GENEL - 17 Nisan 2018 Salı 16:32

Tarihin tekerrür ettiği an

A
A
A
Tarihin tekerrür ettiği an

BBC, ölümünün 25.

BBC, ölümünün 25. yılında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın 1989’da BBC’ye yaptığı ve Batılıların Kürtlerin dostu olmadığı, mültecilere hiçbir yardım yapmadığı ve ülkelerine kabul etmediği konusunda sitemli konuşmasını yayınladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Batılıların mülteciler için verdiği sözleri tutmadığı şeklindeki açıklamaları sanki Turgut Ozal’ın konuşmalarının tekrarı, tarihin tekerrür ettiği an gibi yorumlandı.


Turgut Özal, Irak yönetiminin Kuzey Irak’taki Kürtlere yönelik yaptığı saldırılar sonucu Türkiye’ye sığınan 36 bin Kürt mülteciye ev sahipliği yaptığını ifade ettiği konuşmasında, “Batı’daki tüm insan hakları savunucuların son bir yıldır neden bize küçük bir yardım bile yapmadıklarını merak ediyorum" diyor. Özal konuşmasında Batılı ülkelerden Türkiye’ye gelen mültecilerin yarısını almalarını istediğini ancak onlardan hiçbir cevap gelmediğini, tek bir Kürdü bile kabul etmediklerini söylüyor. Özal konuşmasında, “Kürt konusuyla bu kadar ilgileniyorsanız niye tek bir Kürdü dahi kabul etmediniz” şeklinde soru yöneltiyor.


BBC’nin program sunucusunun “O halde İngilizlerin Kürtlere kötü davrandığını mı söylüyorsunuz” sorusuna da “Evet Kürtler ve Türkler her neyse" şeklinde cevap veriyor. Turgut Özal bu görüşmede Batılı ülkelere karşı vize misillemesi getireceklerini de sözlerine ekliyor. Turgut Özal Türkiye’ye gelecek olan İngilizlere de vize uygulaması getireceklerini ancak bunun için bir zaman belirtmedi. Özal Türkiye’ye gelen turistlere giriş kapılarında vize vereceklerini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Kendi ekipmanlarını kendileri tamir ederek maliyeti azaltıyorlar Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının ilaçlama çalışmalarında kullanılan ekipmanların bakım ve onarımı belediyede görevli ustalar tarafından yapılarak maliyetler azaltılıyor. Makine İkmal Sahası’ndaki İlaçlama Bakım ve Onarım Atölyesi’nde çalışan makine ustası Cafer Güzel, ilaçlamada kullanılan ULV, mist blower, termal fog, atomizer ve holder gibi ekipmanların bakım ve onarımını yapıyor. Bu sayede ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, kullanım ömrünü tamamlayan ekipmanlar da değerlendiriliyor. Atölyenin dolabına kaldırılan ekipmanların en küçük parçaları bile farklı makinelerde yeniden kullanılarak, adeta geri dönüşüm sağlanıyor. Böylece maliyetler en aza indirilerek, yeni ekipman ya da parça için harcanacak bütçe belediyenin kasasında kalıyor. Güzel: "Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görevli makine ustası Cafer Güzel, 12 ay boyunca atölyede tamirat yaptıklarını belirtti. Atölyede ilaçlama çalışmasında kullanılan bütün ekipmanları tamir ettiklerini ifade eden Güzel, "Yıl boyunca ilaçlama çalışmamız olduğu için makinelerimiz sık sık arıza yapıyor. Dışarıda bakım, onarım ve yenileme maliyetli olduğundan bunları kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Böylelikle maliyeti en aza indiriyoruz" dedi. Kullanım ömrünü tamamlamış ekipmanların parçalarını da diğer makinelerde değerlendirdiklerini dile getiren Güzel, "Miadını doldurmuş makinelerimizi atmıyor, komple parçalıyoruz. Motorunu, pompasını, ilaç tankını, kısacası bir cihazın A’dan Z’ye her bölümünü değerlendiriyoruz. Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" ifadelerine yer verdi.