GENEL - 12 Aralık 2017 Salı 09:32

(Özel Haber) Trafik magandaları yolu kapattı vatandaşlar isyan etti

A
A
A
(Özel Haber) Trafik magandaları yolu kapattı vatandaşlar isyan etti

Tuzla’da trafik magandalar ana caddede drift yaparak caddeyi trafiğe kapattı.

Tuzla’da trafik magandalar ana caddede drift yaparak caddeyi trafiğe kapattı. Akşam saatlerinde magandaların tehlikeli şovlarıyla yolu trafiğe kapatmalarına vatandaşlar isyan ederek ,kornaya bastı. Tüm bu yaşananlar ise bir cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Tuzla Şifa Mahallesi’de trafik magandaları dün akşam sahnedeydi. Ana cadde üzerinde yanlama diye tabir edilen hareketi yapan magandalar ana caddeyi trafiğe kapattı. Evlerine giden vatandaşlar, magandaların caddeyi yola kapatıp şov yapmasına isyan etti. Araç sahipleri kornaya basarak magandaları protesto etti. Magandalar ise buna aldırış etmeden bir süre daha şovlarına devam edip caddeden ayrıldı. Tüm bu yaşananlar ise cep telefonu kameralarına yansıdı. Görüntülerde magandalara caddeyi yola kapatıp drift yapıyorlar. Diğer sürücüler durumu kornaya basıp protesto ederken, magandalar bir süre daha şov yapıp ayrılıyorlar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Tartıştığı müşteriye amansız takip: 3 yaralı Burdur’da işlettiği alkollü mekanda taşkınlık çıkaran müşterilerle çıkan tartışmada bir müşterinin kavasına kabza ile vuran iş yeri sahibi, oradan çıkıp başka bir alkollü mekana girdiklerini görünce o mekana rastgele kurşun yağdırdı, 3 kişi yaralandı. Olay, dün gece saat 23.45 sıralarında Burdur merkez Hatip Hoca Caddesi üzerinde bulunan alkollü mekanda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, cadde üzerinde E.C.’ye ait alkollü mekana gelen U.G. (27), M.A. (20), B.G. (21) ve E.K. (30) isimli şahıslar burada taşkınlık çıkarması üzerine çıkan tartışmada işletme sahibi E.C. silah kabzası ile U.G.’nin kafasına vurarak hafif şekilde yaraladı. Bunun üzerine olay yerinden kaçan şahısları araba ile takip eden E.C., şahısların aynı cadde üzerinde bulunan farklı bir alkollü mekana girdiğini görünce mekana doğru rastgele ateş edip olay yerinden ayrıldı. Açılan ateş sonrası mekan içerisinde müşteri olarak bulan B.O. bacağından vurulurken, İ.E.M.’de göğüs kısmından merminin sıyırması nedeniyle yaralandı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılara ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu mekana kurşun yağdıran E.C. yakalanarak gözaltına alındı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrasında olayla ilgili soruşturma başlatılırken yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Kayseri Büyükşehir’in Çocuklara Özel Şenliği’ne ücretsiz ulaşım imkânı Büyükşehir Belediyesi Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ne ailelerin daha kolay erişebilmeleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenliyor. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi etkinlik alanında 19-28 Nisan günleri arasında yapılacak, 20 Nisan Cumartesi günü resmi açılışı gerçekleşecek olan Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği için Büyükşehir Belediyesi ücretsiz ulaşım imkânı sağlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, okuyan ve okutan şehir Kayseri mottosuyla donanımlı, eğitimli bir nesil yetişmesi için çocuk kütüphanelerinin ardından şimdi de Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ni çocuklarla buluşturuyor. Başkan Büyükkılıç, birbirinden eğlenceli ve özel etkinliklerin yer alacağı şenlik için ulaşımın da ücretsiz olması yönünde talimat verdi. Bu kapsamda, ulaşım noktasında vatandaşlara destek olan Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ne ailelerin çocukları ile birlikte daha kolay erişebilmeleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. Millet Bahçesi’nde gerçekleşecek olan şenlik için 20-21-23-27 ve 28 Nisan tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arasında 639 hat kodlu seferler ile ücretsiz hizmet verilecek. Seferler, saat 10.00 ile 22.00 arasında yarım saatte bir olarak planlanırken, ücretsiz otobüsler Cumhuriyet Meydanı Kaleönü durağından hareket edecek.
Kayseri Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Kayseri’ye bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere gelen Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Büyükkılıç, Ankara Büyükelçisi Kazakbaev ve beraberindeki heyeti, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık giriş kapısında çiçeklerle karşıladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev ile birlikte başkanlık makamına geçti. Sıcak ve samimi ortamda geçen görüşmede Başkan Büyükkılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kırgızistan’ın kardeşlik hukukunu en güzel sergileyen ülkelerden birisi olduğunu belirtti ve Kayseri’de yapılan çalışmalardan dolayı da teşekkür etti. Büyükelçi Kazakbaev ise Başkan Büyükkılıç’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, “Heyetimizle görüşmek için ayırdığınız zaman için çok teşekkür ederim. Programlarınız çok yoğun. Gece gündüz Türk kardeşlerimizle Kayseri’nin daha da gelişmesi için çabalar gösteriyorsunuz, büyük çalışmalar yapıyorsunuz. Sizi kendi adıma, elçilik adına, kardeş Kırgızistan halkı adına saygıyla selamlıyorum Sayın Başkanım” dedi. “Başarınızı içten tebrik ediyoruz” Kırgızistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin çok dinamik bir şekilde geliştiğine dikkat çeken Büyükelçi Kazakbaev, yerel seçimlerdeki başarısından dolayı Büyükkılıç’ı kutlayarak, “Bizim tarihimiz, dinimiz, dilimiz bir. Kardeş ülkeleriz. Kayseri’ye resmi olarak ilk defa geliyorum. Bu arada Türkiye’de çok yakında seçimler sonuçlandı. Bu seçimlerde sizin başarınızı içten tebrik ediyoruz. Size sağlık ve başarılar diliyorum. Bütün dünyaya demokrasi örneği gösterdiniz. Bütün Türk dünyasına hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu. “Türk dünyasının asrı olacak” Türk asrı vurgusu yapan Kazakbaev, “Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ikili ekonomi, siyasi, kültürel, tarihi ilişkilerimiz çok iyiye gidiyor. Sayın Cumhurbaşkanlarımızın tam desteğiyle inşallah hep birlikte büyük başarılara ulaşacağız. Türkiye’de iyi bir strateji başlattınız, gelecek asır Türk asrı olacak diye, sadece Türkiye değil bütün Türk dünyasının asrı olacak inşallah” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Başkan Büyükkılıç, Büyükelçi Kazakbaev’e KAYMEK kursiyerleri tarafından kök boya, yün kilim ile 6 bin yıllık geçmişe dayanan Kayseri’yi anlatan tanıtım kitabını hediye ederken, Kazakbaev de Büyükkılıç’a Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov’un kitabını takdim etti. Ziyarette, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan Kayseri’nin tarihi ve turistik değerlerinin anlatıldığı ‘Zenginlikler Şehri Kayseri’ videosu da izletildi.