SPOR - 25 Haziran 2018 Pazartesi 09:14

Uluslararası Aba Güreşi Türkiye seçmeleri 22 Temmuz’da Hatay’da yapılacak

A
A
A
Uluslararası Aba Güreşi Türkiye seçmeleri 22 Temmuz’da Hatay’da yapılacak

Dünya Uluslararası Aba Güreşi Federasyonu tarafından Hatay’da 1-2 Eylül tarihlerinde yapılacak Dünya Kupası öncesi Türkiye seçmeleri 22 Temmuz’da Hatay’da yapılacak.

Dünya Uluslararası Aba Güreşi Federasyonu tarafından Hatay’da 1-2 Eylül tarihlerinde yapılacak Dünya Kupası öncesi Türkiye seçmeleri 22 Temmuz’da Hatay’da yapılacak. Hatay’ın Türkiye’ye katılışının79. Yılı nedeniyle düzenlenen festival kapsamında yapılacak güreşlerin kıran karına geçmesi bekleniyor.


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’ın, Türkiye’ye katılışı etkinlikleri kapsamında Türkiye Aba Güreşi seçmelerinin yapılacağını belirterek; “ Aralıksız olarak 12 yıldır Aba Güreşlerini disiplinli bir şekilde, Türkiye geneline yayarak yapıyoruz. Bu güne kadar 8 kez Dünya Kupası Şampiyonaları düzenledik ve bu yıl 9. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonasını 1-2 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceğiz. O şampiyonanın seçmelerini de festivalimizin içinde yapacağız. Müsabakalarımız her zaman olduğu gibi ücretsiz olacaktır. Türkiye seçmelerinde derece yapan sporcularımız Dünya Kupası’nda mücadele edecekler. Geçtiğimiz sene yaptığımız Dünya Kupası’na 39 ülke katılmıştı. Bu sene zirve yapacağız” diyerek, bu sene güreş severlere çok daha keyifli müsabakalar izlettireceklerini ifade etti.


Dünya Uluslararası Aba Güreşi Kurucu Başkanı ve Eşbaşkan Prof.Dr.Tbp.Kd. Albay İbrahim Öztek ise yaptığı açıklamada; “Güreşlerimiz her sene daha büyük katılımlara sahne oluyor. Bu seneki seçmeler ve Dünya Kupası’nda zirveye çıkacağız. 22 Temmuz’da Hatay’da Türkiye seçmelerini yapacağız. Dünya Kupasına tam takım 50 ülke bekliyorum. Ödüllerimiz de bu sene çok daha iyileştirildi. Belediye başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın katkıları ile ödüller; sporcularımıza eğitimleri ve spor hayatlarında destek olacak şekilde düşünülmüştür. Burada dereceye giren sporcularımız Dünya Kupası’nda mücadele edecekler. Ülkemizde yapılan festival kapsamındaki seçme ve dünya kupası yarışmalarına katılan Türk sporcular, uluslararası alanlarda yapılacak şampiyonalara ve milli müsabakalara katılma hakkına da sahip olacaklardır. Güreşler; 45 kg, 50 kg, 55 kg, 60 kg, 65 kg, 70 kg, 75 kg, 80 kg, 90 kg ve +90 kg (Ağır) kilolarında olup 10 boyda yapılacak. Eylül ayında yapılacak, Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonasına 60 kg,70 kg,80 kg,90 kg ve +90 kilolarda ilk üçe girenler ve federasyonca uygun görülen sporcular katılmaya hak kazanmış olacaklardır. Bu güne kadar Almanya’dan Sibirya’ya, Macaristan’dan Moğolistan’a pek çok üye ülkelerde 100 kadar uluslararası hakem ve antrenör yetiştirdik. 30 kadar ülkede federasyon kurduk. Hazırlık çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul ve Hatay’da bulunan yönetim kurulu asil üyeleri, Başkan Yardımcısı Kaya Muzaffer Ilıcak, Asbaşkan Mustafa Karagöl, Yönetim Kurulu Üyeleri Sabri İnalöz, Ramadan Sever, Ahmet Kural, Züber İnalöz ve Mesut Yılmaz ve Spor Şube Müdürü Çilem Soylu, Özden Mısırlı ve Şenol Koyuncu’dan oluşan kurul, Aba Güreşi Hatay İl Temsilcisi ve Yarışma İzleme ve Karar Kurulu Başkanı Bekir Şençayırcı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi ile Destek Hizmetleri Dairesi görevlilerince yürütülecektir. Bu sene Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız da hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Kendisine teşekkür ediyorum, kendisinin iki yıl önce yaptırmış olduğu 3000 seyirci kapasiteli Aba Güreşi yarışma alanı / Mersah’ın sabaha kadar Aba Güreşi sevenleri ile tıklım tıklım dolacaktır.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeniden Refah lideri Erbakan: “İnancımızla, insanlığımızla, tarihi misyonumuzla bağdaşmayan bir tutumdan geri dönülmüş oldu" Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Ticaret kısıtlamasıyla inancımızla, insanlığımızla, tarihi misyonumuzla bağdaşmayan bir tutumdan geri dönülmüş oldu. İktidarın geç de olsa İsrail’le yapılan ticareti sınırlı olsa da kısıtlaması, geç de olsa olumlu bir tavırdır” dedi. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Erbakan, 31 Mart seçimlerinde partilerinin üçüncü parti olduğunu söyleyerek, “Şanlıurfa, Yozgat Belediyesi başta olmak üzere toplam il ve ilçelerle birlikte 62 belediye kazanmış durumdayız. Milli Görüş belediyeciliğini, ahlaklı belediyeciliği en etkili şekilde uygulayacaklar, milletimizin derdine yerelde derman olacaklar. Adil düzenin uygulamasını yerelde başlatacaklar. Yeniden Refah Partimiz kazandığı belediye başkanlıklarının yanında 20 ilde yüzde 10’un üzerinde, daha fazla ilde yüzde 7’nin üzerinde, 132 ilçede yüzde 20’nin, 210 ilçede yüzde 10’un üzerinde oy almıştır” ifadelerini kullandı. Erbakan, İsrail ile ticarette 54 ürüne kısıtlama getirildiğini belirterek, “İhracatı yapılan ürünler İsrail’e de gidiyordu. Hükümet yetkilileri eleştiriler karşısında ’İsrail ile ticareti özel sektör yapıyor’ diyorlardı. Cumhurbaşkanlığına bağlı Türkiye Varlık Fonu şirketi olan Eti Maden’in 21 ton borik asit ihracatı yaptığı ortaya çıktı. Ticaret kısıtlamasıyla inancımızla, insanlığımızla, tarihi misyonumuzla bağdaşmayan bir tutumdan geri dönülmüş oldu. İktidarın geç de olsa İsrail’le yapılan ticareti sınırlı olsa da kısıtlaması, geç de olsa olumlu bir tavırdır” dedi. "Türkiye’de belediyeler borçlu, merkezi yönetim borçlu, vatandaş borçlu" Ekonomiye de değinen Erbakan, “Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre 2023 yılı sonu itibarıyla Türkiye’nin toplam borç stoku 499 milyar 886 milyon dolar. Bir senede 42 milyar dolar artmış. 2002 yılında da 130 milyar dolar, dört kat artmış. Bir yıldan kısa vadede ödemeniz gereken borç 180 milyar dolar. Gelişmiş ülkelerin borçları uzun vadeli ve sıfıra yakın. Türkiye’de belediyeler borçlu, merkezi yönetim borçlu, vatandaş borçlu. Ocak-mart döneminde bütçe 570 milyar açık verdi. 337 milyar borçlanma yapıldı” diye konuştu. Erbakan, Cumhur İttifakı’nın içinde yer alıp almadıkları sorusu üzerine, "Gazze konusu, rant belediyeciliğinden Türkiye’nin kurtulması gerektiğini düşündüğümüz için biz Cumhur İttifakı içinde yer almadık” dedi.
İstanbul TFF ve 4 büyük kulüp, Mehmet Ali Yılmaz için taziye mesajı yayımladı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, hayatını kaybeden Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Kulübü eski Başkanı Mehmet Ali Yılmaz için taziye mesajı yayımladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Mehmet Ali Yılmaz’ın vefatının ardından yayımladığı taziye mesajları şu şekilde: Türkiye Futbol Federasyonu (TFF): "Gençlik ve Spor Eski Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Mehmet Ali Yılmaz’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve başta Trabzonspor olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı dileriz." Trabzonspor: "Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybettik. Kulübümüze 1 Lig Şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 1 de Türkiye Kupası’nın yanı sıra sayısız başarılar kazandıran Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybettik. Yakınlarının, sevenlerinin, camiamızın ve futbol ailesinin başı sağ olsun." Galatasaray: "Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü’nün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz’ın vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Mehmet Ali Yılmaz’a, Allah’tan rahmet; kederli ailesine, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz." Fenerbahçe: "Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz’ın vefat ettiği haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve spor camiasına başsağlığı dileriz." Beşiktaş: "Gençlik ve Spor eski bakanı ve Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz’ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Mehmet Ali Yılmaz’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına, Trabzonspor Kulübü ve spor camiasına başsağlığı dileriz."