ASAYİŞ - 11 Ekim 2018 Perşembe 16:35

Aliağa’da üzerine demir parça düşen işçi öldü

A
A
A
Aliağa’da üzerine demir parça düşen işçi öldü

İzmir’in Aliağa ilçesinde, bir sanayi kuruluşunda işçilerin üzerine demir düşmesi sonucu meydana gelen iş kazasında 1’i ağır 3 işçi yaralanarak hastaneye kaldırılırken, 43 yaşındaki işçi Nihat Abaylı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

İzmir’in Aliağa ilçesinde, bir sanayi kuruluşunda işçilerin üzerine demir düşmesi sonucu meydana gelen iş kazasında 1’i ağır 3 işçi yaralanarak hastaneye kaldırılırken, 43 yaşındaki işçi Nihat Abaylı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.


Edinilen bilgiye göre, olay, sabah saatlerinde meydana geldi. Aliağa’daki bir sanayi kuruluşunda taşeron olarak bakım yapan işçilerin üzerine demir parça düştü. Kazada, H.G. B.G. ve Nihat Abaylı isimli işçiler, yaralanarak Aliağa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralı 3 işçiden durumu ağır olan 43 yaşındaki Nihat Abaylı, yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Öte yandan, diğer iki işçinin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Nazilli Belediyesi’nden öğrencilere ücretsiz deneme sınavı Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için kurulduğu günden bu yana binlerce kişiye destek veren Nazilli Belediyesi Gençlik Eğitim Danışma ve Sosyal Etkinlik Merkezi(NAZGEM) ve Nazilli Belediyesi iş birliğiyle ilçe genelinde ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz deneme sınavı yapılacak. Nazilli Belediyesi tarafından 2019 yılında kurulan ve her yıl başarısını artırarak eğitim vermeye devam eden NAZGEM; Nazilli Belediyesi ve Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ilçe genelindeki ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz deneme sınavı yapacak. Nazilli’de eğitim gören öğrencilerin eğitim seviyelerini ölçmek, velilerin seviye takiplerini rahatlıkla yapmalarını sağlamak ve sınav stresi ile başa çıkma noktasında öğrencilere destek vermek için büyük ölçekli bir çalışma yapacaklarını kaydeden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Evlatlarımızın okuldaki derslerini aksatmadan, özel olarak ve özenle hazırlanan sorularla öğrencilerimize deneme sınavı yapacağız. Amacımız ilçemizin eğitim seviyesini ölçmek ve tüm öğrencilerin aynı anda aynı sorularını yanıtlamasını sağlayarak mevcut durumlarını görmelerine imkan sağlamak. Bu noktada NAZGEM yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bugüne kadar pek çok başarıya imza attılar. Yaptığımız en güzel ve en kalıcı işlerden biri olan NAZGEM, daha da güçlenerek eğitimde fırsat eşitliği sağlamaya devam edecektir” dedi. Sınav sonunda başarılı olan öğrencilere sınavlara yardımcı; konu anlatımı ve soru bankası kaynak kitaplar ücretsiz olarak dağıtılacak.
Ankara ‘MAHZEN-14’ operasyonlarında organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘MAHZEN-14’ operasyonlarında elebaşılığını Onurcan Bildik’in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘MAHZEN-14’ operasyonlarında elebaşılığını Onurcan Bildik’in yaptığı organize suç örgütü çökertilirken, operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 50 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, operasyona ilişkin paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Organize suç örgütlerine karşı operasyonlarımız şafak sökerken de gün batarken de kararlılıkla devam edecek. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğünce; karşılıklı ticaret yapan firmaların birbirlerine kargo üzerinden gönderdikleri çeklerin çalınmasıyla ilgili yapılan çalışmalar sonucu; İstanbul merkezli Ankara, Gaziantep, İzmir, Hatay, Aksaray, Batman, Balıkesir, Çanakkale, Mersin ve Tekirdağ’da düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; çalınan çeklerin şüpheli şahıslar tarafından kurulan paravan şirketler üzerinden birçok kez ciranta edilerek ticari faaliyet yapıldığı izlenimi verildiği, avukatlar aracılığıyla mağdur şirketlere icra takibi başlatıldığı ve mağdur şirketlerin icra yoluyla banka hesaplarına bloke konulup, çekin bedelini ödemeye zorlanarak yaklaşık 78 milyon TL haksız kazanç elde edildiği tespit edildi. Operasyonlar sonucu, suçtan elde edildiği değerlendirilen 150 milyon TL değerinde taşınmaza el konuldu.”
Çorum Babasına verdiği sözü tutan şehit kızı Mirayşah’ı Vali Dağlı yalnız bırakmadı Çorum’da şehit babasının doğum gününü kutlamak için kabrine bıraktığı çiçekteki not ile herkesi duygulandıran 9 yaşındaki Mirayşah, katıldığı jimnastik yarışmasında dereceye girerek mansiyon ödülü kazandı. Vali Dağlı, Mirayşah’ı en heyecanlı gününde yalnız bırakmadı. 2016 yılında Şırnak’taki operasyonlar sırasında bölücü terör örgütü üyelerince tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması neticesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Habib Gökçe’nin kabrine, önceki gün doğum günü sebebiyle 9 yaşındaki Mirayşah tarafından bırakılan çiçek üzerindeki notta yazanlar görenleri duygulandırmıştı. Katılacağı jimnastik yarışması için yaşadığı heyecanı babasına bıraktığı çiçek notu ile anlatan Mirayşah’ın, "Senin beni izlediğini ve hep yanımda olduğunu biliyorum" sözleri ise yürek burktu. "Senin beni izlediğini ve hep yanımda olduğunu biliyorum" Şehit Habib Gökçe’nin kızı Mirayşah tarafından bırakılan çiçekteki not üzerinde, “Canım babacım, seni çok seviyorum iyi ki doğdun. Biliyor musun babacım çok heyecanlıyım. Jimnastik yarışmam var. Senin beni izlediğini ve hep yanımda olduğunu biliyorum. Seni gururlandırman için elimden geleni yapacağım. Benim kalbim, babam, cennet yaşın kutlu olsun” ifadeleri yer aldı. Dereceye giren Mirayşah’ı Vali Dağlı yalnız bırakmadı 2023-2024 Artistik Jimnastik Okul Sporları İl Seçmelerine katılan Mirayşah ve arkadaşları takım halinde mansiyon ödülü kazandı. Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar ve Türkiye Harp Malülü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Çorum Şube Başkanı Galip Deniz ve şehit Habib Gökçe’nin eşi Kübra Gökçe Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen ödül törenine katılarak Mirayşah’ı mutlu gününde yalnız bırakmadı. Ödül töreni öncesi Mirayşah Şah ve arkadaşları mini bir gösteri yaptı. Mirayşah ve arkadaşlarının madalyalarını tek tek takarak kutlayan Vali Dağlı, öğrencilere başarılar diledi. Mirayşah’ın babasına yazdığı mektup üzerine gelerek onu yalnız bırakmadıklarını vurgulayan Dağlı, “Güzel bir başarı elde etti. Madalyasını takdim ettik. Başarısına şahitlik ettik. Başarılarının artarak devam edeceğine inanıyoruz. Seçmelere katılan tüm sporcularımızda spor yaşamlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kulandı.