SPOR - 21 Mart 2018 Çarşamba 15:42

Mustafa Cengiz: “Tudor, 7 milyon 500 bin TL’lik alacak davası açtı”

A
A
A
Mustafa Cengiz: “Tudor, 7 milyon 500 bin TL’lik alacak davası açtı”

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, eski teknik direktörleri Igor Tudor’un kulübe 7 milyon 500 bin TL’lik alacak davası açtığını açıkladı.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, eski teknik direktörleri Igor Tudor’un kulübe 7 milyon 500 bin TL’lik alacak davası açtığını açıkladı. Cengiz, UEFA ile yaptıkları görüşmelerde 5 yıllık bir plan sunumu yaptıklarını söyledi.


Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı takımı takip eden muhabirlerle yemekte bir araya geldi. Yemeğe Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim de katıldı. Cengiz, yemekten sonra gündemle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Eski teknik direktör Igor Tudor’un Türkiye’ye gelmesinin ve açıklamalarda bulunmasının hatırlatılması üzerine Başkan Cengiz, “Açıklamaları dinlemedim. Özgür ve demokrat bir ülkedeyiz. Küfür ve aşağılama olmadığı sürece insanlar düşüncelerini özgürce dile getirmeli. Tudor, bizi şaşırttı. Geçen hafta yardımcıları ile birlikte 1 milyon 500 bin Euro yani 7 milyon 500 bin TL’lik alacak davası açtı. Tudor ile bu ile şekilde ayrılmasınlar isterdim. Gelişini de Galatasaray camiasının büyük çoğunluğu onaylamamıştı. Geliş şeklinden dolayı. Türkçe’de bir söz var, ‘gelişi kötü olanın gidişi berbat olur’ diye. Hoş değil. Keşke oturup, anlaşsaydık. Dava yoluna gitmeseydi. Onu da çözeceğimize inanıyorum” dedi.



“Medyaya saygı duydum”


UEFA ile görüşmelere gidildiği dönemde ‘Her türlü acıya hazırız’ şeklinde yaptığı açıklamasının ardından divan kurulunda ceza gelmeyecek söylemlerinin sorulması üzerine Cengiz şöyle cevap verdi:


“Cenevre’den indikten sonra her türlü acıya hazırız sözü her yerde manşet olmuştu. Medyaya saygı duydum. Bu işin acemisi olduğunu anladım. Ben onu derken taraftarımıza her şey olabilir anlamındaydı. Söylemeye utanıyorum. UEFA tarihinin en sağlıklı, doğru sunumunu yaptık. Benim değil, onların söylediği bir şey bu. Disiplin komitesindeki kişiler sıkı hukukçulardı. Bir gün önce de değerli bir rakibimizi sorgulamışlardı. Türk futbolunun ilerlemesinden yanayız. Biz istiyoruz ki İngiltere’deki gibi, İspanya’daki gibi en az 8 kulübümüz şampiyonluk için yarışsın. En az 8 kulübümüz Avrupa’nın en tepesinde olsun. Tabi Galatasaray’ın bunların en tepesinde olmasını istiyorum. Her zaman en iyisini, şampiyonluk isterim. Hiçbir acı bizi yıkamaz. Siper siper mücadele ederiz. Milyonlarca taraftarımızın başını da dik tutarız.”



“UEFA bizden samimiyet, doğru konuşma ve şeffaflık istiyor”


UEFA ile yaptıkları görüşmeden ayrıntılar veren Başkan Cengiz, “Bir delege ’daha önce de bunları duyduk’ dedi. Biz kendilerine ’lütfen sunumu bekleyin’ dedik. UEFA bizden 3 şey istiyor. Bir samimiyet, iki doğru konuşma ve üç şeffaflık. Bu insan yaşamında da olması gereken. Galatasaray’ın karakteri de bu olmalı. 3 değil, 5 yıllık bir sunum yaptık. En kötü, en iyi ve mevcut duruma göre. Alt kademelere göre yaptık. 72 sayfa sunum yaptık. Bizim göreve geldiğimiz günden beri camiada büyük bir ayağa kalkma var. Sahiplenme var. Bunları anlattık. Dün itibariyle yolladık. Loca satışlarımız 17 milyon TL’yi aştı. Bunlar kemiksiz gelirler. Yellow Friday etkinliğinden onların da haberi var. UEFA asla bir cephe alayım demiyor. Tam tersine yaşatmak istiyor. Günü kurtararak değil, uzun vadeli planlar istiyor. Biz de bunu kanıtlıyoruz. Forma satışlarımız da müthiş sayıya ulaştı. Geçen yıllar 170 bin TL civarında olan günlük ciromuz bu sene 500 bin TL’lere doğru gidiyor. Bu bizi çok gururlandırıyor. Hiçbir noktayı boş bırakmıyoruz. Çoğu arkadaşım işine gitmiyor. 24 saat Galatasaray’dayım” ifadelerini kullandı.



“Benim Dursun Özbek ile kişisel bir sorunum yok”


’Eski başkan Dursun Özbek ve yönetimini ibra eder misiniz’ sorusuna Mustafa Cengiz, “Ben asla eski yönetimlerle, bir önceki yönetim Dursun Özbek ile kavga niyetinde değilim. Ben bütün konuşmalarımda dostlukla yola çıktım. Biraya gelemeyecek başkanları buluşturdum. Bunlardan biri de kavga ettiğimi söylediğiniz Dursun başkanla. Benim kendisi ile kişisel bir sorunum yok. Bütün Galatasaray başkanlarına olduğu gibi ona da saygım var. Bana göre bazı şeyler doğru söylenmediği zaman tepki veriyorum. Daha yumuşak tepki verebilirim. Genel kurul her şeydi. Galatasaray’ın sahibidir. Biz gerçekleri taraftarımıza ve camiaya şeffaflık sergileriz. UEFA bu konuya girmez. Hukuki bir durum. Galatasaray’ın iç hesaplaşması. UEFA buna karışmaz” cevabını verdi.



“Takım şampiyonluk havasına girmiş”


Takımın şampiyonluk havasına girdiğini vurgulayan Başkan Cengiz, “Özellikle Fatih Terim hocam da, futbolcular da şampiyonluk havasına girmiş. Atmosferi görüyorum. Bu çok önemli. Bu havaya girerseniz önünüzdeki her maçı final olarak görürsünüz. Ben bunun mutlu sonla biteceğine inanıyorum” dedi.



“Başbakan Binali Yıldırım çok iyi bir futbol izleyicisi”


Fenerbahçe maçını protokolde Başbakan Binali Yıldırım ile izlediğini belirten Mustafa Cengiz, “Başbakanımla beraberdim. Başbakanım çok iyi bir futbol izleyicisi. Çok ince espriler de yaptı maç boyu. ‘Niye bu oyunu dar alana sıkıştırıyorlar. İngilizler gibi aşırtıp, kanatlara göndermiyorlar’ dedi. Ben sıfır moddayım. Rakibe saygıyı esas alıyorum. Orada da buzdolabı gibi durmak durumundayım. Kimseden çekindiğimden değil. Evde olsam ben sizin gibi izliyorum. Orada öyle durmak zorundayım. Bundan en çok rahatsız olan hanım. Sen bir mod aldın diyor. Eve gidince de protokol modunda oluyorsun. Ben sesimi çıkarmadan evet diyorum. O pozisyonda şiir bile yazılır” açıklamasını yaptı.


Konuşmaları sırasında satır aralarında çok şey söylediğini ifade eden Cengiz, “Pandora’nın Kutusu bir örnekti. İnsanlar endişeye kapılıp, Galatasaray’a zarar verici eski yönetimler açısından konuşuyorum, söylemlerde bulunmamalı. Bir şeyi bir yönetim açıklıyorsa, başkana saygıda bulunulmalı. Ben tümü ile şeffafım. Galatasaray’a zarar verecek hiçbir eylemin içinde olmam. Olursam da bin kere özür dilerim” dedi.



“Tekrar adayım”


Mayıs yapılacak başkanlık seçimlerinde tekrar aday olacağını söyleyen Başkan Mustada Cengiz, “Tabiki aday olacağım. Bana genel kurul teveccüh gösterirse eğer bizi onaylarsa ben aday olurum. Ben adayım. Şu anda da adayım. Ben en zor dönemde arkadaşlarımız taşın altına elini koydu. 190 milyon TL aşkın nakit ödedik. Bunları bir N’diaye transferi ile ödedik. Ücreti düşüktü en az 3 milyon Euro daha kazandık. Gitmesini istemiyorduk. Gidince de en karlı hale getirmek istedik. Sermaye Piyasası ile ilgili sermaye arttırımı ile ilgili çok yoğun uğraştık. Riva ve Florya ile çok yoğun çalışıyoruz. Galatasaray çok büyük camia çok büyük sorunlar var. Bunlarla tek tek çalışıyoruz” diye konuştu.



“Burak Elmas ile bir sorunum yok”


Burak Elmas ile sorunlarının olmadığını açıklayan Cengiz, “Ben birlikte çalıştığım arkadaşıma git demem. İstifa et de demem. Onlar memnun olmazsa gidebilir. Burak kardeşimiz, İngiltere’den gidip, geliyor. Tam olarak katılamıyor. Yanlış değerlendiriliyor. Benim şahsen hiçbir sorunum yok. Çalışma arkadaşlarımın hiçbiri ile sorunum yok” ifadelerini kullandı.



“Derbide iki takım takım da kora kor mücadele etti”


Fenerbahçe ile Kadıköy’deki oynanan maçın ardından birçok telefon aldığını ve takımın iyi oynadığı yorumlarının yapıldığını söyleyen Mustafa Cengiz, “Galatasaray uzun yıllardan beri ilk defa Kadıköy’de normal bir deplasman maçı oynar gibiydi. Defansif yapıda değildi. Kora kor, rakibi ile eşit mücadele etti. Fenerbahçe de iyi oynadı. Her iki taraf da sayısız gol fırsatlarından yararlanamadı. İsterdim ki yenelim. Bundan sonrasına bakacağız” şeklinde konuştu.



“Hakemler Galatasaray’a karşı çok cesurlar”


Ligdeki hakemler hakkında da konuşan Başkan Cengiz, “Hakemler hakim olmayı bıraksınlar. Adalet vermeyi bırakıp, gördüğünü çalsınlar. Fenerbahçe, maçta kendine göre haklı sözcükler kullandı. Penaltı verildi, verilmedi... Başta yapılan iki kişiden birine kırmızı kart verebilseydi en az birine o 3 penaltı pozisyonları olmayabilirdi. Hakemlerin kötü olduğuna inanmıyorum. Art niyetli olanları da mutlaka vardır. Tarla bu, mahsul bu. Hakemler adil olacak. Yetkileri sağlıklı kullanacak. Gördüğünü çalmalarını, cesur olmalarını isterim. Hakemler Galatasaray’a karşı çok cesurlar. Bize karşı faul çalmada, sarı kart vermelerde çok cesurlar. Rakibe karşı ise çok cimriler” açıklamasında bulundu.



“Ekibimiz Nagatomo için görüşüyor”


Sarı-kırmızılıların başkanı, devre arasında takıma katılan Japon futbolcu Nagatomo’nun bonservisinin alınıp, alınmayacağı yönündeki soruya ise, “Sayın büyük elçi geldi. Bana anlattığı şuydu; Nagatomo benden daha meşhur oldu. Japon halkı Nagatomo’dan dolayı Galatasaray ve Türkiye’yi izliyor. Her maçımıza belli Japon guruplar geliyor. İki halk arasındaki kardeşliğe, Nagatomo ve Galatasaray neden oldu. Bu da bizi mutlu ediyor. Sevgili hocamız var ekibimiz bu konuda görüşüyor. Fakat bir şey dersem İtalyanlar fiyatı artırır” şeklinde cevap verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Yeni dönemin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi Sivas Belediyesi 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis Başkanvekili, kâtip üyelikleri, encümen ve komisyon üyelerinin belirlendiği toplantıda konuşan Uzun, "Yeni dönemin ilk meclis toplantısı ve alınan kararların şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bundan sonraki süreçte el birliği ile Sivas’a en iyi şekilde hizmet etmenin gayretini göstereceğiz" dedi. İlk oturum saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda Belediye Meclisi 1. Başkan Vekilliğine 25 kabul, 12 çekimser oy ile Celal Uzman, 2. Başkan Vekilliğine ise Sedat Yağmur seçildi. Kâtip üyeliklere ise Recep Kaygıner ve Banu Berçin seçilirken Kenan Çınar ve Burhan Karatepe yedek kâtip üyeleri oldu. Belediye Encümeni ise Fehmi Taştan, Arif Moğulkoç ve Tarık Bildiren’den oluştu. Toplantının bir sonraki gündem maddesi gereğince Belediye Meclisi İhtisas Komisyonları ve üye sayıları belirlendi. Buna göre yapılan oylamalar sonucu; Plan ve Bütçe Komisyonu; Selami Alçalı, Hikmet Kaya, Sedat Yağmur, Tarık Eminoğlu, Ebru Akça, İmar Komisyonu; Semih Tosun, Tarık Bildiren, Mustafa Hardal, Mustafa Yıldız, Muhammed Burak Kuruçay, Hukuk ve Mevzuat Komisyonu; Esra Şahin, Kenan Çınar, Turan Bütün, Eyüp Demirer, Mustafa Abdulsamet Efe, Eğitim, Kültür ve Spor Komisyonu; Celal Uzman, Özay Baygın, Turan Düzardıç, Burhan Yılmazer, Halit Akgül, Çevre, Sağlık ve Ulaşım Komisyonu ise; Mutlu İtik, Fatih Yıldız, Burhan Karatepe, Ercan Yıldız, Tarık Çam’dan oluştu. Birliklerin seçimlerinde ise Tarihi Kentler Birliği asil üyeliğine Yunus Kantar, yedek üyeliğe ise Semih Tosun seçildi. Sivas Merkez ve Çevre Belediyeler Katı Atık Yönetimi Birliği’ne asil üye olarak Fehmi Taştan, Nazım Güzel, Mutlu İtik Selami Alcalı, Turan Bütün, Turan Düzarduç, Mustafa Hardal, Burhan Karatepe seçilirken, yedek üye olarak da Fatih Yıldız, Banu Berçin, Esra Şahin ve Arif Moğulkoç isimleri belirlendi. Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde Celal Uzman asil, Mutlu İtik ise yedek üye oldu. Enerji Kentler Birliği’ne asil üye olarak Recep Kaygıner ve Sedat Yağmur, yedek üye olarak da Özay Baygın seçildi.
Antalya ATSO Başkanı Bahar: “Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor” Merkez Bankası tarafından açıklanan ödemeler dengesi istatistiklerine ilişkin açıklama yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “2024 yılına ise çok hızlı bir başlangıç yaparak ilk 2 aylık dönemde gelen turist sayımızı geçen yıla göre yüzde 10 artırdık. Bu da gösteriyor ki Antalya olarak ülkemizin cari açığına turizm başta olmak üzere tüm sektörlerimiz ile pozitif katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan ödemeler dengesi istatistiklerine ilişkin açıklamada bulundu. Cari dengenin Şubat ayında 3,3 milyar dolar açık verdiğini ifade eden Başkan Bahar, son 19 ayın en düşük cari açık düzeyi olduğunu kaydetti. 2024 yılının Orta Vadeli Program (OVP) tahminlerinden daha iyi bir düzeyde tamamlanacağını belirten ATSO Başkanı Bahar sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir önceki yılın aynı ayında 9 milyar dolar olan cari açık bu yıl Şubat ayında 3,3 milyar dolar düzeyine gerilerken, yıllıklandırılmış cari açık 2024 Şubat ayı itibariyle 31,8 milyar dolar ile 2022 yılı Temmuz ayından bu yana en düşük seviyede gerçekleşti. Böylelikle OVP’de 34,7 milyar dolar olarak ön görülen 2024 yılı cari açık gerçekleşme düzeyi, 2024 yılını bu tahminin daha da altında bir açıkla tamamlayacağımızı gösteriyor.” “Antalya’nın katkısı büyük” Ödemeler Bilançosu verilerinde hizmet ticareti dengesinin 2,4 milyar dolar, net seyahat gelirlerinin ise 2 milyar dolar fazla verdiğini dile getiren Başkan Bahar, “Bu fazlanın sağlanmasında Antalya’nın büyük bir katkısı olduğunu biliyoruz. Antalya olarak 2023 yılını 16 milyonun üzerinde rekor sayıda turist ile kapattık. 2024 yılına ise çok hızlı bir başlangıç yaparak ilk 2 aylık dönemde gelen turist sayımızı geçen yıla göre yüzde 10 artırdık. Yaz dönemi için de ciddi oranda rezervasyon artışları olduğunu biliyoruz. Bu da gösteriyor ki Antalya olarak ülkemizin cari açığına turizm başta olmak üzere tüm sektörlerimiz ile pozitif katkı sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. “Cari dengedeki iyileşme enflasyondaki düşüşle anlam kazanacak” Cari dengedeki iyileşmeye rağmen henüz iç talepte belirgin bir yavaşlama olmadığını kaydeden Başkan Bahar, “Şubat ayı perakende satış endekslerinde ciddi bir yükseliş gördük. Talepteki yavaşlamanın Mayıs ayından itibaren kendisini net bir biçimde hissettirmesini bekliyoruz. İç talepteki yavaşlama ile birlikte, bu yıl asgari ücrete ara zam yapılmayacak olması da Temmuz’dan itibaren enflasyonun hızla gerileyeceğini göstermektedir” dedi. Yılın ikinci yarısında ihracat ve ithalat performansının ihracat lehine açılmasını beklediklerini dile getiren Bahar, “2022 ve 2023 Türkiye’nin yüksek iç taleple büyüdüğü yıllardı. 2024 ise net ihracatın büyümeye ciddi katkı verdiği bir yıl olacak. Cari açıktaki gerileme TCMB’nin döviz rezervi birikimine katkı sağlayacaktır” diye konuştu. “Kamuda tasarruf yasası çok önemli bir adımdır” Ülkenin en büyük ekonomik sorununun hala enflasyon olduğunu ve çözümü için sabır gerektiğini belirten ATSO Başkanı Ali Bahar, “Sonbahara kadar enflasyonla mücadelede önemli bir yol kat etmiş olacağımızı düşünüyoruz. Gerek iş dünyamız gerekse vatandaşlarımız bu konuda üzerine düşen hassasiyeti göstermişlerdir, göstermeye de devam edeceklerdir. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın önceki gün yaptığı Kamuda Tasarruf Yasası’na yönelik açıklamaları, devletimizin enflasyon konusunu ne derece önemsediğini fazlasıyla göstermektedir” dedi. “Para ve maliye politikalarının asla tek başına yeterli olmadığını ve mutlaka yapısal reformlar ile desteklenmesi gerektiğini çok defa dile getirdik” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Ali Bahar, “Kamuda tasarruf ile birlikte verimliliğin artırılmasına yönelik çalışmaların kısa sürede tamamlanması ve bir an önce uygulamaya koyulması büyük önem arz etmektedir. Ancak tek başına kamu harcamalarının azaltılması yeterli olmayacaktır, bunun yanı sıra doğru kaynağın doğru alanlara sevk edilmesi de yerinde bir karar olacaktır. Çünkü tasarruf yalnızca kaynağı azaltmakla değil, verimin de artırılması ile anlam kazanacaktır. Bu vesile ile iş dünyası olarak bu talebimizi de dile getirmiş olalım. Bizler iş insanları olarak elimizi taşın altına koyduğumuzu her fırsatta dile getirdik. Şimdi görüyoruz ki, bu sabrımızın meyvelerini yakın vadede almaya başlayacağımız, istikrarın ve ülkemizin tüm dinamiklerinin uyum içinde çalıştığı bir döneme doğru ilerliyoruz. Bu kararlılık ve azimle 2024 yılını beklentilerin de üzerinde iyi bir noktada tamamlayacağımıza inancımız tamdır” ifadelerini kullandı. “Mart ayında yıllık açık 30 milyar dolara gerileyecek” Mal dengesinin geçen yıl 10,5 milyar dolar açık verdiğini hatırlatan Başkan Bahar, “Mal dengesi de ciddi bir gerileme kaydederek bu yılın Şubat ayında 4,8 milyar dolara gerilemiştir. Ödemeler dengesi açığının Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 5,8 milyar dolar, Ocak - Şubat ayı toplamında ise geçen yıla göre 14 milyar dolar gerileme kaydetmiştir. Bu gerilemenin ihracat artışına ek olarak ithalattaki yavaşlama ile kaydedilmiştir. Bu da gösteriyor ki ithal ikameci üretim sürecini başarı ile yürütüyoruz. Bu politika zaten OVP ile de son derece uyumludur. Önümüzdeki dönemde ithalatta daha hızlı bir azalış yaşanması durumunda hem cari açık dengesi beklentilerin üzerinde bir iyileşme kaydedecektir” diye konuştu.