SPOR - 13 Ekim 2017 Cuma 19:33

Türkiye genelinde amatör kulüplere malzeme dağıtımı başladı

A
A
A
Türkiye genelinde amatör kulüplere malzeme dağıtımı başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye genelinde gerçekleştirdiği amatör kulüplere malzeme dağıtımı başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye genelinde gerçekleştirdiği amatör kulüplere malzeme dağıtımı başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, desteklerinin süreceğini belirterek, “Amatörlere vereceğimiz hizmet mezarda biter” ifadelerini kullandı.


Gençlik ve Spor Bakanlığı 2017 yılı Türkiye geneli amatör spor kulüplerine spor malzemesi dağıtım töreni Kağıthane’de başladı. Proje kapsamında Türkiye genelinde 13 bin 700 spor kulübüne malzeme dağıtılacak. Kağıthane Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanı sıra, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez hazır bulundu. Sporcuları çok sevdiklerini söyleyerek sözlerine başlayan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Bakanımız, Cumhurbaşkanımız sporu ve amatör sporcuları çok seviyor. Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. 2017 malzeme dağıtımını Kağıthane’de başlattılar ve bundan dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Ali Düşmez: “Spor adamı olarak büyük mutluluk yaşıyoruz”


Güzel ve anlamlı bir gün olduğunu ifade eden Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez, “Bu gece biz spor adamları olarak katlamalı bir mutluluk yaşıyoruz. İçimizden gelen, amatör camiadan gelen bir ismi şu anda bakanlık koltuğunda görüyoruz. Bakanımızın çok dostu vardır Türkiye’de. Göreve geldiğinden bu yana amatörlere büyük bir destek var. İstanbul’da tüm kulüplere dağıtılacak. Spora çok ciddi destek veren belediyelerimizden birisi olduğu için Kağıthane’yi seçtik” dedi.



Osman Aşkın Bak: “Ben bu camianın içinden geliyorum”


Salonda bulunan sporcuları göstererek konuşmasına başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Yıllar önce bu gençlerin olduğu yerdeydim. Yani amatörlerin içinden geliyorum. Sporcuyken lisans çıkarmaya İnönü Stadı’nın altında Amatör Spor Federasyonu’nun yeri vardı. 1983 yılında İTÜ’yü kazanmıştım ve kulübüm adına lisans çıkarmaya gittim. O günden bu yana birçok abimiz ve dostumuz spora hizmet etti. Orhan Saka, Yaşar Saçalan, Yalçın Kızılay, Hüdaverdi Talay, Kemal Bektaş, İbrahim Mamati, Hasan Cevahir gibi. Burada bulanan Hasan Cevahir’le, kendisi Hürriyetspor’dayken birçok müsabakada karşılaştık. Nereye baksak dostları görüyoruz. Oradan hocaları görüyoruz. Bu camianın bize öğrettiklerini görüyoruz. Bütün bunların yanında amatörlerin hamisi, Türk sporunun hamisi Cumhurbaşkanımızı görüyoruz. O da bu toprak, çamurlu sahalardan geldi. Amatör kümede futbol oynadı. O dönemde amatör lig çok iyiydi. İETT de Camialtı’nda oynadı” diye konuştu.



“Çocukları sokaktan alıp spora yönlendirin”


Amatör camiasının bir mektep olduğunu sözlerine ekleyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Futbol federasyonunda, amatör federasyonda görev yaptık, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı yaptık. Bana göre amatör kulüplerin başkanları, yöneticileri, hocaları birer kahraman. Sokaklardan çocukları alıp, malzeme bulmak için çaba gösteren, çocuklar sıcak duş alsın diye gayret gösteren herkes kahraman. Bunları yaşadık biz. Cumhurbaşkanımız bunları bildiği için bize mahallelere saha yapacaksınız, basket sahası yapacaksınız. Gençleri sokaklardan sahalara götüreceksiniz talimatını verdi. Şu anda yerel yönetimler çok güzle. Başta belediyelerimiz olmak üzere ilçe ve illerindeki kulüplere destek veriyor. Bunu başlatan da 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilen Recep Tayyip Erdoğan yapmıştır. İstanbul’daki malzeme dağıtımını ilk başlatan kişidir. Ardından İstanbul’da Amatörler Evi’ni yaptı. Bunun yapımında hafriyatını ben almaya gelmiştim. Temelinde görev yaptım. Pek çok kulüplere binalar ve sahalar yapıldı. Bu ortamdan gelen birisi. Biz de hamdolsun buralarda yetiştik. Anadolu Hisarı sahasında, Maltepe’de, Vefa’da ayrı hatıralarımız var. Hem hakemlik, hem yöneticilik, hem antrenörlük yaptım. Üniversitede okurken, sporculara ders de veriyordum. Aileler öyle gönderiyordu, “Osman abileri mühendis, derslerine yardım eder” diyorlardı. Özellikle sizlerle bir arada olmak istedik” açıklamasında bulundu.



“Spora yapılan 1 Lira’lık yatırım, 5 Lira olarak geri dönüyor”


Amatörlerin her zaman yanında olduğunu sözlerine ekleyen Osman Aşkın Bak, “Amatör kulüpleri ayakta tutup, sayısını artırdığımız sürece gençlerimiz sokaklarda olmayacak, salonlarda ve sahalarda olacak. Biz devlet olarak her türlü desteği vereceğiz. Belediyelerimizle beraber bunu yapacağız. Herkes elinden geleni yapıyor. Bu kulüpleri ayakta tutan özveride bulunan bu yöneticiler büyük görev yapıyorlar. Sizlere ne kadar teşekkür etsek az. Uyuşturucuyla mücadele etmemiz lazım. Burada en önemli nokta çocukları spora yönlendirmek. Spora yapılan 1 liralık yatırım, 4-5 Lira olarak geri dönüyor. Spor yapan çocuk arkadaşlarına saygılı oluyor, kötü alışkanlıklardan uzak kalıyor. Eve gidip enerjisini atmış olarak oturuyor. Ailesi gidip antrenmanını izliyor. Spor bizim yaşam tarzımız olmalı. Ailelere şunu söylüyoruz, çocuklarınızın elinden tutup kulüplere götürün. Bütün sahalara ulaşacağız. Cumhurbaşkanımız şimdi belediyeler yer bulun pota yapalım, halı saha yapalım diyor. Bu gençler, vatanını milletini seven gençler olarak yetişsinler” dedi.



“Bizde amatörlere hizmet mezarda biter”


Öğrenci olduğu dönemde amatör kulüp yöneticiliği yapan kişilerin kendisine burs verdiğini söyleyen Bak, “Gençlerimizi iyi yetiştirmezsek geleceğimizi kaybederiz. Burada değişik branşlardan çocuklarımızı görüyoruz. İnşallah bu gençlerden Avrupa, Dünya, Olimpiyat şampiyonları çıkacak. İnşallah bayrağımızı göndere çekecekler. Diyecekler ki, ’Bu aziz milletin evladı olarak kürsünün en üstündeyiz.’ Bu hafta Türkiye’nin her yerinde malzeme dağıtıyoruz. Yeterli mi? Değil. Daha fazla destek olacağız. Gençlerimize güveniyoruz, hepsine inanıyoruz” diye konuştu.


Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’na da teşekkür ederek sözlerini sürdüren Osman Aşkın Bak, “Doğu’da, Güneydoğu’da yatırım yapıyorlar ve spora destek veriyorlar. Ben bu malzemelerin Türk sporuna ve gençlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Amatör kümede ilk başladığımız günkü gibi aynı heyecanla devam edeceğiz. Bizde amatör kümenin ruhu mezarda biter. Amatörlere hizmet eden herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde 4 bölüm daha akredite edildi Atatürk Üniversitesi, çağdaş eğitim modelini benimsemek ve topyekün kalkınmayı sağlamak amacıyla başlattığı Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin karşılığını almaya devam ediyor. Bu kapsamda verdiği eğitimin kalitesi bağımsız kurullarca tescillenen Atatürk Üniversitesinde; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler, İktisat, Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler Bölümleri akredite edilerek önemli bir başarı elde etti. Yapmış olduğu değişim ve dönüşüm yapılanması ile Araştırma Üniversitesi statüsü kazanan Atatürk Üniversitesinde gerek verdiği eğitimin tamamı gerekse program bazlı akreditasyon süreçleri de olumlu şekilde ilerliyor. Programları akredite olan üniversiteler sıralamasında Türkiye’deki toplam 208 üniversite arasında birinci sıraya yerleşen Atatürk Üniversitesi, 129 devlet üniversitesi, 23 araştırma üniversitesi ve 53 kurumsal akreditasyon alan üniversite arasında toplamda 55 programı akredite olan Atatürk Üniversitesi, en fazla programı akredite olan üniversite olarak adını zirveye yazdırmıştı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde eğitim veren 4 programın daha akredite olmasıyla birlikte bu sayı 59’a ulaştı. Rektör Çomaklı: “Tercih yapılırken akredite olan bölümlere öncelik veriliyor” 27 programın da akreditasyon sürecinin devam ettiğini vurgulayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Önlisans ve Lisans Eğitim Koordinatörlüğü ile Kalite Koordinatörlüğünün araştırmaları ve çalışmaları sonucunda Türkiye çapında önemli bir başarı elde ettiklerini ve bu başarı çıtasını da her geçen gün daha da yukarı taşıdıklarını ifade etti. Akreditasyon sürecinin fakülte ve bölümler için oldukça büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Çomaklı: "Üniversite bölümlerinin akredite edilmesi, eğitim kalitesinin güvence altına alınması ve uluslararası tanınırlığın artırılması için önem taşıyor. Akredite bir bölüm, öğrencilere daha güvenilir bir eğitim sunarken, mezunların iş bulma şansını da artırıyor. İşverenler, akredite bir bölümden mezun olan adayları tercih ederken daha güvende hissediyorlar. Ayrıca, akredite bölümler öğrenciler ve aileleri için de güvenilir bir rehberlik kaynağı oluyor. Bu nedenle, öğrenciler tercih yaparken ve kariyer planları oluştururken akredite edilmiş bölümlere öncelik veriyorlar. Biz de bu bilinçle hareket ederek üniversitemizin verdiği eğitimi daha kaliteli hale nasıl getirebiliriz sorularına cevaplar arayarak adımlar atmayı sürdürüyoruz. Bu düşüncelerle; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz ile onlara rehberlik eden Kalite Koordinatörlüğümüze teşekkür ediyor, bizimle birlikte üniversitemizin başarısı için gayret gösteren tüm mensuplarımıza kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.
İstanbul Gençler için ‘Küresel Beceriler Programı’ başlıyor UNICEF ve Türkiye Bilişim Vakfı gençlere 21. yüzyılın meslekleri için gerekli becerileri kazandırmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla ‘Başlangıç Noktası’ aracılığıyla ortak eğitim ve mentorluk programı başlattı. UNICEF ve Türkiye Bilişim Vakfı gençlere 21. yüzyılın meslekleri için gerekli becerileri kazandırmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla ‘Başlangıç Noktası’ aracılığıyla ortak eğitim ve mentorluk programı başlattı. İş birliği kapsamında 18-24 yaş arası gençler dünya çapında rekabetçi ve etki düzeyi yüksek liderler olmaya dönük eğitimler alacak. Teknik eğitim ve mentorluk oturumlarının yer aldığı üç haftalık program, 20 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Alanında tanınmış uzmanlar, yapay zeka, sürdürülebilirlik, girişimcilik, kişisel gelişim gibi pek çok konuda atölye çalışmaları gerçekleştirecek. Programın bir parçası olarak sunulacak mentorluk bölümünde ise sektör profesyonelleri öğrencilere kariyer planlaması konusunda rehberlik edecek, gerçek dünya deneyimleri sunacak ve önemli ağ kurma fırsatları sağlayacak. 20’si kız, 20’si erkek olmak üzere seçilen 40 öğrenci ‘Küresel Beceriler Programı’na katılacak. Katılımcılara Dünya Ekonomik Forumu tarafından belirlenen yetkinlikler listesi doğrultusunda sağlanacak asenkron eğitimlerin yanı sıra, küresel gençlik platformlarında yer alma fırsatları da sunulacak. Program, coğrafi avantajlardan bağımsız olarak her genç için kapsayıcı eğitim fırsatları oluşturma nihai hedefiyle, tüm katılımcıların küresel işgücü piyasasında rekabet avantajı kazanmaları ve potansiyellerini gerçekleştirmelerine olanak sağlamak için titizlikle tasarlandı. Adaylar, 26 Nisan 2024 tarihine kadar youthall.com/tr/turkiyebilisimvakfi/kuresel-beceriler-programi_17/ üzerinden başvuru yapabilecek.