GENEL - 21 Ocak 2018 Pazar 11:43

Buca’nın Haute Couture modası

A
A
A
Buca’nın Haute Couture modası

Buca’nın maharetli kadınları Buca Belediyesi’nin Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS) işbirliğiyle açtığı iş garantili biçki dikiş kursunda öğrendikleriyle oluşturdukları kıyafetleri düzenledikleri mini defile ile Bucalı kadınların beğenisine sundu.

Buca’nın maharetli kadınları Buca Belediyesi’nin Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS) işbirliğiyle açtığı iş garantili biçki dikiş kursunda öğrendikleriyle oluşturdukları kıyafetleri düzenledikleri mini defile ile Bucalı kadınların beğenisine sundu.


Buca Belediyesi’nin iş garantili meslek kursları ilçedeki kadınların hayallerinin ve ekmek kapılarının yolunu açıyor. Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS) projesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) desteği ile Çamlıkule Kültür Merkezinde açılan iş garantili meslek edindirme kursu, ilçedeki istihdam sorununu ortadan kaldırırken, işverenlerin kalifiye konfeksiyon işçisi ihtiyacına da destek sağlıyor. 2 aylık kursun sonunda meslek sahibi olarak BEGOS’ta işe başlayan kadınlar ekonomik özgürlüklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.


İş garantili biçki dikiş kursunun bu dönemki kursiyerleri kendilerini geliştirerek kişiye özel dikim çalışmaları yapmaya başladı. Düz dikiş, overlok eğitimlerini tamamlayıp kişiye özel dikime yönelen kursiyer kadınlar etek, bluz, elbise, pantolon ve bebek eşyalarından oluşan haute couture dikimlerini Çamlıkule Kültür Merkezinde düzenledikleri mini defile ile tanıttı. Kendi diktikleri kreasyonların mankenliğini de üstlenen kursiyerler, kıyafetlerin yanında podyumda sergiledikleri profesyonellikle de göz doldurdu.


Boş zamanlarını değerlendirip kendini geliştiren, 2 ay gibi kısa zamanda hem iş hem de meslek sahibi olan Bucalı kadınların yaşadıkları gurur podyumdaki yürüyüşlerine de yansıdı. Bucalı kadınlar defilede başarmanın, üretmenin hazzıyla podyumu adımlayan kursiyerleri beğeniyle izleyip, alkış yağmuruna tuttu.


Kendi tarz ve ihtiyaçlarına göre model belirleyip, dikimlerini gerçekleştiren kadınlar kurs sonunda Begos’ta iş başı yapıp, evlerine ek gelir sağlayabilecek olmanın da mutluluğunu yaşadı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara YÖK’ten denklik için yeni düzenleme Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esaslar belirlendi. “İlk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek” Yayımlanan düzenlemede, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecek. “İlk binde yer alan üniversitelerden mezun olanlara YSK şartı aranmayacak” Aynı derecelendirme kuruluşlarında ilk binde yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak ancak YKS’ye girme zorunluluğu aranmayacak. İlk binde yer almayan bir üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programın YKS’deki başarı sıralaması şartını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkriptleri dikkate alınarak bireysel olarak inceleme yapılacak.