GENEL - 11 Temmuz 2018 Çarşamba 12:52

Çığ düşmesine karşı özel proje ekibi Bozdağ’da

A
A
A
Çığ düşmesine karşı özel proje ekibi Bozdağ’da

Ege’nin en gözde turizm merkezlerinden biri olan ve çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan Bozdağ Kayak Merkezi için harekete geçen özel bir ekip, merkez için çığ tehlikesine karşı etüt çalışması yaptı.

Ege’nin en gözde turizm merkezlerinden biri olan ve çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan Bozdağ Kayak Merkezi için harekete geçen özel bir ekip, merkez için çığ tehlikesine karşı etüt çalışması yaptı.


Bozdağ Kayak Merkezi, çığ düşmesi ve oluşabilecek tehlikeler nedeniyle geçtiğimiz sene kapanmıştı. Bir süredir kapalı olan merkez için bir firma yetkilileri de bölgede inceleme yaptı. Tehlike nedeniyle etüt çalışması yapan çevre ve erozyonla mücadele biriminden özel ekip, yetkililerden de konu hakkında bilgi aldı. Çığ düşmesine karşı gerekli önleyici proje çalışmasının tamamlanması ve daha sonra da Bozdağ Kayak Tesislerinin hizmete girmesi beklenirken, incelemelere AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Şerif Delibalta da katıldı.



Tedbirler alındı


Delibalta, "Bilindiği üzere Ege ve Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden gelenlerin de ilgi odağı bir yer olan Bozdağ Kayak Tesisleri burada yaşanan çığ düşmesi ve benzeri olaylar nedeniyle valilik kararıyla kapatılmıştı. Yaklaşık 3 yıldan beri kapalı olan Bozdağ Kayak Tesislerinin tekrar hayata geçmesi konusunda bizlerin de bazı girişimleri oldu. Bizler de böyle bir yerin kapalı olması yerine, turizmin kalbinin attığı bir yer olarak tekrar hizmete devam etmesinin çok yararlı olacağını düşünerek, konuyu değerlendirdik. Çığ düşmesine karşı bir takım tedbirlerin alınması için proje ortaya konulması konusunda çevre ve erozyonla mücadele biriminden özel bir ekip burada bir inceleme çalışması gerçekleştirdiler" dedi.


Delibalta, şöyle devam etti:


"Bozdağ ve Gölcük mahallerinde bulunan tesisler gerçekten çok önemli. Gölcük ve Bozdağ yaylaları Ödemiş için son derece önemli ve önemli olduğu kadar da turistik merkezlerdir. Önceki yıllarda insanların rekor düzeyde tercih ettiği Bozdağ yaylasının da en büyük özelliği kuşkusuz Bozdağ Kayak Tesisleridir. Bizler de bu kayak tesislerinin tekrar güvenli bir şekilde hayata geçmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz. Geçen yıllarda kayak tesislerine gelen insan sayısında rekor düzeydedir. Bizler tekrar bu yerin hizmete girmesiyle bölgeye canlılık ve hareketlilik kazandırmak amacıyla Bozdağ Kayak Tesislerinin en kısa zamanda yeniden turizme kazandırmak amacıyla çalışma başlatılmasını istedik. Çığ düşmesine karşı gerekli önleyici proje çalışmasının tamamlanması ve daha sonra da Bozdağ Kayak Tesislerinin hizmete girmesini bekliyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı Aksaray’da önüne aniden bir otomobilin geçmesi üzerine fren yapan tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. Kazada otobüs sürücüsüyle birlikte toplam 8 kişi yaralandı. Kaza saat 02.00 sıralarında Aksaray - Adana Karayolunun 6. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara’dan Diyarbakır’a giden Muhammet T. (45) idaresindeki 42 EKB 68 plakalı demir profil yüklü tır, önüne aniden geçen Şammas A. (29) yönetimindeki 68 AE 610 plakalı otomobili son anda fark ederek ani fren yaptı. Ani fren yapmasıyla birlikte tırın arkasından seyreden İstanbul - Adıyaman seferini yapan Murat T. (43) idaresindeki 02 AG 525 plakalı yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. 21 yolcunun bulunduğu otobüs kazasında otobüs şoförü ve 7 yolcu olmak üzere 8 kişi yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan 3 yaralı ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılırken, hafif yaralanan 5 yolcuya olay yerinde ayakta müdahale yapıldı. Hastanede tedavi altına alınan otobüs sürücüsü ve 2 yolcunun da durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Yaşanan kazayı anlatan tır sürücüsü Muhammet T., “Şahin bir gitti bir geldi derken, ben tanımıyorum sürücüsünü ama önüme durdu. Durunca da ben fren yaptım. Çok sert fren yapmadım aslında yavaştım ben, otobüs de vurmuş arkamdan. Ben Ankara’dan Diyarbakır’a gidiyordum” dedi. Otobüste bunulan yolculardan Kadir Göçer (54) ise “Şahin taksi tırın önünde ani fren yaptı. Tır şoförü de ona vurmamak için ani fren yapıyor. Otobüste ona vurmamak için sağa kırınca duvara vuruyor. İyi ki de duvara vurmuş. Direk tıra vursaydı çok kötü olurdu” diye konuştu. Kazanın ardından yolcular otobüs firması tarafından olay yerine tahsis edilen servis minibüsü ile terminalde bulunan başka bir otobüse taşındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.