GENEL - 24 Kasım 2017 Cuma 18:46

24 Kasım Öğretmenler Günü Çeşme’de törenle kutlandı

A
A
A
24 Kasım Öğretmenler Günü Çeşme’de törenle kutlandı

İzmir’in Çeşme ilçesinde Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı.

İzmir’in Çeşme ilçesinde Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı.


1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kabul edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü resmi töreni, saat 14.00’de Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından kutlama programına, Çakabey Kültür Merkezi’nde devam edildi.


Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu tarafından hazırlanan Çakabey Kültür Merkezi’ndeki 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Milli Eğitim Şube Müdürleri Engin Özel ve Suat Ağı, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.



"Hayatın kaderini değiştirmeye talip önderdir öğretmen"


İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü konuşmasında, öğretmenlere toplum tarafından her zaman, her yerde, saygı ve ilgi gösterildiğini vurgulayarak, "Yaşam sahnesinde bir figüran olmayı reddeden hayatın kaderini değiştirmeye talip önder bir insandır öğretmen. Ne söylesek, ne anlatsak daha fazlasıdır öğretmen. Zira sevginin pınarı emeğin çınarıdır öğretmen. Üzerinde yaşadığımız bu cennet vatanı uçurumun kenarından kurtaran Büyük Lider, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’Öğretmenler sizin başarınız Cumhuriyet’in başarısı olacaktır’ diyerek, Cumhuriyeti muasır medeniyete taşıyacak unsurun öğretmenler olduğunu işaret etmiştir. Ne mutlu ki bizler bu ulvi yolda, maarif davamızda, medeniyet tasavvuru yolculuğunda bir nefer olabilmişiz" diye konuştu.


Açılış konuşmasının ardından öğretmenlerden oluşan halk oyunları ekibi, zeybek gösterisi sundu. Halk oyunları ekibinde; Osman Uysal, Çağatay Öztürk, Hakan Yeni, Metin İstek, Hilal Uysal, Fatmagül Boyran, Süreyya Can, Sevtap Erdem, Tezcan Bakırlı, Ruhben Yeni, Fırat Tınaz ve Serhat Demirel yer aldı.



Emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi verildi


Tören, 2016-2017 eğitim, öğretim yılında emekliye ayrılan Emrullah Dikeç, Leyla Dikeç, Berna Demirci, Emel Örk, Kenan Işık, Kemalettin Karayaz, Fadime Erdemir, Habib Kuday, Murat Kara, Nurdan Akay, Nazife Çiğdem İyi, Ünal Canbek, Cahide Kuday, Hüzün Özçelik, Ali Akandere, Asuman Çeliköz ve Ali Hamamcı’ya, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara tarafından Hizmet Şeref Belgeleri verildi.


Öğretmenler Günü töreni, öğrencilerin sokak röportajlarının sunulduğu video gösterisi, Ahmet Acaroğlu’nun keyifli sunumu ve Mehmet Gazi Yıldırım’ın yazdığı, Duygu Badem’in yönettiği tiyatro gösterisi ile devam etti.



Aday öğretmenler ant içti


Törende, aday öğretmenler Zehra Açıkgöz, Ayşegül Bora Çelikel, Sinan Yılmaz, Osman Onat, Gökhan Kuru, Ayşen Kömürcü, Yunus Emre Savlak, Tarık Ogün Ünser, Kadriye Yılmaz ve Gülşah Eren and içerek öğretmenlik görevlerine başladılar.


Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Yunus Emre Savlak bir konuşma yaparak, çocukların, ulusun sonsuzluğa ulaşmasında temel yapı taşları olduğunu vurgulayarak, "Çocuklar öyle yetişmelidirler ki, ülkesini, ulusunu hep yaşatsın, hep yüceltsin. Bunu başarabilen öğretmenlerdir ve öğretmenler birer gerçek mimarlardır. Onlara; insan ve insanlık mimarı demek çok doğru olur. Öğretmenler, taşın, tuğlanın, harcın yerine bilgiyi, beceriyi, yeteneği, çocuğun özündeki cevheri koyar" dedi.



"Atatürk’ün sözleri yol göstericim oldu"


Emekliye ayrılan öğretmenler adına ise Fadime Erdemir konuşma yaparak, "Öğrencilerimin umutları, umutlarım sevinçleri, sevincim oldu. Dağarcığımdaki bilgileri, görgüleri, yüreğimdeki hisleri, inançları, milli değerleri, yaşama dair sezgileri öğrencilerime aktardım. ’Öğretmenler; Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ diyen Mustafa kemal Atatürk’ün sözleri, öğretmenlik hayatım boyunca yol göstericim oldu. Ne mutlu bana ki, çağlara meydan okuyan öğretilerini, öğrencilerime büyük bir inançla, yılmadan öğrettim. Sevgi dolu öğretmen, ışık demektir. Öğrencilerimi hep sevdim. Onlara gönülden bağlandım. Gönülden bağlanmanın, insanı sevmenin erdemini öğrettim. Ben bu mesleğe, büyük bir inançla bağlandım ve icra ettim. İnancımı hiç yitirmedim. Ben size, öğrencilerimize ve Türk toplumuna, Mustafa Kemal gibi inanıyorum" şeklinde konuştu.


Öğretmenler korosunun söylediği şarkıların ardından, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve afiş yarışmalarında derece alanlara ödüllerinin verilmesi ile tören sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İBB Başkanı İmamoğlu’nun “İhaleye fesat karıştırma” duruşması ertelendi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde “İhaleye fesat karıştırdığı” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması 31 Mayıs’a ertelenirken savcılık bilirkişi raporuna itiraz etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde “ihaleye fesat karıştırdığı” iddiasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis talebi ve “siyasi yasak” yargılandığı davanın bugün Büyükçekmece Adliyesi’nde görülmesine devam edildi. Davaya Başkan İmamoğlu katılmazken avukatları hazır bulundu. İmamoğlu ve beraberindeki 6 kişinin daha yargılandığı davada bilirkişi tarafından hazırlanan rapora savcılık tarafından itiraz edildi. Mahkemede İmamoğlu avukatının ve iddia makamının sözleri dinlendikten sonra bilirkişi raporuna iddia makamının da itirazının değerlendirilmesi üzerine duruşmanın 31 Mayıs saat 10.30’a ertelendiği açıklandı. Mahkeme sonrası açıklama yapan İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, konunun İmamoğlu açısından suç teşkil etmediğini ifade ederek, “Soruşturma izinin iptal edildiği bir danıştay kararı var. Bu danıştay kararına rağmen savcılık bir muhasebeciye bilirkişi incelemesi yaptırmıştır. Bu muhasebeci bilirkişi eylemlerini gözetim ve denetim görevini yerine getirmediği bahisle ihaleye fesat karıştırma kapsamında bir rapor sunmuştur. Bu rapor içerisinde gerçeklikle alakalı olmayan özellikle bir örnek verecek olursak Beylikdüzü Belediyesi’nde o dönemde iç denetçi olmamasına rağmen iç denetçinin yazılı raporu ve bildirimine rağmen bu ihaleyi iptal etmediğini ileri sürebilmiştir. Bu denli bir cürretkar bilir kişi raporu vardır. Danıştayın kaldırma kararına ve bilirkişi raporunda dahil bir sorumluluk ileri sürülememesine rağmen devam eden bir yargılamada bugüne kadar geldik” dedi. İBB Başkanı İmamoğlu’nun ara celsede verdiği ifade de ise, “ Görev yapan arkadaşlarımın hassas çalıştığına şahidim. Bahsi geçen olaylara hakim olmam mümkün değildir. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Suça konu ihaleyi hatırlamıyorum. Herhangi bir talimatım olmamıştır. Beraatimi talep ediyorum” dediği öğrenildi.