GENEL - 12 Temmuz 2018 Perşembe 17:35

Dijital Pazarlama Uzmanı Çakır’dan şirketlere dijital pazarlama taktiği

A
A
A
Dijital Pazarlama Uzmanı Çakır’dan şirketlere dijital pazarlama taktiği

Dijital Pazarlama Uzmanı Gökhan Çakır, programında dijital pazarlamanın şirketlerin karlılıklarını artırmada önemli bir etken olduğunu söyledi.

Dijital Pazarlama Uzmanı Gökhan Çakır, programında dijital pazarlamanın şirketlerin karlılıklarını artırmada önemli bir etken olduğunu söyledi.


Dijital Pazarlama Uzmanı Gökhan Çakır, gazeteci-yazar Halime Erdoğan’ın sunduğu ‘Erkan Doğan ile Haber Sohbetleri’ programına katıldı. Çakır, dijital Pazarlamanın işletmelere özellikle mali bakımdan büyük avantaj sağladığını söyledi. "Dijital pazarlama işletmelerin veya kişilerin hizmet ve ürünlerini tanıtmak amacıyla kullandığı araçtır. Bu dijital kanallar Google, Facebook veya benzeri mecralarda olabilir" diyen Çakır, "Maliyet avantajı ilk sırada geliyor. Bütçeniz kadar harcama yapabiliyorsunuz. Diğer avantajı ise basılı ve diğer mecralara göre ölçülebilir olması. Yani verdiğinizin karşılığında ne kadarlık bir trafik elde ettiğinizi çok daha rahat ölçümleyebiliyorsunuz. Küçük ve orta işletmeyseniz bence dijital tarafta yatırım yapmak çok daha sağlıklı olacaktır. Maliyet aslına markaları ajansların nasıl yönlendirdikleri ile ilgili bir durum; çünkü markaları doğru yönlendirip markalara verdiğinin karşılığını alacakları güvencesini verirseniz ciddi veya düşük bütçeli bir yapabiliyor. Şunu söylemeliyim ki; günlük 5 TL’lik bir bütçede belirleyebilirsiniz. Beş yüz tl’lik bütçe belirleyen müşterilerimizde var. Burada asıl olay markanın elde edeceği ölçümlemeyi önceden öngörmesi ve planlaması denilebilir. Dışarıda bir broşür veya benzeri şeylerle reklam yaptığınızda reklamınızın sizinle ilgilenen birinin eline geçip geçmeyeceğinizi bilemiyorsunuz; ama dijital medyada hedef kitlenize veya sizi arayan kişiye ulaşabiliyorsunuz. Bu da direkt olarak dönüşüm oranlarınızı olumlu yönde etkileyebiliyor" diye konuştu.



"Markaları anlayıp hedef kitle analizlerini yapıyoruz"


Roof Digital Kurucusu Gökhan Çakır, sözlerine şöyle devam etti:


"Bu kadar değişken ve farklı bir sektörün olduğu yerde tek bir strateji geliştirmek doğru değil. Burada en önemli nokta her marka ve firmanın kendine ait bir stratejisi olması. Marka bizimle iletişime geçtiğinde ilk yaptığımız markanın medya planını oluşturup markayı tanımaya çalışmak; çünkü her markanın hedefi aynı değil. Bir marka daha fazla satış yapmak isterken diğer marka daha fazla tanınmak isteyebiliyor. Markaları anlayıp hedef kitle analizlerini yapıyoruz. Hedef kitleye nerede ve nasıl ulaşabileceğimizi araştırıp daha sonra bütçe planını oluşturuyoruz. İkinci önemli kısım ise verdiklerimizi ölçümlemek ve değerlendirme yapmak. Her ay bu şekilde analiz yaparak tekrar plan çiziyor ve bu şekilde ilerlemeye çalışıyoruz."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaş’ın konuğu MKE Ankaragücü Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında yarın MKE Ankaragücü’nü konuk edecek. Teknik Direktör Fernando Santos ile yollarını ayıran siyah-beyazlılarda takımın başında Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe olacak. Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, yarın 20.00’de Tüpraş Stadyumu’nda MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Geride kalan 32 haftada 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 yenilgi alan siyah-beyazlılar, 48 puanla 4. sırada bulunuyor. Konuk ekip ise 8 galibiyet, 13 beraberlik, 11 mağlubiyetle topladığı 37 puanla 13. sırada yer alıyor. Takım Serdar Topraktepe’ye emanet Geçtiğimiz hafta iç sahada alınan 1-1’lik Samsunspor beraberliğinin ardından Beşiktaş’ta Portekizli teknik adam Fernando Santos’la yollar ayrılmıştı. Bu ayrılığın ardından Ankaragücü maçında siyah-beyazlı takım, Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe’ye emanet olacak. Kartal, bu sezon 3 müsabakaya yine Topraktepe yönetiminde çıkmış ve 1 mağlubiyet, 2 galibiyet elde etmişti. 5 maçtır galibiyete hasret Siyah-beyazlılar, ligde 5 maçtır 3 puana hasret durumda. Söz konusu süreçte sırasıyla Galatasaray’a 1-0, Gaziantep FK’ya 2-0 ve Antalyaspor’a 2-1 kaybeden Beşiktaş, Başakşehir ile Samsunspor’la da 1-1 berabere kaldı. Kara Kartal, son galibiyetini 27. haftada İstanbulspor’a karşı 2-0’lık skorla almıştı. Sakatların son durumu Siyah-beyazlı takımda Semih Kılıçsoy ve Mert Günok sakatlıklarından dolayı MKE Ankaragücü’ne karşı forma giyemeyecek. Bir süredir sakatlıkları sebebiyle Salih Uçan, Onur Bulut, Tayfur Bingöl ve Arthur Masuaku’nun durumları ise son kontrollerin ardından belli olacak. 4 oyuncu sınırda Beşiktaş’ta 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Jonas Svensson, Daniel Amartey, Semih Kılıçsoy ve Demir Ege Tıknaz, yarın kart görmeleri halinde bir sonraki hafta deplasmanda oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşecek.