SPOR - 20 Nisan 2018 Cuma 14:44

(Özel haber) İmam Altınbaş: “Göztepe Süper Lig’de çok başarılı”

A
A
A
(Özel haber) İmam Altınbaş: “Göztepe Süper Lig’de çok başarılı”

Altınhas Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, "Göztepe Süper Lig’de çok başarılı" dedi.

Altınhas Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, "Göztepe Süper Lig’de çok başarılı" dedi.


Altınhas Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) açıklamalarda bulundu. Göztepe’yi ve futbolu çok sevdiğini belirten Altınbaş, “Sevgiyle futbola sarılınca bize iş olarak geri dönüyor. Türk futboluna kalıcı bir yapı oluşturalım diye başladık. Göztepe bu sene Süper Lig’de çok başarılı. 7 sene amatörden 1. Lig’e kadar Göztepe’yi getirdik. Futbol okulları, müzesi, tesisleri anlamında güzel bir yapı ortaya çıktı. Bizim sorumluluğu devrettiğimiz arkadaşta güzel bir şekilde devam ettirdi. O yapı çok güzel bir şekilde çalışıyor. Göztepe 1. senesinde gayet iyi. Önümüzdeki senelerde çok daha başarılı olacak ve Türkiye’yi temsil edecektir. Türk futboluna örnek bir altyapı var” diye konuştu.



“Göztepe tarihi bir kulüp”


Göztepe’nin tarihi bir kulüp olduğunu anlatan Altınbaş, “TMSF tarafından kötü bir şey olmuştu. Biz Göztepe’yi aldık ve Türk futboluna kazandırdık. Takımına sahip çıkan insanların olduğu bir kulüp ve bunun ortaya çıkmasına vesile olduk. Futbol sevgimiz ve Fenerbahçe sevgimiz bitmedi. Vega Derneği ile bütün spor branşları için emek, hizmet veriyoruz. Bizim gönlümüzde her zaman futbol var. Yarın bir gün tekrardan bir kulüp alır yapılaşmasına destek oluruz” dedi.



“Okul çalışmalarına sevgiyle başladık”


Okul çalışmalarına sevgiyle başladıklarını anlatan İmam Altınbaş, “Türkiye’ye model olmasını istedik. Türkiye’nin aydınlık yüzünü, dünyaya spor ve eğitim anlamında tanıtmak istedik. Dünyaya açık fikirleriyle gençler yetişsin diye ülkemize olan sorumluluğumuzu gerçekleştirdik. 3 okulumuz var. İnşallah gücümüzün yettiği ölçüde Türk insanının doğru yetişeceği bir model olur. Eğitim için dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz. Hem eğitim hem spor ve sosyal sorumluluk anlamında dünyadaki durumları aratmayacak bir yapı. Vega Spor Derneği’ni kurduk ve her branşı oluşturduk. Normal bir spor kulübünde neler varsa daha fazlası bizde var. Okulda yeteneği keşfedip yeteneğe yön veriyoruz. Böylece ilerde Türkiye’yi milli takımlarda temsil edecek sporcular yetiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.



“Süper Lig’de Antep şehir temsil edilmeli”


Gaziantep’in sanayide çok önemli olduğunu dile getiren Altınbaş, sözlerini şöyle tamamladı:


“Önemli üretimi olan bir il. Süper Lig’de temsil edilmesi gerek. Antep’in üretimini misafirperverliğini bildiğimiz için mutlaka Antep şehri temsil edilmeli. Bu inanç sadece bende değil büyükşehir belediye, ilçe belediye başkanlarımızda ve valimizde de var. Bu inanç olduğu sürece Gaziantep’i temsil edecek bir takım Süper Lig’de olacaktır.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Gazeteciler Cemiyeti, Başkan Çavuşoğlu’nu ziyaret etti Denizli Gazeteciler Cemiyeti Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşma yapan Çavuşoğlu, “Basının özgürleştiği, kendi işlerini kendilerinin görebildiği bir sistem kurma hayalimiz var” dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı ve yönetimini ağırladı. Boyacı ziyarette yaptığı konuşmada Denizli basınının 7 gün 24 saat halkı bilgilendirmek için çaba harcadığını belirterek, “Bundan sonra da sizinle uyumlu bir şekilde çalışacağımıza inanıyor, görevinizde başarılar diliyoruz” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çavuşoğlu ise, “Bundan sonraki süreçte; Denizli basınıyla mutlu, basının özgürleştiği, kendi işlerini kendilerinin görebildiği bir sistem kurma hayalimiz var. Bu anlamda da çok yol kat etmemiz gerekiyor. Bunu da beraber başaracağız. Ben her zaman söyledim. Dün de, bugün de, yarın da söyleyeceğim. Denizli’de en çok eleştirdiğiniz insan ben olmalıyım ki hem ben doğruyu bulmalıyım, hem hatalarımdan ders almalıyım. Beni alkışlamak üzerine bir sistem olmasın, istiyorum. Yazılı, görsel ve dijital olmak üzere tüm basın camiasına çağrımız bu. Nerede en ufak bir hatamız varsa, nerede bir yanlışımız varsa, biz istiyoruz ki basın bizi eleştirsin, biz istiyoruz ki basın özgür olsun” dedi. Basının işini daha rahat ve huzurlu yapması için destek Sadece Büyükşehir Belediyesinin haber bültenleri üzerinden değil emek harcanan bir sistem istediklerini vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, “Tabi şartlarınız çok kolay değil, onun da farkındayız. Çalışma şartlarınız, ekonomik şartlar, bu işlerin yorgun hale getirilmesinde birçok etkisi var” ifadelerini kullandı. Basının işini daha rahat, daha huzurlu yapması anlamında ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını kaydeden Başkan Çavuşoğlu, “Ama birbirimize hükmetmeden herkesin kendi çalışma alanı içerisinde herkesin kendisini çalışabildiği bir sistem kuralım. O zaman biz de mutlu oluruz” diye konuştu.
Kayseri Pastırmacılara "bayram" dopingi Kayseri’de pastırmacılık yapan Yasin Güzel, Ramazan Bayramı’nda yerli ve yabancı turistlerin kente gelmesiyle pastırma ve sucuk satışlarının arttığını söyledi. Ramazan Bayramı’nda tatili değerlendirmek için Kayseri’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin Kayseri’nin coğrafi işaret tescilli lezzetlerinden olan pastırma, sucuk ve sucuk içine yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen pastırmacı Yasin Güzel, “Bu yıl çok yoğun bir Ramazan geçirmedik ama bayramdan çok umutluyduk. Umutlandığımız gibi de oldu çok şükür. Bayramdan Kayseri’yi, Erciyes’i, Kapadokya’yı gezmeye gelen yerli ve yabancı insanların yoğun bir talebi oluştu. Çok şükür bayramı güzel atlattık. Yalnız bayramdan sonra bir anda işler durdu. Yerli ve yabancı turistlerimiz Kayseri’de gittiği için işlerimiz düştü. Bayramda çok şükür iyiydik. Bayramda 2-3 gün güzel işimiz oldu. Şu anda bir geçiş dönemindeyiz. Yaklaşık 1-2 hafta bayram sonrasını atlatırız. Ondan sonra gurbetçilerimizin gelmesiyle birlikte yavaş yavaş işlerimizin yoğunlaşacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu. “Fiyatlardan değişiklik yok” Etin fiyatından artış olmamasından dolayı pastırma, sucuk ve sucuk içi fiyatlarından değişiklik olmadığını aktaran Güzel, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Fiyatlarda şu anda bir değişiklik yok. Etin normal zamanda zamlanmasıyla bizim ürünlerimizde de artış oluyor. Ancak şu anda bir geçiş yok. Fiyatlarımız aynı. Pastırma fiyatlarımız 900 TL’den başlıyor ve bin 500 TL’ye kadar farklılık gösteriyor. Sucuk fiyatlarımız da 450 TL’den başlıyor ve 750 TL’ye kadar değişiklik gösteriyor. Bizim sattığımız ürünlerin bozulma imkanı pek yok. Çünkü ürünlerimizin içerisinde baharat var. Sucuk ve pastırmayı evlerine götürdükten sonra buzluklarına atarlarsa gelecek sene kışa kadar gönül rahatlığıyla tüketebilirler.”
Sinop Sinop’ta başıboş köpekler vatandaşları tedirgin ediyor Sinop’ta sürü halinde gezen başıboş köpekler vatandaşları tedirgin ediyor. Sinop sahilinde sürü halinde gezdiği görülen köpekler çevreden geçen vatandaşları korkuttu. Onlarca köpeğin caddelerde ve parklarda kol gezdiğini belirten Haşim Yıldırım, ”İnsan olarak onların yaşam alanlarına müdahale ettik ama şu anda burası yerleşim bölgesi, insanların yaşadığı alan burası. Bunların kontrol altına alınması lazım. İnsanların bunların yaşayabilecekleri bir alan yapıp bunları kontrol altına alıp onlarında haklarını koruması lazım. Başıboş hayvanlardan çocuklar korkuyor, saldırmıyor belki ama onlarla oynayacağım diye bir bisikletin altına girebilir, arabanın altına girebilir. Şehir merkezinde bunların bu şekilde dolaşmaması lazım. Burada geziyorlar, insanlar ’köpeği sevdim’ diyor iyi güzel gezdiriyorsunuz ama köpeklerin de bir ihtiyacı var. İnsanlar gibi buraya geliyor tuvaletini yapıyor ama ’sen bunu modern bir ülkede yaşıyorsan alacaksın orada bırakamazsın’ öyle bir hakka sahip değilsin. Bakıyorsan her şeyi ile bakacaksın. Her köpeğin bir kere nüfus kağıdı olması lazım. Bunları başıboş bırakmayacaksın. İnsanlar şunu yapıyor: Çocukları bir hayvan istedi diye alıyorlar, bu hayvan bir müddet sonra belli bir seviyeye geliyor, evde bakamıyor salıyor sokağa. Bu ortama alışık olmayan hayvanların da haklarını gasp ediyorsun. Bunun devlet olarak buna bir kural koyulması lazım, başka türlü engelleyemezler. Bunlar bana göre yanlış tabi bunların yaşam alanlarını sağlanması lazım başıboş bırakılmamalı. İnsanlar bisikletle gidiyor belki saldırmıyor ama o insan korkuyorsa ne oluyor kaza yapıyor. Bir önlem almaları lazım” dedi. Başıboş köpek sorununa üzücü bir olay yaşanmadan yetkililerin el atması gerektiğini belirten Mustafa Biricik ise “Mutlaka kontrollü olarak her tarafta bulunabilir ama kontrolü de ihmal etmemek lazım çünkü çocuklar, kadınlar yürüyor onları da hayvanların insafına bırakmamak lazım. Belediye yetkilileri, belediye başkanı ile konuşarak bu soruna çözüm bulunmalı. Hem hayvanları korumak lazım, insanları daha fazla korumak lazım. Televizyonlarda görüyoruz üç dört tane köpek insanlara saldırıyor. Geçen akşam seyrettim bir kıza iki tane köpek saldırıyor, kız kaçarken ona minibüs çarpıyor. Böyle de olmaz tabi" ifadelerini kullandı.
Bursa Sunay Akın Eczacılık Kültürü Müzesi’ni Başkan Özdemir’e anlattı Nilüfer’de açılacak Eczacılık Kültürü Müzesi’nin küratörlüğünü üstlenen şair, yazar ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’i ziyaret ederek çalışmalar hakkında görüştü. Sunay Akın, Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi ile aynı binada yer alacak olan Eczacılık Kültürü Müzesi’nin kente değer katacağını söyledi. Şair, yazar ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ile eşi Nuray Özdemir’i Halk Evi’nde ziyaret etti. Başkan Şadi Özdemir’e hayırlı olsun dileklerini ileten Akın, yeni görevinde de başarılar diledi. Nilüfer’in, Türkiye’nin parlayan yıldızlarından biri olduğunu söyleyen Sunay Akın, insana değer katan çalışmaların süreceğine inandığını söyledi. Şair, yazar, gazeteci ve tiyatro oyuncusu kimliğinin yanı sıra müzecilik alanında yaptığı çalışmalarla da bilinen Sunay Akın, yakın zamanda açılan Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’nin Türkiye’de örnek olduğunu belirtti. Sağlık müzesi ile aynı mekânda açılacak olan Eczacılık Kültürü Müzesi’nin küratörlüğünü üstlendiğini hatırlatan Sunay Akın, Türkiye’nin en büyük koleksiyonlarına sahip Sinem Us’a ait eşi benzeri olmayan eserlerin burada sergileneceğini ifade etti. Akın, yapılacak çalışmalarla birlikte her iki müzenin de yaşayan bir müze olacağına inandığını da sözlerine ekledi. Sunay Akın’a, Eczacılık Kültürü Müzesi ile ilgili çalışmalarının değerli olduğunu söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de, Nilüfer’de gerçekleştirecekleri projelerle hizmet çıtasını daha da yukarı taşıyacaklarını vurguladı. Sunay Akın, şiirlerini ilgiyle okuyup, dinlediğini söyleyen Başkan Şadi Özdemir’e ziyaret sırasında Oyuncak Müzesi adlı şiiri yazıp armağan ederek sürpriz de yaptı.