ASAYİŞ - 27 Mayıs 2018 Pazar 15:35

Batan teknede kaybolan 4 kişi için gergin bekleyiş

A
A
A
Batan teknede kaybolan 4 kişi için gergin bekleyiş

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi açıklarında batan teknede kaybolan 4 kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürerken, kayıp kişilerin yakınları ise endişe içinde gelecek haberi bekliyor.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi açıklarında batan teknede kaybolan 4 kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürerken, kayıp kişilerin yakınları ise endişe içinde gelecek haberi bekliyor.


Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden denize açılan tekne, Altınova sahiline 2 mil uzaklıkta alabora oldu. Teknedeki 5 kişiden Mert Boysaner kıyıya yakın bölgeye kadar yüzüp Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılırken, Kerem İncedayı, Hayri Kar, Volkan Çanakçı ve Mustafa Göral’ı arama çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları Altınova sahiline yakın bulunan İzmir Dikili’de sürdürülüyor. 4 kişinin kayıp haberini duyan yakınları, hemen Dikili’ye gelerek endişe içerisinde beklemeye başladı. Bazı vatandaşlar ise sinir krizi geçirdi.


Olay, gece saat 03.30 sularında meydana geldi. Deniz patlıcanı toplamak üzere Balıkesir Ayvalık’tan denize açılan 5 kişinin olduğu balıkçı teknesi, olumsuz hava şartları nedeniyle Altınova sahiline 2 mil uzaklıkta alabora oldu. Kıyıya yakın bölgeye kadar yüzen Mert Boysaner, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Kurtarılan şahıs hemen tedavi altına alınırken, batan teknede bulunan Kerem İncedayı, Hayri Kar, Volkan Çanakçı ve Mustafa Göral için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarında 3 Sahil Güvenlik botu ve iki helikopter kullanılıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.