GENEL - 06 Mayıs 2016 Cuma 11:54

Baharatta Sağlık Ve Lezzet

A
A
A
Baharatta Sağlık Ve Lezzet

Baharatta kısa sürede marka haline gelen DBS Devtat Baharat, piyasaya sürdüğü yeni karışımla önceliğini sağlık ve lezzete veriyor. Birçok baharattan oluşan karışım arasında yerini alan Fas Baharat hem ev hanımlarının işini kolaylaştırıp zaman kazandırırken, hem de insan sağlığına yararlı olan zerdeçal, kakule ve muskat kabuğu gibi baharatları içinde barındırıyor.
Son dönemde popüler olan baharat karışımları ev hanımları için hem hayatı kolaylaştırıyor hem de içinde lezzetin yanı sıra sağlık barındırıyor. Lezzet ve sağlığın ikisi aynı kutuda diyen DBS Devtat Baharat Fabrika Müdürü Mehmet Sait Oruç, “Son dönemle birlikte baharat karışımları bayağı popüler oldu. Dünya genelinde oldukça revaçta olan baharatlar Türkiye’ye yavaş yavaş gelmeye başladı. Bunların en güzelleri arasında olan Fas Baharatı için üretime başladık. En az 20 çeşit baharattan oluşan Fas baharat karışımı, özellikle et yemeklerine lezzet katıyor” dedi.
“FAS BAHARATININ İÇİNDE SAĞLIK VAR”
Fas baharat karışımı ile sadece yemeklere lezzet katmadıklarını söyleyen Fabrika Müdürü Mehmet Sait Oruç, şöyle konuştu: “Baharat karışımının içinde ön plana çıkan zerdeçal, muskat kabuğu ve kakule mevcut. Bu baharatlar normal hayatta herkesin kullanması gereken baharatlardır. Vücuda faydası saymakla bitmez. Zerdeçal, akciğerden tutun kolon ve meme kanserine yakalanma riskini azaltıyor. Muskat kabuğu Türkiye’de pek bulunmayan bir baharat. İnsanın stresini alan, sindirim sistemini hızlandıran bir baharat. Kakule ise migrene çok faydalı. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve hazmı kolaylaştırıyor. Fas baharatın haricinde İtalyan çeşnisi, balık baharatı, köri baharatı gibi karışımlar mevcuttur. Tuz seviyesi ise baharat karışımlarında en alt seviyede bulunuyor. Bizim için her zaman lezzet ve sağlık ön planda olacak.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Osmanlı’ya sığınan Macar prensinin müzesine ziyarette bulunup dans ettiler Macaristan’dan gelen lise öğrencileri, Osmanlı Devleti’ne sığınan Macar Prensi Rakoczi’nin Tekirdağ’daki müzesini ziyaret ederek müze önünde dans gösterisi sundu. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine gelen Macar öğrenciler, Osmanlı’ya sığınan Macar Prensi 2. Frenc Rakoczi’nin kaldığı Rakoczi Müzesi’ni gezerek Müze Müdürü Ali Kabul’den bilgi aldı. Daha sonra öğrenciler tarafından çeşitli konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından kendi yörelerine ait dans gösterileri sergilendi. Macar öğrencilerin dans gösterisi alkış topladı. Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Adem Dalgıç gazetecilere yaptığı açıklamada, "2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı" etkinlikleri çerçevesinde kentte yıl boyunca etkinliklerin sürdüğünü ifade ederek, "Tekirdağ ve Rakoczi Müzesi Macar halkı tarafından çok iyi bilinen yerler. O yüzden buraya çok sayıda ziyaretçi geliyor. Buraya gelen Macar öğrencileri ağırlıyoruz ve onların tarihi değerlerini nasıl koruduğumuzu onlara gösteriyoruz. Yıl boyunca etkinlikler devam edecek" dedi. Tekirdağ Bilim Sanat Merkezi Öğretmeni Zübeyde Aykaç da 10 öğrencinin kentteki Macar eserlerini ziyaret ettiğini ifade ederek, “Burada keyifli bir halk dansları gösterisi yaptılar. Ayrıca öğrenciler geldikleri şehrin valisinin mesajını bizlere okudular. Yarın da öğrenciler Bilim Sanat Merkezi öğrencilerimizle Türk Macar ortak kültürü ile ilgili etkinlikler yapacak" diye konuştu.