galatasaraylılar değil, Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar bütün taraftarlar burada birlik ve beraberlik içinde çok güzel bir organizasyon oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun sağ olun var olun“ şeklinde konuşurken Sındırgı’nın Aziz Yıldırım’ı Arif Gezgin, “Galatasaraylıların yaptığı bir iftar programına bir Fenerbahçeli olarak katılmaktan şeref ve mutluluk duyarım. Allah kabul etsin. Futbol sahada, dostluk her yerde.” dedi. Galatasaraylılar Derneği üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Sındırgı İlçe Başkanı Hasan Aslan, “Sındırgı Galatasaraylılar Derneği üyesiyim. Bugün dernek olarak bir iftar programı düzenledik. Ama program sadece bize değil. Tüm diğer takımları da davet ettik. Gayet de güzel kardeşlik ortamının olduğu herkesin katılım sağladığı bol katılımlı bir iftar programı oldu. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin Ramazan ayını kutluyoruz. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı da kutlu olsun. Teşekkür ediyorum“ dedi. Fenerbahçe forması ile dostluk örneğine ortak olan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “İşte güzellik bu. Herkes formasını giyip buraya iftara katıldı. Bizler de buradayız. Ebedi dostluk, ezeli rekabet her zaman bu ülkede kazanan olacaktır” şeklinde konuştu.