GENEL - 04 Ekim 2017 Çarşamba 13:30

Aliağa Belediyesi’nin eski hizmet binası yıkıldı

A
A
A
Aliağa Belediyesi’nin eski hizmet binası yıkıldı

Aliağa Belediyesi’nin İstiklal Caddesi üzerinde bulunan eski merkez hizmet binası ‘Demokrasi Meydanı Genişletme Projesi’ kapsamında yıkıldı.

Aliağa Belediyesi’nin İstiklal Caddesi üzerinde bulunan eski merkez hizmet binası ‘Demokrasi Meydanı Genişletme Projesi’ kapsamında yıkıldı. Aliağa Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından yapılan yıkım çalışmaları 8 günde tamamlandı.


İstiklal Caddesi’ndeki eski belediye binasının meydan genişletme çalışmaları kapsamında yıkımına karar verildi. Belediye hizmet binasının sahil bandı üzerinde bulan yeni hizmet binasına taşınması ve belediye arşivinin yeni binaya taşınmasının ardından gerekli prosedürler tamamlanarak binada söküm işlemlerine başlandı. İlk olarak binadaki kapı, pencere ve geri dönüşümünün sağlanabileceği tüm eşyalar söküldü.


Yıkım süresince İstiklal Caddesi’nin bir bölümü güvenlik nedeniyle trafiğe kapatıldı. Yıkımı yapılan binanın etrafı olası bir tehlikeyi önlemek amacıyla bariyerler ve emniyet şeritleriyle kuşatıldı. Yıkım esnasında binadan çıkan demir türü materyaller ayrıştırılarak Aliağa Belediyesi’ne ait araçlar vasıtasıyla Aliağa’da bulunan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’na (MKE), hafriyatlar ise İZBETON’un Menemen’de bulunan Koyundere Tesisleri’ne gönderildi. Yıkım esnasında vatandaşların tozdan etkilenmemesi için hafriyat düzenli olarak ıslatıldı. Eski belediye binasının önünde bulunan 40 yaşındaki iki adet dev palmiye ağacı ise yerinden sökülerek Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce Ağapark’a dikildi. Vatandaşların meraklı gözlerle izlediği yıkımı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da yakından takip ederek yıkım alanında zaman zaman kontrollerde bulundu.



Can güvenliği için tüm tedbirler alındı


Eski belediye binasının meydan genişleme çalışmaları kapsamında yıkıldığını belirten Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Mahmut Çetiner, “Bir hayli eski olan binanın yıkımına yapılan testler ve hazırlanan raporlar neticesinde karar verdik. Yıkım esnasında binadan çıkan demir ve bunun gibi malzemeler ayrıştırılarak Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’na gönderildi. Diğer inşaat molozlarımızın hepsi İZBETON’un Menemen’de bulunan Koyundere tesislerine gönderildi. Yıkım çalışmasından yaklaşık olarak bin 800 ile 2 bin metreküp arasında bir hafriyat çıkartıldı. Bunların aktarımları da planlanan çerçevede yapıldı. Yıkım esnasında çalışanlarımızın can güvenliği için tüm önlemler alındı. Caddede gerekli trafik önlemleri alındı. Vatandaşlarımızın huzuru için yıkım öncesinde ve sırasında gerekli anonslar, bilgilendirmeler yapıldı” dedi.



Aliağa’ya 40 yıl hizmet verdi


19 Nisan 1975 tarihinde dönemin Belediye Başkanı Kazım İrfan Onaran ve Nahiye Müdürü İshak Güralp tarafından temeli atılan bina 1978 yılında hizmete girdi. Binanın açılışı dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Yüksel Çakmur ve Belediye Başkanı Ayhan Bayrak tarafından yapıldı. Temeli atıldığında 1 yılda, 5 milyon TL’ye tamamlanması öngörülen bina, 1978 yılında 7,5 Milyon TL’ye mal oldu. Binanın müteahhitliğini İzmir’in tanınmış iş adamlarından Yüksek Mühendis Mimar Erdoğan Tözge yaptı. 800 metrekarelik alan üzerine 6 kat olarak inşa edilen bina, zamanın yıpratıcılığına yenik düştü. Belediye binasının hizmete girdiğinde devletin tüm kurumlarına ev sahipliği yaptığını belirten Kazım İrfan Onaran, “Aliağa’yı o bina ilçe yaptı” ifadesini kullanmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."