SPOR - 19 Ocak 2018 Cuma 20:04

Türkiye Golf Turu Profesyonel Kategori Eleme Müsabakası yapıldı

A
A
A
Türkiye Golf Turu Profesyonel Kategori Eleme Müsabakası yapıldı

Türkiye Golf Federasyonu’nun 2018 faaliyet takviminde yer alan Türkiye Golf Turu öncesinde profesyonel golfçüler için organize edilen “Türkiye Golf Turu Profesyonel Kategori Eleme Müsabakası” Antalya’da Belek’te sona erdi.

Türkiye Golf Federasyonu’nun 2018 faaliyet takviminde yer alan Türkiye Golf Turu öncesinde profesyonel golfçüler için organize edilen “Türkiye Golf Turu Profesyonel Kategori Eleme Müsabakası” Antalya’da Belek’te sona erdi.


Oynanan müsabakalar sonunda Türkiye Golf Turu’nda oynamaya hak kazanan profesyonel golfçüler belli oldu. National Golf Sahası’nda oynanan müsabakanın ikinci raundunda 13 profesyonel golfçü sahaya çıktı. İki raunt üzerinden oynanan müsabakanın final raundunda profesyonel golfçülerden Ali Altuntaş toplamda 155 gross skorla eleme müsabakasını lider bitirdi. Organizasyonda Hamza Sayın 156 gross skorla ikinci, Ulaş Karataş 158 gross skorla üçüncü, Bülent Karataş 163 gross skorla dördüncü oldu.


Deha Şenay Özer, Bekir Kara ve Hakan Yamaç ise 164 gross skorla beşinciliği paylaşarak, Play-off’a kaldı. Profesyonel üç golfçü arasında 1. çukurda oynanan Play-off mücadelesi sonunda 5 par’lık çukuru 4 vuruşla tamamlayan Deha Şenay Özer ve Bekir Kara Play-off’u geçerken, Hakan Yamaç 6 vuruşla elendi. Türkiye Golf Turu Profesyonel Kategori Eleme Müsabakası’nı ilk 6’da tamamlayan profesyonel golfçülerden, Ali Altuntaş, Hamza Sayın, Ulaş Karataş, Bülent Karataş, Deha Şenay Özer ve Bekir Kara, 10 ayaktan oluşan 2018 Türkiye Golf Turu’nda mücadele etmeye hak kazandı.


Türkiye Golf Turu’nun 1. Ayağı 27 - 29 Ocak tarihleri arasında Antalya Belek’te bulunan Gloria Golf Sahası’nda oynanacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.