GENEL - 20 Haziran 2018 Çarşamba 12:57

17 bin 500 zeytin ağacı burs olacak

A
A
A
17 bin 500 zeytin ağacı burs olacak

Buca Belediyesi’nin yarınlara sahip çıkıp, üniversiteli gençlerin geleceğine yatırım yaptığı “Eğitime Zeytin Dalı” projesinde ikinci etap çalışmaları başlıyor.

Buca Belediyesi’nin yarınlara sahip çıkıp, üniversiteli gençlerin geleceğine yatırım yaptığı “Eğitime Zeytin Dalı” projesinde ikinci etap çalışmaları başlıyor. Her yıl 600 üniversite öğrencisine burs sağlamak amacıyla mülkiyetinde atıl durumda bulunan 175 bin metrekare tarım arazisinde 17 bin 500 zeytin ağacı dikme çalışmalarını süratle sürdüren Buca Belediyesi, 106 bin metrekarelik arazide çalışmalarını tamamladı.


Buca Belediyesi sosyal belediyecilikte fark oluşturan projesi “Eğitime Zeytin Dalı”nda ikinci etap fidan dikimlerine başlıyor. Mülkiyetinde olan ancak yıllardır boş duran, ilçenin 5 köyündeki 175 bin metrekarelik tarım arazisinde yapılan zeytin fidanı dikimlerinin birinci etabında 106 bin metrekarelik bölümü tamamlayan ekipler ikinci etap çalışmalarına Haziran ayının son haftasında başlayacak. Ege Üniversitesi Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nün teknik desteği ile sürdürülen fidan dikim işlemlerinde ikinci etapla birlikte 150 bin metrekarelik alan zeytin fidanlarıyla donatılmış olacak.


Uzun soluklu geri dönüşüne rağmen, eğitime sürekli kaynak oluşturacak yapısıyla heyecan uyandıran zeytin ormanı projesi, bölge halkının da tarımsal üretimine ve kalkınmasına katkı sağlayacak. Proje kapsamında dikimi tamamlanan fidanlar gelişimlerini tamamlayınca 3 bin 500’ü modern tarım teknikleri gereği seyreltme yöntemiyle sökülecek. Sökülen fidanlar bölgedeki köylülere ücretsiz dağıtılarak üretime katılımları sağlanıp, Kaynakların yeşil doğasına yeni değerler katılmış olacak.


175 bin metrekare alanda kalacak 14 bin ağaçtan yapılan hasattan her yıl elde edilecek 1 milyon liralık gelir ise protokol imzalanacak bir vakıf kanalıyla yaklaşık 600 üniversite öğrencisine burs olarak dağıtılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’un lezzetleri yarıştı Sinop’ta üniversite öğrencileri Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada hünerlerini sergiledi. Öğrenciler en iyi mantıyı, nokulu ve katlamayı yapabilmek için zamanla yarıştı. Sinop’ta Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde "Sinop yöresel lezzetleri ve hamur işleri" yemek yarışması düzenlendi. Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uygulama mutfağında gerçekleştirilen yarışmada, bölüm öğrencileri, en iyi nokulu, mantıyı ve katlamayı yapabilmek için zamanla yarıştı. 3 kategoride düzenlenen ve toplam 15 öğrencinin katılım sağladığı yarışmada, Sinop’un yöresel lezzetleri jürinin beğenisine sunuldu. Jüri üyeleri işçilik, sunum, lezzet ve hijyen konularında lezzetlere not verdi. Yarışmada hazırlanan yemekler, jüri ve protokol üyelerinin beğenisini kazanırken Merve Şahin katlamada, Aleyna Kaya nokulda ve Edanur Fidan ise mantıda en çok puan alarak yarışmada birinci oldular. Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite olarak kentin turizmine her açıdan katkı sunabilmek adına birçok etkinlik hayata geçirdiklerini belirtti. Turizm Haftası olması sebebiyle kentin yöresel lezzetlerinin ön plana çıkarılması için bir yarışma düzenlediklerini anlatan Taşdemir, “Tabii Sinop’un coğrafi işaretli üç tane hamur ürünü var. Bir tanesi katlama, bir tanesi nokul, bir tanesi de meşhur mantımız. Bu üç ürünü ayrı ayrı yapıyor öğrencilerimiz. Bu çerçevede hem yemeklerimizi tanıtıyoruz, hem de bu alanlarda öğrencilerimizin yetkinliklerini geliştiriyoruz. Biz üniversite yönetimi olarak böyle etkinliklerin turizme ve öğrencilerimize olan katkısının çok önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi. Nokul yarışmasında birincilik elde eden Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü birinci sınıf öğrencisi Aleyna Kaya, daha önce hiç nokul yapmadığını Sinop nokulu yapmayı ilk kez burada denediğini birincilik başarısı elde ettiğim için çok mutlu olduğunu belirtti. Mantı yarışmasında birinci olan Edanur Fidan, daha önce bilmediğim bir yemek olduğunu kısa sürede öğrenip yaparak birinci olduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.
Aydın Başkan Arıcı “Koçarlı mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir ilçe olacak” Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, “Koçarlı’mız için verdiğimiz tüm sözler bir bir yerine gelecek” dedi. Belediyenin tüm birimleri ile tek tek toplantılar yaparak çalışmaları ve projeleri inceleyen başkan Arıcı, verdiği talimatlar ile yeni bir Koçarlı’yı vatandaşlarına sunmaya hazırlanıyor. Seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirmek için tüm personel ile koordineli bir şekilde çalışmaya başladıklarını ifade eden Başkan Arıcı, " Biz kalp kırmaya değil gönül almaya geldik. O yüzden Koçarlı mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir ilçe olacak. Bizim bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da işimiz gücümüz Koçarlı. Koçarlı’nın geleceğini inşa edeceğiz" dedi. Başkan Arıcı, göreve hızlı bir başlangıç yaparken, “Yeni bir vizyonla hareket ederek, Koçarlı halkına daha iyi bir yaşam sunacağız. Vatandaşlarımızın bizlerden olan beklentilerine cevap verecek projelerimizi hayata geçireceğiz. Seçim döneminde vaat ettiğimiz projeler ve verdiğimiz sözler var. Hayata geçirmek için birim müdürlerimiz ve çalışma arkadaşlarımız ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve Milletvekillerimize de ilçemizin sorunlarını çözme noktasında bizlere verdikleri desteklerden dolayı da ilçemiz adına k teşekkür ediyorum” diye konuştu. Bir yandan belediye çalışmalarına hız veren Başkan Arıcı, aynı zamanda tebrikleri de kabul etmeye devam ediyor. Sivil toplum örgütü başkanları, yönetimleri, mahalle muhtarları, dernekler ve vatandaşların tebriklerini makamında kabul eden Başkan Arıcı, kendilerine teveccüh gösteren tüm hemşerilerine teşekkür etti.