POLİTİKA - 10 Haziran 2018 Pazar 17:47

Aliağa’da MHP’den bin 500 kişiye iftar

A
A
A
Aliağa’da MHP’den bin 500 kişiye iftar

Aliağa MHP ilçe Teşkilatı Ramazan ayı münasebeti ile birlik ve berberlik adına Cumhuriyet Meydanı’nda bin 500 yüz kişiye iftar yemeği verdi.

Aliağa MHP ilçe Teşkilatı Ramazan ayı münasebeti ile birlik ve berberlik adına Cumhuriyet Meydanı’nda bin 500 yüz kişiye iftar yemeği verdi. MHP İzmir İl Başkanı Nejat Karataş, seçimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Düzenlenen yemeğe; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, MHP İzmir İl Başkanı Nejat Karataş, MHP İzmir milletvekili adayları; Yalçın Koçyiğit, Süleyman Sarı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Emre Cemil Ayvalı, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Aliağa Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Gencer, AK Parti Aliağa İlçe Teşkilat Başkanı Kazım Sayın ile yönetim kurulu üyeleri, DSP Aliağa İlçe Başkanı Osman Nuri Kocabıyık, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehit aileleri ile mahalle muhtarları ve partililer katıldı.



"Farklı bir seçim"


Programda açılış konuşması yapan MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrrahim Aydemir, ”Mübarek Ramazan ayının manevi hazını, lezzetini, eşsiz ve mana yüklü derin ikliminde millet olarak feyizlenmek ve oluk oluk akan nimet pınarlarından kana kana içmek için ibadetlerimizi yapıyoruz. Cenab-ı Allah yaptığımız ibadetlerimizi, tuttuğumuz oruçlarımızı kabul etsin. Bu mübarek Ramazan ayı hepimize hayırlara vesile olsun. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim” dedi. Programda konuşan MHP İzmir İl Başkanı Nejat Karataş, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin, daha önceki yapılan seçimlerden farklı olduğunu belirterek, “Seçmenler kararını doğru noktada verecektir. Sandığa giderken; ülkem de benim, karar da benim düşüncesi ile herhangi bir oy vereceği siyasi parti olsun, Cumhur İttifakı, Millet İttifakı bunlara oy verirken iyi düşünmeli, iyi irdelemeli ve bu şekilde de oyunu kullanmalıdır. 24 Haziran günü Allah kısmet ederse Cumhur İttifakının yüksek oranda oyla seçilecektir diye düşünüyoruz” diye konuştu.



Cumhur İttifakını anlattı


Neden Cumhur İttifakının kurulduğunu ifade eden Karataş, "Cumhur İttifakı Türkiye’deki sorunları aşabilme adına özellikle 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra Genel Başkanımızın Türk milletinin Türk devletinin bu sıkıntıları aşabilmesi için milli mutabakat ittifakına ihtiyaç duyduğu ifadesinde bulunmuştur. Aynı duyguları taşıyan ve aynı siyasi anlayışa veyahut da istikamete sahip olan, Türk devletinin Türk milletinin geleceğini ve bölünmez bütünlüğünü düşünen Cumhuriyet Türkiyesinin var olmasını ve payidar kalmasını düşünen siyasi anlayışların, inanışların bir araya gelmesi suretiyle de milli ittifakın oluşması, milli mutabakatın oluşması teklifinde bulunmuştur. Genel Başkanımızın teklifi ile bu ittifak Cumhur İttifakı olarak da adlandırılmış, yola koyulmuştur."



"İlk turda seçip bu işi bitireceğiz"


Cumhur İttifakının hedeflerinin açık ve net olduğunu söyleyen Karataş, “Cumhur İttifakı Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü için yola çıkmış, Cumhur İttifakı milli bekanın, huzur ve güvenin teminatıdır diye düşünüyoruz. Cumhur yönetiminin de istikrarlı, Türk devletinin ve Türk milletinin geleceği olduğunu düşünüyoruz. Bu anlayışla yola çıktık. Bu ittifakı kurarken, bu anlayış ve inanışla kurduk. 24 Haziran seçimlerinde bu doğrultuda gayret ve emek sarf ediyoruz. 24 Haziran günü de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk turda seçip bu işi bitireceğiz.



“Üç tane oy fazla alabilmek adına öyle bir oyun içerisine girdiler”


Cumhur İttifakının, Türk milletinin ve vatanın bölünmez bütünlüğünün anlayışının bulunduğu, Millet İttifakın anlatısının farklı olduğunu belirten Karataş şöyle devam etti: “Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin bölücü unsur uzantısı Selahattin Demirtaş’ın tahliyesini talep etmesiyle başlamış diğer taraftan da İYİ Parti de Cumhur İttifakının tam tersine PKK terör örgütünün öncüsü olan Selahattin Demirtaş’ın özgür bir şekilde cezaevinden çıkıp seçime katılması ve diğer adaylarla eşit bir şekilde seçim kampanyası yürütmesini talep etmiştir. Bir diğeri Saadet Partisi de bundan geri kalmamış ve aynı duyguları taşımıştır. Yani üç tane oy fazla alabilmek adına öyle bir oyun içerisine girdiler. PKK terör örgütü uzantısı olan tutuklu birisini meşru hale getirdiler. Bunlar hiç düşünmedi mi Selahattin Demirtaş’ın tahliyesini talep etmek İzmir Adliyesi önünde PKK teröristlerine göğsünü siper eden ve şehit olan Fethi Seki’nin katillerinin tahliyesini talep etmekten farksızdır. Diğer taraftan da Demirtaş’ın tahliyesini talep etmek PKK terör örgütü mensuplarına yalın durmak, bizim evladımız, kardeşimiz olan PKK’lı bir cani tarafından bıçaklanarak şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun katilinin tahliyesini talep etmekten farksızdır. Bunları bilmiyorlar mı?"



“Altı oku halka doğru doğrultmuştur"


Cumhuriyet Halk Partisi’nin her seçimde aldatmaca içerisine girdiklerini söyleyen Karataş, "Her seçimde kullandıkları şey Atatürk, Cumhuriyet, vatanseverlik ve vatanperverlik. Cumhuriyet Halk Partisi Atatürkçü ise; doğrudur. Cumhuriyet Halk Partisi’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk CHP’yi kurarken büyük anlamlar ve değerler yüklemiş. Ne yazık ki o zamanda kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, şimdiki Cumhuriyet Halk Partisi değildir. Mukayese bile etmek mümkün değildir. Cumhuriyet Halk Partisi görüşleri öyle bir noktaya getirmiştir ki altı oku halka doğru doğrultmuştur. Bu nedenle Atatürkçülükle alakası kalmamıştır. Mademki Cumhuriyet Halk Partisi, cumhuriyetçi, vatansever ve vatanperver ise; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurmuş olduğu devleti yıkmak adına yola koyulmuş PKK terör örgütü ile yakın durmaktadır. Burada Cumhuriyet Halk Partisi’nin Atatürkçülüğü sorgulanır hale gelmiştir. Bunlarda kendi söylemleriyle ifade ediyorlar. Bunu da Türk Silahlı Kuvvetlerine dil uzatarak ifade eden cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce’dir. Afrin’e gitmiş, orada mücadele vermiş olan 2. Ordu Komutanı Korg. Metin Temel Paşa bizim anlı şanlı bir komutanımdır. Muharrem İnce Temel Paşanın apoletlerini sökecekmiş. Yakın bir zamanda bu komutan askerlerimizle Mehmetçiğimizle birlikte Kandil’in tepesine Türk bayrağını da dikecek. Oradaki bataklığı da kurutacak. PKK’nın ini yerle bir olacak, bunu da herkes böyle bilsin. İşte o zaman şanlı komutan Temel Paşa Muharrem İnce’yi bekleyecek. ‘Ben buradayım Muharrem İnce apoletlerimi mi sökeceksin. Gel de sök bakalım nasıl sökebilirsen’ diyecek. Türk Silahlı Kuvvetleri bölücü terör örgütleri ile mücadele ederken, Türkiye’yi güvenli sürece götürmeye gayret ederken, Türk Silahlı Kuvvetleri ile uğraşmak ve de eleştirmek doğru bir hadise değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye’nin göz bebeğidir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Öğrencilerin tasarladığı 18 proje sergilendi Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulunda 18 projenin yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği düzenlendi. Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulunda 6 öğretmenin gözetiminde 36 öğrencinin aktif katılımıyla 18 projenin sunulduğu fuarın açılış programına Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş ve Şube Müdürü Emel Bayer, okul müdürleri, diğer okullardan öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını gezen ziyaretçiler öğrencilerin hazırlamış oldukları projeleri inceleyerek detaylı bilgi aldı. Proje koordinatörü Didar Rübeyda Ramadan ve öğrencileri ile birlikte yapay zekanın etik olup olmadığının araştırılmasını, Scrach kodlama programında Matematik ders oyununu, 3 boyutlu düşünebilmenin yanında 3D dünyasında gezip keşif yapıp inşa etmeyi sağlayan ve kendi mahalle tasarımını yapan, buğday ununa alternatif muz kabuğundan un elde ederek atık gıdanın engellenmesi, Metaverse evrenlerinin meta alışveriş gibi evrenlerin tanıtımını, geometrik şekillerin somutlaştırmayı amaçlayan projeleri; Fen Bilimleri Öğretmeni Dudu Durğan ve öğrencileri rüzgar enerjisinden ev elektriği enerjisi üreten projesi; Türkçe Öğretmeni Özlem Cabbar Gül ve öğrencileri Manisa iline ait yöresel kelimelerle sözlük ve oyun projesi; İngilizce Öğretmeni Nesibe Öztürk Gürlekoğlu ve öğrencileri İngilizce dil eğitiminde web2 araçlarının kullanımı ile ilgili ve değerler eğitimi konulu projeleri; Teknoloji Tasarım Öğretmeni Dilek Zoroğlu ve öğrencileri yaşanabilir, yenilenebilir enerji ile sürdürülebilir yaşam merkezleri projeleri; Bilişim Öğretmeni Metehan Başpınar ve öğrencileri hassas sensör ile park eden araç ve robot tasarımları; Fen Bilimleri Öğretmeni Mehmet Çiçek ve öğrencileri soba (karbonmonoksit) gazını bildiren cihazın kullanımı, tarımda sulama için elektrik enerjisine alternatif güneş enerjisi kullanma ve güneş enerjisi ile hareket eden araç tasarladı. İlçe Müdürü Yıldıray Demirtaş projeler hakkında bilgi alırken, ziyaret toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.
Kayseri Melikgazi’nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor Melikgazi Belediyesi Battalgazi Mahallesi’nde 36 adet daire ve 3 adet dükkandan oluşan 1 blok için kentsel dönüşüm ihalesi düzenledi. Melikgazi’nin birçok mahallesinde hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projeleri ile ilçenin imajını yenileyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; Battalgazi Mahallesi’nde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İnovatif projelerin merkezi Melikgazi için kentsel dönüşüm çalışmalarına öncelik veren Başkan Palancıoğlu; "Vatandaşların huzur ve güvenliği için depreme dayanıklı, nitelikli binaların hayati önem taşıdığının bilincindeyiz ve bu bilinç ile ilçemizin imajını yenilemeye, çehresini güzelleştirmeye devam ediyoruz. Melikgazi’mizin birçok yerinde yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmaları ile vatandaşlarımızın yaşam alanını güzelleştirdik. Eski, alt yapı sorunu olan, depreme dayanıksız evlerin yerine, vatandaşlarımızın güvenliği ve refahı için her detayı düşünerek yeni yapılarımızı hayata geçiriyoruz. Yarınların Melikgazi’sini inşa ediyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dönüşüm ve yeniliğin gerekliliğini bilerek ilçemize daha nezih, daha konforlu yapılar kazandırıyor; mahallelerimizi sosyal yaşam alanları, parklar ve gerçekleştirdiğimiz çevre düzenleme çalışmaları ile daha modern hale getiriyoruz. Bu kapsamda Battalgazi Mahallesi’nde 1 blok, 36 adet daire ve 3 adet dükkanı kapsayan kentsel dönüşüm ihalemizi gerçekleştirdik. Yapılarımız inşallah en kısa sürede tamamlanacak ve hak sahiplerine teslim edilecek. İhaleyi kazanan firmamızı tebrik ediyor; hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Muğla Muğla BİLSEM Türkiye’de en çok bilimsel proje hazırlayan 2’nci okul Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), bilimsel çalışmalar kapsamında Türkiye genelinde en çok proje hazırlayan ikinci okul oldu. Bu yıl Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nca 18’incisi düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışması Ege Bölge finali Denizli’de bugün sona erecek. Ege bölgesinden yapılan 887 projeden 100 tanesi jüriler tarafından sergilenmeye değer görülerek bölge finaline davet edildi. Bölge finalinde başarılı olan projeler ise Türkiye finalinde yarışmaya hak kazanacak. Yarışmaya damga vuran Muğla Bilim ve Sanat Merkezi ise hazırladığı yetmiş proje ile Türkiye geneli en çok proje hazırlayan ikinci okul oldu. Davet edilen on üç proje ile de Türkiye geneli en başarılı dördüncü okul oldu. Ege bölgesi özelinde ise bölgeye davet edilen yüz projeden on üçüne sahip olarak Ege Bölgesinin zirvesine yerleşti. Muğla Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Bekir Cevizci, “Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bilimsel üretkenliklerini en üst seviyeye çıkararak bu yıl Türkiye’ye damgasını vurdu. Muğla’dan bir devlet okulunun bütün istatistikleri alt üst ederek bilimsel başarılarıyla Türkiye gündemine oturması bizleri çok mutlu etti. Bu başarının mimarı sevgili öğrencilerimizi ve fedakâr öğretmenlerimizi tebrik ederim. Burada 13 ekibimizde toplam 36 kişilik dev bir kadro bulunmaktayız. Buradan güzel başarılar alarak Muğla’ya dönmeyi planlıyoruz. Ayrıca tek faaliyetimiz bilimsel projeler değil, bilimsel yayınlar ve bilimsel öğrenci bildirilerinde de Türkiye gündemine oturmaya hazırız. Bize çalışmalarımızda her zaman destek veren Valiliğimize, Muğla İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay Bey’e ve yöneticilerimize teşekkür ederiz” dedi.
Samsun Yıllık işletme cetvellerinde son tarih 30 Nisan Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, sanayi işletmelerinin ‘yıllık işletme cetvelleri’ni 30 Nisan 2024 tarihine kadar vermeleri gerektiğini hatırlatarak, verilmemesi durumunda işletmelere 8 bin 322 TL idari para cezası uygulanacağının altını çizdi. Müdür Selahattin Altunsoy, sanayi sicil belgesi sahibi işletmelerin 2023 yılına ait yıllık işletme cetvellerini 30 Nisan 2024 tarihine kadar vermeleri gerektiğini hatırlattı. Altunsoy, “Sanayi sicil belgesi alan işletmeler aynı kanunun 5. maddesine göre her yıl vermek zorunda oldukları bir yıllık faaliyetlerini gösteren yıllık işletme cetvellerini takvim yılı sonundan itibaren en geç dört ay içinde (30 Nisan tarihine kadar) bağlı bulundukları İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüklerine bildirmek zorundadırlar. Bu çerçevede sanayi siciline kayıt olan işletmelerin 2023 yılına ait yıllık işletme cetvellerini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yayımlanan SGM 2014/11 no’lu Tebliğin 11’nci maddesi uyarınca e-Devlet kapısı veya Bakanlık web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden (http://sanayisicil.sanayi.gov.tr) elektronik ortamda vermeleri gerekmektedir. Yoğunluk yaşanmaması için girişler son güne bırakılmamalıdır. Sistem 7 gün 24 saat açık olduğundan mesai saatleri dışında ve hafta sonları da girişler yapılabilir. Söz konusu zorunluluğu yerine getirmeyen işletmelere aynı kanunun ilgili maddeleri uyarınca 2024 yılı için belirlenen 8 bin 322 TL idari para cezası uygulanacağından, ilgililerin cezai müeyyideye maruz kalmamaları açısından 30 Nisan 2024 tarihine kadar 2023 yılı yıllık işletme cetvellerini sistem üzerinden vermeleri önem arz etmektedir. Sanayi işletmeleri tereddüt edilen hususlarda bizzat İl Müdürlüğümüz Sanayi Sicil Birimine müracaat edebileceği gibi kurum telefondan da bilgi ve yardım alabileceklerdir” dedi.