SPOR - 09 Şubat 2018 Cuma 12:11

Tour of Antalya Bisiklet Gazeteciliği Atölyesi düzenlendi

A
A
A
Tour of Antalya Bisiklet Gazeteciliği Atölyesi düzenlendi

Antalya’da 22-25 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Tour of Antalya powered by Akra Bisiklet Turu öncesinde Bisiklet Gazeteciliği Atölyesi düzenlendi.

Antalya’da 22-25 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Tour of Antalya powered by Akra Bisiklet Turu öncesinde Bisiklet Gazeteciliği Atölyesi düzenlendi.


Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin işbirliğinde ilk kez gerçekleştirilecek olan Tour of Antalya öncesinde önemli bir eğitim etkinliği düzenlendi. 22 - 25 Şubat tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşecek olan Tour of Antalya öncesinde Kadir Has Üniversitesi’nda Bisiklet Gazeteciliği Atölyesi düzenlendi. Radyo programcısı Başak Koç’un moderatörlüğünde yapılan etkinliğe Tour of Antalya Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın, yorumcu Caner Eler, ve Tour of Antalya İletişim Direktörü İpek Özgüden Özen katıldı. Tour of Antalya Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın, yaptığı açıklamada ’Adrenalin Antalya’da Yükselecek’ mottosu ve ’yenilenebilir enerji’ vizyonuyla düzenlenecek Tour of Antalya ve AKRA Gran Fondo Antalya ile birlikte bölgenin tanıtımına ve bisiklet sevgisine büyük katkı sağlayacaklarını belirtti. Açıkalın, Avrupa’da kış günleri yaşanırken Antalya’da Şubat ayında bir bisiklet yarışı düzenlenmesinin bisiklet endüstrisi için de büyük bir şans olduğunu söyledi.



"Yenilebilir enerji konusunda farkındalığı arttıracağız"


Tour of Antalya’da 20 ülkeden 25 takım ve 175 sporcunun mücadele edeceğini söyleyen Tour of Antalya Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın, organizasyonun son gününde düzenlenecek AKRA Gran Fondo Antalya’da da yüzlerce amatör bisikletçinin, şehirdeki heyecanın parçası olacağını belirtti. Açıkalın, teknik bilgiler de paylaşarak, “Korkuteli, Kemer, Feslikan ve Side-Lara etaplarından oluşacak organizasyonda yarışçılar yaklaşık 430 kilometre kat edecek. Dört gün sürecek organizasyonda 200 kişilik ekipler görev yaparken yarışı 50’ye yakın gazeteci yerinde takip edecek. Ayrıca Antalya ve çevresinde yenilenebilir enerji konusunda daha da farkındalık artırılmasını amaçlayacağız” açıklamasını yaptı.


Abdurahman Açıkalın; Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), Avrupa Bisiklet Birliği (UEC), 2.2. kategorisi şartları, dünyaca ünlü bisiklet organizasyonları, lider formaları, parkur organizasyonu, araç grupları, yarış kitabı okuma teknikleri, katılımcı takımlar, takım iletişimi, en çok kullanılan takım taktikleri, sporcu beslenmesi, kaza senaryoları, doping protokolleri ve sporcu aksesuarları ile ilgili bilgileri de katılımcılara anlattı.



Caner Eler: “Parkur ile ilgili detaylı araştırmalar yapmalısınız”


Yorumcu Caner Eler ise katılımcılarla bisiklet yayıncılığı ile ilgili önemli bilgiler vererek, “Bisiklet, tarihte gazetecilik ile en çok entegre olan spor branşlarından bir tanesidir. Fransa Bisiklet Turu, İtalya Bisiklet Turu, Belçika ve Hollanda’daki tek günlük bisiklet yarışları gibi ünlü organizasyonların çoğunu gazeteler düzenlemiştir. Bu sayede hem markalarını hem de ülkelerini tanıtabilmişlerdir. Örneğin bisiklet hikayelerden oluştuğu için çoğu gazete geçmişte bisiklet organizasyonlarını edebiyatçılara yazdırıyorlardı. Organizasyonların genel klasman mayo renkleri bile gazetelerin sayfalarının renklerinden geliyordu. Yayıncılık tarafında ise bisiklet yarışları sunarken anlatımınızı bu tip hikayeler ile beslemeniz gerekiyor. Özellikle uzun süreli bisiklet yarışlarında izleyici kitlesinin ilgisini sohbet formatında canlı tutmanız gerekiyor. Bunun için de yarışın geçtiği parkur ile ilgili detaylı araştırmalar yapmanız faydalı oluyor” diye konuştu.



İpek Özgüden Özen: “Tour of Antalya çok büyük bir prodüksiyon”


Tour of Antalya İletişim Direktörü İpek Özgüden Özen ise iletişim ekipleri olarak Tour of Antalya’da gerçekleştirecekleri çalışmaları açıklayarak, “Tour of Antalya’da çok büyük bir prodüksiyonun içerisinde olacağız. Tüm ekiplerin katkısı çok önemli olacak. Bu sebeple herkes dersini uzun zamandır çok detaylı bir şekilde çalışıyor. Çünkü iki teker üzerinde giden organizasyonun sorunlarını çok hızlı şekilde çözmeniz gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.


Özen, Tour of Antalya içerisinde haber değeri taşıyan birçok olay olduğunu ifade ederek, “Bisiklet kültürünü daha fazla insana ulaştırmak için iletişim ekipleri olarak medya mensupları ile yarışın ve sporcuların özel hikayelerini paylaşacağız. Özel içerikler ile organizasyonun daha fazla insana ulaşmasını sağlayacağız. Çünkü Tour of Antalya, içerisinde haber değeri yüksek olan pek çok unsuru barındırıyor” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir