ASAYİŞ - 15 Aralık 2017 Cuma 13:09

Reza Zarrab soruşturmasında gözaltına alınan şüphelilerden 3’ü tutuklandı

A
A
A
Reza Zarrab  soruşturmasında gözaltına alınan şüphelilerden 3’ü tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Reza Zarrab soruşturmasında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 17 şüpheliden 14’ü adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılırken, Reza Zarrab’ın yanında çalışan ve ABD’deki davaya evrak yolladıkları iddia edilen şüpheliler Sinem Arslan, Regaip Akol ve Mustafa Hacısalihoğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Reza Zarrab soruşturmasında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 17 şüpheliden 14’ü adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılırken, Reza Zarrab’ın yanında çalışan ve ABD’deki davaya evrak yolladıkları iddia edilen şüpheliler Sinem Arslan, Regaip Akol ve Mustafa Hacısalihoğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından Reza Zarrab ve yakınlarına yönelik başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 17 şüphelinin işlemleri tamamlandı.


Emniyetteki sorgularının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilerek soruşturma savcılığı ve ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan 17 şüpheliden 14’ü adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.


Şüphelilerden Zarrab’ın yanında çalışan ve ABD’deki davaya evrak yolladıkları öne sürülen şüpheliler Sinem Arslan, Regaip Akol ve Mustafa Hacısalihoğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Tutuklanmalarına karar verilen şüphelilerin FETÖ’cü oldukları ve FETÖ’cü bazı polislerin getirdikleri evrakları ABD’ye götürdükleri yönünde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bir ihbarda bulunulduğu ortaya çıkmıştı. İhbarın arından şüphelilerin yapılan operasyonlar neticesinde gözaltına alındıkları, arama ve el koyma işlemlerinde Zarrab’ın şirket bilgilerinin bulunduğu dijital verilerin elde edildiği belirtilmişti. Şüpheli sinem Arslan’dan, Zarrab’ın kendi el yazısıyla ABD’deki avukatları aracılığıyla WhatsApp üzerinden yolladığı Dubai’ye yerleşme planı içeren evrak ele geçirilmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Bu proje ile istilacı balık türlerinin popülasyonu azaltılacak Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanan ‘Sakaryabaşı Mevkiindeki İstilacı Balık Türlerinin Son Durumu ve İstilacı Türlerle Mücadelede Etkin Av Araçlarının Belirlenmesi Projesi’ çalışmaları başladı. Türkiye’de göl, baraj gölü, gölet ve akarsular genelinde 1980’li yılların ikinci yarısından itibaren yapılan bilimsel çalışmalarda, istilacı balık türleri tespit edilmeye başlanmıştı. 2000’li yılların ilk yarısından itibaren ise mevcut su kaynaklarında istilacı balık türlerinin popülasyon yoğunluklarının hızla arttığı görülmüştü. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çifteler ilçesinde bulunan Sakarya Nehri’ndeki istilacı türleri önleyebilmek için ‘Sakaryabaşı Mevkiindeki İstilacı Balık Türlerinin Son Durumu ve İstilacı Türlerle Mücadelede Etkin Av Araçlarının Belirlenmesi Projesi’ni hazırladı. Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanan proje çerçevesinde 15 Nisan 2024 tarihi itibariyle, Çifteler ilçesi sınırları dâhilinde bulunan Sakarya Nehri’nin Sakaryabaşı mevkii ile Eminekin bendi arasındaki yaklaşık 12 kilometre ve su yüzey alanı 200 hektar olarak belirlenen bölgede başladı. Çalışmalarına başlanan proje ile; Çifteler ilçesi Sakaryabaşı mevkiindeki istilacı ve doğal türlerin kompozisyon dağılımları belirleneceği, istilacı türlerin yaş, boy, ağırlık dağılımları; büyüme, kondisyon gibi temel parametreleri ile mide içeriği analizleri yapılacağı, balıkçılık biyolojisi açısından değerlendirilmesi gerçekleştirileceği ve istilacı türlere yönelik en verimli av aracı tespit edilerek, istilacı türlerin popülasyon yoğunluğunun azaltılmasında kullanımı sağlanacağı belirtildi. Proje sonunda istilacı türlerin popülasyonunu azaltmak, böylelikle mevcutta bulunan doğal türlerin beslenme, büyüme ve üreme şartları üzerindeki istilacı tür baskısının ortadan kaldırılacağının hedeflendiği açıklandı.