KÜLTÜR SANAT - 07 Kasım 2018 Çarşamba 17:46

Aliağa Belediyesinin üç kitap kampanyası devam ediyor

A
A
A
Aliağa Belediyesinin üç kitap kampanyası devam ediyor

“Aliağa Kent Kitaplığı” adı altında yayımladığı birbirinden değerli eserlerle “Oku, Okut” projesini sürdüren Aliağa Belediyesi, üç kitap kampanyasına devam ediyor.

“Aliağa Kent Kitaplığı” adı altında yayımladığı birbirinden değerli eserlerle “Oku, Okut” projesini sürdüren Aliağa Belediyesi, üç kitap kampanyasına devam ediyor.



Akademik çalışmalar ile Aliağa’nın 8 bin 500 yıllık kültür mirasını gelecek kuşaklara ulaştırmayı hedefleyen Aliağa Belediyesi, bu kapsamda yayımlanan 398 sayfalık “Arkeoloji, Tarih, Coğrafya, Turizm ve Kültürüyle Geçmişten Günümüze 1. Aliağa Sempozyumu Bildirileri”, 431 sayfalık “Aliağa Çevresi İle Birlikte Güzelhisar” ile serinin altıncı ve yeni çıkan kitabı 448 sayfalık “Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, 2.Cilt” eseri kasım ayının sonuna kadar okuyucular ile buluşmaya devam edecek. Toplam bin 277 sayfalık sete sahip olmak isteyen okuyucular bu kitapları mahalle muhtarlıkları, Nadir Nadi Kütüphanesi ve belediye merkez binasının giriş katında hizmet veren Hilal Masa’dan ücretsiz olarak temin edebilecekler. Aliağa dışında ikamet eden tarih severler kitapların PDF’lerine Aliağa Belediyesinin resmi internet sayfasında yer alan yayınlarımız bölümünden ulaşabilirler.



“Myrina ve Gryneion 2. Cilt”e vatandaşlardan yoğun ilgi


“Aliağa Kent Kitaplığı” dizisinin altıncı kitabı olarak basımı gerçekleştirilen “Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, 2.Cilt” çıktığı ilk günden bugüne vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Aliağa tarihine meraklı vatandaşların kitaplıklarını süsleyen kitapta 2017 yılında yapılan yüzey araştırmalarında elde edilen arkeolojik kültür varlıklarının tespitiyle ilgili makaleler bulunuyor. Myrina ve Gryneion antik kentlerinden çıkan seramikler üzerinde çalışmalar yapan Dr. Emel Dereboylu’nun çalışma sonuçları ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinden Dr. Serdar Vardar’ın paleocoğrafyasıyla ilgili çalışmaları bulunuyor. Ayrıca Gryneion’daki bitki ve flora ile ilgili araştırmalar yayımlandı. Kendi alanında uzman akademisyenler tarafından yapılan çalışmalar ile sikkesinden seramiğine, mimari malzemeden heykeltıraşlığa kadar birçok önemli bilgi Myrina ve Gryneion 2 kitabında okuyucuya sunuluyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan, koltuğunu çocuklara bıraktı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu üç çocuğa bıraktı. İlkokul 4. sınıf öğrencileri Talat Paşa Küçük, Elif Rana Midilli, Işıl Su Ayaz, sırayla belediye başkanlığı makam koltuğuna oturdu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne gelen Abdullah Paşa İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencileri Talat Paşa Küçük, Elif Rana Midilli ve Işıl Su Ayaz’ı Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ile görüştü. Ardından Başkan Doğan, makam koltuğunu 3 çocuğa bıraktı. Sırayla başkanlık makam koltuğuna oturan çocuklar kentle, eğitimle, kültür ve sanatla ilgili talep ve isteklerini belirtti. Öğrencilerin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Başkan Doğan, “Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımızın heyecanlarına ortak olup millet olarak bayramımızı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu makamların asil sahibi yarının büyükleri olacak siz çocuklarımızsınız. İstekleriniz, önerileriniz, düşünceleriniz bizim için her zaman çok önemli, çok kıymetli. Bunlar hakkında gerekli birimlerimizle görüşüp, hızla çalışmalar gerçekleştireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere ilk adımı attığı, ilk meşalenin yakıldığı kent olan Samsunumuzda geleceğimiz olan çocuklarımız için her alanda çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Yalova Yalova’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından . İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk heykeline çelenk sunuldu. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden başlayarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürenbir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Ardından meydanda düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve ulusal egemenliğimizin tesis edildiği gündür. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve onun ’Milletin Bağımsızlığını Yine Milletin Azim ve Kararlılığı Kurtaracaktır’ öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920’de Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline geldi. Bu güneş, kışı bahara, baharı yaza çeviren, çocuk gülümsemeleriyle şenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; sadece güzel ülkemizde değil dünyanın birçok farklı ülkesinde kutlanmakta, dostluk ve barışa da açılan aydınlık bir kapı olmaktadır” dedi. Tören 23 nisan nedeniyle il genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Hülya Kaya, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Cenk Topuz ve Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel hediyelerini takdim etti. Program Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin jimnastik gösterisi ile devam etti. Aydede Anaokulu öğrencilerinin ardından Öğretmen Yusuf Ziya İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunu gösterileri yaptı. Program İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çocuk Korosunun konseriyle sona erdi.