ASAYİŞ - 08 Mart 2018 Perşembe 11:34

Taksiciler tarafından darp edilen UBER sürücüleri yaşananları anlattı

A
A
A
Taksiciler tarafından darp edilen UBER sürücüleri yaşananları anlattı

İstanbul’da geçtiğimiz ay içerisinde taksi şoförleri tarafından darp edilen UBER şoförleri yaşananları anlattı.

İstanbul’da geçtiğimiz ay içerisinde taksi şoförleri tarafından darp edilen UBER şoförleri yaşananları anlattı. UBER taşımacılığı yapan Arif Ekiz, “Bana bir taksici çıkıp da ben devlete vergimi ödüyorum diyemez. Ancak ben araçlarımın hepsinin KDV’sini ve sigortasını ödüyorum. Taksicilerin hepsi haksızdır böyle bir kazanç yok, kazandıklarının 1 lirasını bile vergi olarak ödemiyorlar” dedi.


İstanbul’da faaliyet gösteren taksi ile UBER adındaki mobil uygulamayla yolcu alarak VIP taşımacılık yapan UBER şoförleri arasında aylardır süren tartışmalar sonucunda çeşitli ilçelerde bazı UBER şoförleri darp edilmişti. Güvenlik ve cep telefonu kameralarına da yansıyan görüntülerde, UBER şoförlerini tekme, tokat dövülmüştü. Sosyal medyadan da açıkça tehdit edilen UBER şoförlerinin müşteri gibi aranarak tenha yerlere çağrıldıkları öğrenildi.



“Devlete vergimizi ve KDV’mizi veriyoruz, yaşa dışı iş yapmıyoruz”


UBER taşımacılığı yapan Arif Ekiz, “Biz İstanbul’da özel taşımacılıkla ticari faaliyet gösteriyoruz. Son zamanlarda İstanbul’da şoförlerimiz ticari taksiler tarafından darp edilmeye başlandı. İşte bizleri suçlamaya başladılar. Biz kesinlikle yasadığı bir iş yapmıyoruz. Devletimize KDV ödeyen kişileriz. Suçumuz olmadığı halde bazı arkadaşlarımız genellikle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, Kadıköy’de hatta bu sabah bile Esenler Otogarı’nda bir arkadaşımızı darp ettiler. Biz bunlarla ilgili yasal işlemleri zaten başlatıyoruz. Bize saldıranlar ağır bir ceza alacaklar. Buna tamamen bir son vermeleri lazım. Buradan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden de yardım ve destek bekliyoruz. Bu olaya çözüm atmaları lazım. Bizi emek hırsızı olarak suçluyorlar ama bizler tam tersine ekmek veren bir kuruluşuz. Bana bir taksici çıkıp da ben devlete vergimi ödüyorum diyemez. Ancak ben araçlarımın hepsinin KDV’sini ve sigortasını ödüyorum. Taksicilerin hepsi haksızdır böyle bir kazanç yok, kazandıklarının 1 lirasını bile vergi olarak ödemiyorlar. Taksiciler artık odalaştığı için İstanbul’da taşımacılığı biz yaparız diye düşünüyorlar. Bu yanlıştır, devletimizden de buna son verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.



“Bana ve aracıma tekme attılar”


Olayın ardından darp edilen ve saldırıya uğrayan taksi şoförleri yaşananları anlattı. Saldırıya uğrayan UBER şoförü Hakan Şengezer, “Beylikdüzü’nde müşteriyi bıraktıktan sonra 2 tane taksici tarafından darp edildim. Ben olaya karışmamak için mücadele ettim ama onlar vazgeçmediler. Beni ara sokakta sıkıştırıp önce müşterimi indirmek istediler. İndikten sonra bana ve aracıma tekme atarak oradan uzaklaştılar. Bir de Kadıköy Rıhtım’da da gelen çağrı üzerine daha müşteriyi almadan yolumuzu kestiler. Arkamdan ayakkabı ve terlik fırlattılar. Kalabalık oldukları için mecburen uzaklaşmak zorunda kaldım” dedi.



“Yolcumu indirip anahtarımı gasp ettiler”


Muharrem Ekiz de, “Sabiha Gökçen Havalimanından yolcu alırken taksici kahyası diye tabir edilen birkaç kişi aracımda yolcuları zorla aşağıya indirdiler. Valizlerini de indirdiler, aldığım yolcular turistti. Daha sonra ben işim gereği hepsini aracıma bindirdim ve durumu anlattım. Taksiciler böyle sorun oluşturuyorlar dedim. Tabi taksiciler durmadı tekrardan yolcumu indirip aracıma zorla binerek anahtarımı gasp ettikten sonra beni de darp ettiler. Sonra karakola gidip şikayetçi olduk” ifadelerini kullandı.



“Taksiciler bizi telefonla tenha yerlere çağırıyorlar”


İsmail Ekerim ise, "Nişantaşı’nda yolcumu aldıktan sonra taksicinin biri el freniyle önüme kırarak tamponuma vurdu. Yolcumu indirmeye çalışarak, ‘Bu bölgede yolcu alamazsınız’ dedi. Yolcuma duruma anlattım, kapım kilitliydi ama açıp darp etmeye çalıştı. Zorladı ve camıma vurdu, aracımda da hasar oluştu. O tarz olaylarımız oldu. Taksiciler bizi telefonla tenha yerlere çağırıyorlar. Bu sürekli yapılan bir şey. Tenha bölgelere gece saatlerinde çağrı atıyorlar ve biz gittiğimizde bizi orada 20-30 kişi darp etmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir