EKONOMİ - 29 Haziran 2017 Perşembe 10:05

Otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenler

A
A
A
Otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenler

Otomobil alacaklar, aracı satın almadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirildi.

Otomobil alacaklar, aracı satın almadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirildi.


Her alanda okuyucularına sağlıklı bilgi akışı sağlama amacıyla faaliyetlerini sürdüren dahaiyiyasam.com’un yetkililerinden Kutsal Amaç Kuruhan araç satın almadan önce dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi. Öncelikle aracın dış görünüşe bakılması gerektiğini belirten Kuruhan, "Otomobilin etrafındaki çizikler, sıyrıklar ya da çıkmış boyalar bir kazanın habercisi olabilir. Alacağınız otomobilin hiçbir kazası olmadığını söyleyen satıcıya itibar etmeyin ve aracı güvenli bir tamirciye götürüp aracın hasarlarını detaylıca öğrenin. Unutmayın alacağınız otomobil için ufak bir miktarda bir tamir masrafı vermek kafanızdaki soruları rahatlatacaktır. Ruhsatta bulunan motor ve şase numaralarının birbiri ile aynı olup olmadığına bakın. Alacağınız otomobilin çalıntı olup olmadığını böyle öğrenebilirsiniz” dedi.


Kuruhan dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıraladı: ”İpotekli veya hacizlik bir otomobil almamaya özen gösterin. Bunun için aracı çeşitli devlet dairelerinde soruşturun. Aracı hava koşullarının iyi bir günde test edin. Aracın nasıl olduğunu ancak böyle anlayabilirsiniz.


Otomobilin lastiklerini kontrol edin ve tümünün aynı marka olmasına özen gösterin. Bu daha sonra başınıza dert açabilir.


Otomobilin motoruna bir göz atın. Kaputtaki kablo sistemlerini inceleyin ve yağ buluntusu olup olmadığını kontrol edin. Direksiyonun hareketleri, motor kayışları, aynalar gibi detayları asla atlamayın! Sonrasında size masraf çıkarabilir.


Arabayı sürmek isteyin. Araç hareket halindeyken egzoza ve egzozun seslerine dikkat edin. Gaz, debriyaj ve fren kontrolünü deneyin.


Araçtan gelebilecek olan farklı seslere kulak verin. Otomobilin hareket halindeyken sarsılması da sizin için iyi bir gelişme olmayacaktır.


Aracın sicil kaydını inceleyin ve daha önce kaza yapmamış olmasına özen gösterin. Plaka içinde aynı araştırmayı yapmanızda fayda var. Unutmayın ki alacağınız otomobilin uygun fiyatlı olması bütçe için her ne kadar olumlu bir gelişme olsa da aklınızda soru işaretleri bırakmalı. Araç hakkında internetten bilgi toplayarak ve galeriler ile görüşerek ortalama bir fiyat çıkarın. Bu fiyat satıcının koyduğu fiyatın çok üzerinde ya da çok altında ise başka araçlara da göz gezdirmeyi unutmayın”.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Öğrenciler için iftar yemeği verildi Eskişehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı katkılarıyla Diyanet Genç Ofis ve ESTÜ’den Geçerken Öğrenci Kulübü tarafından İki Eylül Kampüsü Yemekhanesinde iftar yemeği verildi. Yemeğe Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan Özcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Onur Kaya, Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftüsü Yardımcısı İsrafil İğde, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım’ın yanı sıra manevi danışmanlar, Eskişehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Diyanet Genç Ofis mensupları, ESTÜ’den Geçerken Öğrenci Kulübü ile üniversite öğrencileri katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen iftar yemeği, Gerek’in dualarıyla başladı. Eskişehir’in ve Eskişehir’de öğrenim gören öğrencilerin kendileri için önemli olduğunu belirten İl Müftüsü Gerek, “Başarılı bireyler, başarılı bilim insanları olma yolunda Allah hepinizi muvaffak kılsın” diyerek iftara katılan öğrencilere dua ve iyi dileklerini iletti. Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan ise “Eskişehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı katkılarıyla Diyanet Genç Ofis ve ESTÜ’den Geçerken Öğrenci Kulübü tarafından Üniversitemizde düzenlenen bu iftar yemeği, hepimiz için çok anlamlı ve bütünleştirici bir etkinlik oldu. Yemeğimizde sadece ESTÜ öğrencileri değil; Eskişehir’de bulunan diğer üniversitelerimizden de öğrencilerimizin bir kısmı da yer alıyor. Bu güzel organizasyon için Gerek’e, Türkiye Diyanet Vakfına ve Diyanet Genç Ofise teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
İstanbul Önce öldürdü, sonra yaktı Bahçelievler’de yanan işyerinde bulunan ve önceden öldürüldüğü tespit edilen cinayetle ilgili şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan şahsın ifadesine ulaşıldı. Yakalanan şüphelinin, verdiği ifadede, annesine sarkıntılık etmesi üzerine şahsı öldürdüğünü ardından yakmaya çalıştığını söylediği öğrenildi. Öte yandan, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 2 şüpheli daha yakalanarak gözaltına alındı. Olay, 27 Mart günü Bahçelievler’de Kocasinan Merkez Mahallesi’nde hurda deposu olarak kullanılan iş yerinde meydana gelmişti. Yanan işyerine müdahale eden ekipler içeride elleri arkadan bağlanmış baş ve el kısımlarında kesikler olduğu görülen bir erkek cesedi bulmuştu. Konuya ilişkin yapılan çalışmalar çerçevesinde, iş yerinin Batın D. isimli şahıs tarafından işletildiği, şahıs ile yapılan görüşmede, iş yerinde annesi Hasret D. ile birlikte bulundukları sırada maktul Mustafa Bayraktar’ın iş yerine geldiğini annesine sarkıntılık yaptığını kendisinin de Bayraktar’ı yaralayarak öldürdüğünü daha sonra cesedi yakmaya çalıştığını itiraf etti. Devam eden çalışmalar ve incelenen güvenlik kamerası görüntülerinden, bahse konu olay yeri adrese bir araç ile maktul Mustafa Bayraktar’ın geldiği, aracı maktul şahsın kullandığı, aracın tescil sahibinin Emircan K. isimli şahıs olduğu tespit edildi. Hasret D. ve Emircan K. isimli şahıslar da gözaltına alındı. Toplam 3 şüpheli şahıs ile ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için Cinayet Büro Amirliği ekiplerince şüpheliler adli makamlara sevk edildi.
Düzce Orman köylüsüne kredi desteği Orman köylülerinin desteklenmesi projesiyle (ORKÖY) orman köylüsünü bilgilendirmek ve kredi kullanmak isteyenleri tespit etmek için Düzce Orman İşletme Müdürlüğünce düzenlenen toplantılar tamamlandı. Düzce’de uygulanan süt sığırcılığı, dış cephe mantolama ve fenni arıcılık projeleri için kullandırılacak krediler kura ile tespit edilerek sahiplerini buldu. 2024 yılında ORKÖY dahilinde Düzce Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Kozluk köyünde 3 aileye 2 şer adet simenter ırkı süt ineği, süt sığırcılığı projesi kapsamında kredi kullandırılacağı, bu kredinin yüzde 20’sinin hibe olduğu, kalanının 2 yıl geri ödemesiz 5 yıl boyunca yılda 1 kez olmak üzere faizsiz 5 taksitte geri ödeneceği, Muncurlu köyünde 5 aileye 30’ar kovan fenni arıcılık kredisi kullandırılacağı ve bu kredilerin yüzde 20 sinin hibe olacağı kalanının 1 yıl geri ödemesiz ve 4 yıl boyunca yılda 1 kez olmak üzere faizsiz 4 taksitte geri ödeneceği, Darıyeri Yörükler köyünde 17, Darıyeri Hasanbey köyünde 21, Tavak köyünde 11, Çakırsayvan köyünde 13, Yaka köyünde 24, Düverdüzü köyünde 12, Asar köyünde 17 ve Sarıdere köyünde 15 adet olmak üzere toplam 130 aileye dış cephe montalama kredisi kullandırılacağı ve bu kapsamda kullandırılan kredilerin yüzde 20’sinin hibe olduğu, kalanının 1 yıl geri ödemesiz ve 5 yıl boyunca yılda 1 kez olmak üzere faizsiz 5 taksitte geri ödemeli olacağı bildirildi.
Düzce Denizcilik ve taşımanın ülkemiz dış ticaretine katkıları anlatıldı DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksekokulu Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından da desteklenmekte olan üniversite öğrencilerinde kariyer farkındalığı oluşturmak, onlara kariyer yolculuklarında destek sunmak amacıyla geliştirilen Kariyer Planlama dersinde ve Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi iş birliği ile Denizcilik ve Taşıma Organizatörlüğünün Ülkemiz Dış Ticaretine Katkıları başlıklı seminer düzenledi. Uluslararası Satış Yöneticisi Ayberk Güngördü tarafından verilen seminer, Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Arif Güngör’ün açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında denizcilik ve taşıma organizatörlüğünün bir ülkenin dış ticaretine katkılarına değinen Güngör, Türkiye gibi coğrafi konumu nedeniyle denizciliğin, ülkenin dış ticaretinin ana bileşenlerinden birisi olduğunu ve dış ticaretinde kritik bir köprü işlevi gördüğünü vurguladı. Açılış konuşmasının ardından Ayberk Güngördü öğrencilere kendi kariyer gelişimi hakkında bilgi verdikten sonra, deniz taşımacılığı ve lojistik konularında bilgiler aktardı. Sektörün istediği nitelikleri örneklerle anlatan Güngördü, öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak konuşmasını tamamladı. Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Arif Güngör program sonunda Ayberk Güngördü’ye teşekkür belgesi takdim etti.