SPOR - 14 Ekim 2017 Cumartesi 18:05

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 5. etabında lider Sam Bennett

A
A
A
53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 5. etabında lider Sam Bennett

53.

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (Tour Of Turkey) 166 kilometrelik Selçuk-İzmir etabını Bora Hansgrohe takımından Sam Bennett 4 saat 06 dakika 51 saniye ile kazandı.


104 bisikletçinin 10 Ekim’de Alanya’dan verilen startla başladığı 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (Tour Of Turkey) 166 kilometrelik Selçuk-İzmir etabını Bora Hansgrohe takımından Sam Bennett 4 saat 06 dakika 51 saniye ile kazandı. Türk Milli Takımından Ahmet Örken ise ikinci geldi.


Saat 12.40’ta Selçuk çıkışından start alan 98 bisikletçi yakıcı güneş altında etaba başladı. Havanın sıcak olmasının yanı sıra, parkurun zaman zaman rüzgarlı oluşu bisikletçilerin yüksek tempoda pedal çevirmesini engelleyen ilk faktör oldu. Starttan hemen sonra meydana gelen kazada Soul Brasil, Pro Cylıng’ten Victor Ranghetti yaralandı. Bu sporcu ısrarla yarışa devam etmeyi sürdürse de, yarış komiseri ikazı ile bisikletçi ambulansa alınıp tedavisine başlandı.


Finişe toplu halde girilirken, Bora Hansgrohe Takımından Sam Bennett 4 saat 06 dakika 51 saniye ile birinci geldi. Böylece Bennett bu yıl 10. zaferine de imza atmış oldu.


Toplam uzunluğu 1023 kilometrelik yarışta yarın koşulacak 143.7 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı ile Tour Of Turkey sona erecek ve Turkuaz Mayo ile Yeşil, Kırmızı ve Beyaz Mayo’nun sahipleri de belli olacak. Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşecek finiş sonrası düzenlenecek ödül töreninde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekteri Fahri Kasırga’nın hazır bulunacağı bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."