SPOR - 02 Eylül 2015 Çarşamba 13:17

Erten: “Takımı Sahaya Çıkarabilmek Büyük Başarı”

A
A
A
Erten: “Takımı Sahaya Çıkarabilmek Büyük Başarı”

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, transfer yasaklarından yeni yapılacak stat ve basketbol salonlarına kadar birçok konuda bilgi verdi. Erten, mevcut şartlar altında takımı sahaya çıkarabilmenin büyük başarı olduğunu söyledi.
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, yönetimde oldukları 90 günlük süreyi değerlendirdi. Erten’e Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, Futbol Şube Başkanı Osman Kırkpınar, Voleybol Şube Başkanı Ali Talak da eşlik etti. Oyuncuların ücret politikalarını yeniden düzenlediklerini söyleyen Erten, “Yabancı oyuncular dışında ev ve araç kiralama işlemlerine son verdik. Buna karşılık yerli oyuncuların sözleşmelerine yaşam ücreti ekliyoruz” dedi.
“TAKIMI SAHAYA ÇIKARABİLMEK BÜYÜK BAŞARI”
Yönetimde oldukları 90 gün boyunca 6 defa transfer yasağı geldiğini belirten Erten, “Her transferi tescile gönderdiğimizde internetten yasağımız var mı diye bakmaya başladık. Bu çok sıkıcı bir konu. Ligin ilk haftası pazar günü maçımız vardı, cuma günü saat 17.00’de yasak geldi, bankalar kapalı, alacaklı Samsun’da biz buradayız. İnanılmaz bir mücadele verdik ve saat 20.00 gibi ödemeyi yaptık. Akşam da 21.30 gibi transfer tescilini yaptık. Bu anlamda takımı sahaya çıkarmak büyük bir başarı” diye konuştu.
24 kişilik futbol takımı kadrosuna bu sezon 21 transfer yaptıklarını söyleyen Erten, transfer yasaklarının kaldırılması için toplam 5 milyon TL’lik ödeme yaptıklarını ifade ederek, “Şu an borç yok ama devre arasında yine borçlar çıkabilir” şeklinde konuştu.
“CUMA GÜNÜNÜ BEKLİYORUZ”
Ulusal Kulüp Lisansı almak için cuma günü federasyondan çıkacak kararı beklediklerini kaydeden Erten, “Kulüp lisans belgesine piyasadaki tüm borçlar dahil oluyor. Son 15 gündür ödemeler ve yapılandırmalar yaptık, bu tutar yaklaşık 800 bin TL’yi buldu. Pazartesi günü UEFA temsilcilerine sunum ve savunma yaptık. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bir aksilik olmazsa tarihimizde ilk defa Ulusal Kulüp Lisan Belgesi alacağız ve bununla birlikte para ve 4 puan cezasından kurtulacağız. Zaten şu an 4 puan cezamız var bundan da kurtulmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
“50 BİN KİŞİLİK SES AKUSTİĞİ OLUŞACAK”
Tesisleşme işlemlerini yürütmek adına teknik kurul oluşturduklarını söyleyen Erten, “Sasalı’da futbol A takımı için bir kamp merkezi yapacağız. Arazi Milli Emlak’a ait, tahsis yapılabilmesi için proje olması gerekiyor. Projenin çizimi sürüyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şampiyon basketbol takımına sözünü verdiği 10 bin kişilik salon için yeri belirlediklerini anlatan Erten, “Milli Emlak’a ait bir arazinin üzerinde proje çalışması yapılıyor. Proje geldikten sonra eklentiler veya çıkarımlar yapacağız. Selçuk Yaşar Tesisleri’ne yakın bir yerde olan arazi Mavişehir’e de yürüme mesafesinde. Stadın yapılması için yıkımlar hemen hemen tamamlandı. Proje üzerinde çok hassas olduğumuz birkaç düzeltme istedik. Maket üzerinde yapılan rüzgar testleri ilk aşamada hatalı çıktı. Daha sonra yapılan testlerde olumlu sonuçlar çıktı. 15 bin kişilik stadımız dolduğunda 40-50 bin kişilik ses akustiği oluşacak” açıklamasını yaptı.
KIRKPINAR: “ENGİN BİZE SÖZ VERDİ”
Kaf-Kaf’ın son transferi olan Engin Baytar’ın daha çok saha dışı olaylarla gündeme geldiğinin sorulması üzerine Futbol Şube Başkanı Osman Kırkpınar, yıldız oyuncudan bu konuda söz aldıklarını söyledi.
Engin Baytar’ın kaliteli bir futbolcu olduğunu dile getiren Kırkpınar, “Engin bize, ‘artık beni saha dışı değil, saha içiyle konuşacaklar’ dedi. Engin sadece bizde değil, her takımda oynar” diye konuştu.
Kırkpınar, futbol takımının bu sezon toplam maliyetinin 17 milyon TL’yi bulduğunu da açıkladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir