ASAYİŞ - 28 Ekim 2016 Cuma 16:58

(Özel haber) Otobüste doğum kamerada

A
A
A
(Özel haber) Otobüste doğum kamerada

İstanbul’da halk otobüsünde doğum sancısı tutan kadın, otobüs şoförü tarafından hastaneye yetiştirildi. Hastane bahçesindeki otobüse binen ebeler, otobüs içinde doğumu gerçekleştirirken, yaşananlar güvenlik kamerasına yansıdı. Kahraman otobüs şoförü firma tarafından altınla ödüllendirildi.
Edinilen bilgiye göre, doğumuna az bir süre kaldığı öğrenilen Suriyeli bir vatandaşın Halkalı civarında belediye otobüsüyle yolculuk yaptığı esnada doğum sancısı başladı. Bunun üzerine İstanbul Halk Ulaşım A.Ş bünyesindeki özel halk otobüsü kullanan şoför Kerim Okta, otobüsü hemen durdurarak yolcuları indirdi ve en yakın hastaneye ulaşmaya çalıştı. Sancıdan dolayı fenalık geçiren kadına yardım etmek için bir kaç vatandaş otobüste kalarak hastaneye kadar Suriyeli vatandaşa yardım etti. Ancak, yoğun İstanbul trafiğinden dolayı otobüs saatlerce hastaneye ilerleyemedi. Otobüs uzun uğraşlar sonucu çevrede bulunan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne ulaşmayı başardı fakat bu esnada doğum başladı. Şoför, otobüsü hastanenin önüne park ederken diğer vatandaşlar hastaneden yardım istedi.
Bebeğini belediye otobüsünde dünyaya getirdi
Otobüse gelen ebelerin yardımıyla Suriyeli kadın bebeğini, belediye otobüsünde dünyaya getirdi. Otobüs şoförü Kerim Okta, “Söğütlü Çeşme’den bindirdim onları Kanuni Hastanesi’ne giderken bir sancılanma oldu. Daha sonra kendisinin sancılandığını söyledi. Daha sonra bir ara oturttular onu oturttuktan sonra Konut Birlik dediğimiz bir durağımız var, oraya kadar gittik. Yolcuları indirdik. Sonra yine sancım var diye bağırmaya başladı. Sonra bir 5 metre kala hanımefendinin suyunun geldiğini söylediler. Sonra bende dörtlülerimi yakarak hastaneye kadar götürdüm. Vatandaşlık görevimizi yaptık. Hastanenin kapısının önünde dururken sedye almaya gittim bana sedye vermediler. Sonra kadın doğum öbür kapıda tekrar otobüsü çevirdim kadın doğumun kapısına gittim. Gidene kadar zaten bir tane hemşire gelene kadar zaten kadın doğumunu gerçekleştirmişti zaten” dedi.
“Şoförümüzün cengaverliği zaten ortada”
İstanbul Halk Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altuntaş, “Bizler İstanbul halkına hizmet ediyoruz. Hizmet ederken de her türlü hizmete açık olduğumuz zaten aşikar. Şoförümüzün cengaverliği zaten ortada. Halkımıza hem sağlık konusunda hem de sağlıklı yolculuk konusunda elimizden gelirse yapacağımıza dair. Zaten arkadaşımızda gereğini yaptı. Bu şekilde gereğini yaptı. Bu şekilde olduğumuzda İstanbul halkına beyan edebilirim yani. Daha önce otobüste kalp rahatsızlığı geçiren bir vatandaşımız oldu. Orada da şoförümüz hastaneye yetiştirmek için gerçekten büyük bir mücadele yaptı ve şu an hayatta. Bizim diğer aracımızda da doğum yapan hastamız sağlıklı. Kendisini ziyarete gittik. Bu sabah taburcu olmuş. Bebeğinde annenin de sağlığı yerinde. Kendilerine de hayırlı bir evlat olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
O anlar güvenlik kamerasında
Güvenlik kameraların yansıyan görüntülerde kadın otobüs içinde fenalaşıyor. İlk önce eşi ardından vatandaşlar yardım ediyor. Daha sonra şoförün saniyelerle mücadelesi başlıyor. Bu sırada otobüstekiler araçtan iniyor. Yolculardan biri hastaneyi arıyor. Şoför hastane bahçesine park ediyor. Doğum başlayınca ebeler otobüs içine girerek doğumu gerçekleştiriyor. Ardından ilk önce yeni doğan bebek ardından, kadın hastaneye götürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.