GENEL - 20 Mayıs 2018 Pazar 10:57

Çeşme’de meşaleli 19 Mayıs yürüyüşü

A
A
A
Çeşme’de meşaleli 19 Mayıs yürüyüşü

İzmir’in Çeşme ilçesinde, Çeşme Kent Konseyi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

İzmir’in Çeşme ilçesinde, Çeşme Kent Konseyi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.



19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, akşam saatlerinde Çeşme çarşısında yapılan meşaleli yürüyüşle devam etti. Çeşme Kent Konseyi tarafından organize edilen yürüyüşe, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Jandarma Komutanı Binbaşı Emin Yılmaz, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Sedat Mutlu ve binlerce vatandaş katıldı.



Galatasaray taraftarları çifte sevinç yaşadı



Yürüyüş öncesinde, Çeşme çarşısı girişinde toplanan vatandaşlara, Çeşme Belediyesi ekipleri tarafından meşale ve bayrak dağıtıldı. Ses düzeninin yerleştirildiği aracın hemen arkasında büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrağı açılırken, yürüyüşe katılan bini aşkın vatandaş tarafından hep birlikte söylenen marşlarla, coşku dolu bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe, çok sayıda Galatasaray taraftarı da Galatasaray flamaları ile katılarak, bayram coşkusunun yanında şampiyonluk sevincini de yaşadı.



CHP binasının balkonundan konfeti patlatıldı



Meşaleli yürüyüşte, vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını coşkuyla dalgalandırırken, Çeşme çarşısındaki esnaf da marşlara eşlik ederek coşkuya ortak oldu. Çeşme çarşısında dolaşan vatandaşlar da yürüyüş kortejini cep telefonlarıyla kaydetti. Coşkulu yürüyüş korteji, Çeşme çarşısındaki CHP Çeşme İlçe Başkanlığı binasının önünden geçerken, ilçe örgütünün balkonundan konfetiler patlatılarak meşaleli yürüyüşe renk katıldı. Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti.



Çeşme Kartalları, ücretsiz Nutuk dağıttı



Öte yandan Çeşme Kartalları Beşiktaşlılar Derneği, bayram coşkusuna katılan vatandaşlara, ücretsiz olarak çok sayıda Nutuk dağıttı. Çeşme Kartalları Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Mesut Karaca, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yazdığı Nutuk’u, herkesin okuması ve okutması gerektiğini vurgulayarak, "Atamızın bu önemli kitabını, bu önemli günde herkese ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Atamıza ve cumhuriyet değerlerimize her zaman sahip çıkacağız" dedi.



Çeşme’deki bayram coşkusu, gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.