GENEL - 05 Ağustos 2017 Cumartesi 09:31

Sol gözünü tamamen kaybetme riski olan Simay bebek yardım eli bekliyor

A
A
A
Sol gözünü tamamen kaybetme riski olan  Simay bebek yardım eli bekliyor

Balıkesir’de göz tansiyonu hastalığı ile dünyaya gelen 3 yaşındaki Simay, sol gözünü tamamen kaybetmek üzere ve sağ gözü yüzde 10 nisbetinde görüyor.

Balıkesir’de göz tansiyonu hastalığı ile dünyaya gelen 3 yaşındaki Simay, sol gözünü tamamen kaybetmek üzere ve sağ gözü yüzde 10 nisbetinde görüyor. Küçük kız, Balıkesir’den tedavi için ailesiyle İstanbul’da bulunan bir hastaneye geldi. Ancak çareyi orada da bulamadı ve görebilmek için hala yardım bekliyor.


Balıkesir’de göz tansiyonu hastalığı ile dünyaya gelen 3 yaşındaki Simay bebek sol gözünü tamamen kaybetmek üzere, sağ gözünü ise yüzde 10 nisbetinde görüyor. Maddi güçlüklerle boğuşan ve varını yoğunu önceki ameliyatlara harcayan Başar ailesi, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’nün yardımıyla Beyoğlu’nda bulunan bir hastaneye geldi. Babası, Annesi ve Babaannesiyle İstanbul’a gelen küçük Simay, tedavi için geldikleri hastanede ve Balıkesir’de aradığı çareyi bulamadı. Doğuştan iki gözü bozuk olan 3 yaşındaki Simay’ın ailesi, daha önce kredi kullanarak ve çevresinden borç bularak küçük Simay’ı çok kez ameliyat yaptırdı. Maddi imkansızlar nedeniyle kızlarının görebilmesi için tekrar ameliyat ettiremeyen Başar ailesi hayırseverlerden yardım bekliyor.


Küçük Simay’ın durumunu anlatan babaanne Nurcan Başar,”Simay’ın şuanda sağ gözüne mercek takılacak. Sol gözüne de retina ameliyatı yapılması gerekiyor. Bir de her iki gözünde katarak var. Katarakların temizlenmesi gerekiyor. Biz çok geç kaldık. Doğuştan Glokom bu ameliyat olursa bu 4’üncü ameliyatı olacak. Daha önce 2 defa glokom ameliyatı geçirdi. Ameliyat olursa yüzde 50 ihtimal görecek. Sol gözü zaten yitirdik ama yine de sol gözde bir ameliyat gerekiyor. Retina ameliyatı. Sağ göze mercek takılacak katarağı temizlenecek. Sol gözün göz bebeğiyle göz duvarı bir birinden ayrılmış” şeklinde konuştu.



“Yardım için valilikten izin kağıdı istiyorlar”


Balıkesir’de aradıkları yardımı tam net olarak bulamadıklarını söyleyen Babaanne Başar, “ Arayan çok. Allah razı olsun. Fakat birde inanmayanlar var. Yardım için bizden valilikten izin kağıdı istiyorlar. Bununda süreci uzun olduğu için biz bir an önce yaptırmak istiyoruz çünkü baya bir geç kaldık. Yurt dışından olsun, şehir dışından olsun arayanlar çok” diye konuştu.


“Hayırseverlerden hala yardımlarını bekliyoruz”


“ Buradaki doktorlarında tam net bir şey söylediği yok” diyen Başar,” Buradaki doktorların dediğine göre ameliyat gerekmiyor. Bizim kendi doktorumuz 3 yıllık doktorumuz acil olması gerekiyor diyor. Hayırseverlerden hala yardımlarını bekliyoruz. İstediğimiz rakama ulaşamadık. Bir an önce biz de çocuğumuzun kurtulmasını istiyoruz. Diğer çocuklar gibi koştursun etsini yere bir şey düşürdüğünde eli ile araması, kendini sürekli bir yerlere çarpması, merdivenlerden falan inemiyor. Göremediği için dengesini kaybedip düşüyor. Bir an önce çocuğumuzun kurtulmasını istiyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir