- 19 Nisan 2018 Perşembe 14:19

Foça Belediyesi Çocuk Evi’nde 23 Nisan coşkusu

A
A
A
Foça Belediyesi Çocuk Evi’nde 23 Nisan coşkusu

Foça Belediyesi Çocuk Evi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Aile Katılımlı, Milli Kültür Değerlerimiz ve Atatürk Sergisi ve Şenliği düzenledi.

Foça Belediyesi Çocuk Evi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Aile Katılımlı, Milli Kültür Değerlerimiz ve Atatürk Sergisi ve Şenliği düzenledi.


Çocuk evi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, eşi Derya Demirağ, Belediye Meclisi Üyeleri, Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Nuray Çiloğlu ve aileler katıldı.


Aile Katılımlı Milli Kültür Değerlerimiz ve Atatürk Sergisi ve Şenliği açılış konuşması yapan Foça Belediyesi Çocuk Evi Müdürü Çocuk Gelişim Bilimi Uzmanı Dr. Sara Kefi, “Atatürk’ün çocuklarımızın bilimin ışığında çağdaş bir eğitim alması için belki de her yıl bu bayramı kutlarken, yeniden yeniden düşünmemiz gerektiğini hatırlamamızı istemiştir. Atamızın bilimsel görüşleri ışığında çocuklarımızın bizim geleceğimiz olduğu bilinciyle özgür, demokratik ve bilimsel düşünce temelli bir eğitim ile onları yetiştirmemiz gerekiyor. Bu bağlamda yöneticilere eğitimcilere ve ailelere büyük bir görev düşüyor” dedi. Dr. Kefi, “Bugünkü sergimizin hazırlanmasında siz velilerimizin katkısı çok büyük. Öğrencilerimiz 10 hafta boyunca bu sergi kapsamında okulun içinde çalıştılar. Sizlerin yaptıkları el emeklerini de onlarla birlikte koruduk değerlendirdik ve sergiledik. Ve Atatürk ve Çocuk, Atatürk ve Bilim, Atatürk ve Hayranlık uyandıran özellikleri konularında da eğitim dönemi boyunca çocuklarınızla posterler hazırladınız. Onlar da sergimizde” diye konuştu. Araştırmalar hiçbir eğitim programının aile katılımı olmadığı sürece gerektiği kadar etkili olamadığını kanıtlamaktadır diyen Dr. Sara Kefi, konuşmasına şu sözlerle son verdi. “Biz de bunun bilinciyle eğitim programımızı aile katılımı ile zenginleştirmeye çalışıyoruz.” diye komnuştu.


Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise, Foça Belediyesi Çocuk Evi’nin çok değerli bir kurum olduğunu belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğu süreçte erkeklerle beraber kadınların önemini ortaya koydu. O şartlarda Türkiye Cumhuriyeti’ni bir bataklıktan çıkartıp büyük bir toplum yapma noktasındaydı. Ama en önemli şey neydi, savaşta kazanmış olduğunuz zaferleri eğitimle taçlandırmadığınız zaman bir şey ifade etmediğini kendisi her zaman söylemişti” dedi.


Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Foça Belediyesi Çocuk evinin çok önemli bir vizyonu var. Önemli değerleri yetiştirmek, Atatürk’ün çizmiş olduğu çizgiyi koymak. Bu anlamda da siz değerli velilerimize böyle bir kuruma güvendiğiniz için teşekkür ediyorum. Ayrıca en büyük teşekkürü Foça Belediyesi Çocuk Evi Müdürü Dr. Sara Kefi, öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız hak ediyor. Böyle bir coğrafyada yaşamak çok güzel. İzmir Foça’ya benzesin, Türkiye İzmir’e benzesin” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından minikler, aileleri ile birlikte hazırladıkları gösterileri sundular.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa "Dağ-Der Bayramlaşma Danışığı" coşku ile kutlandı Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dağ-Der) her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Bayramlaşma Danışığı’nı bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirdi. Dağ-Der tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen Bayramlaşma Danışığı DAĞDER Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve dernek üyelerinin yoğun katılım gösterdiği programda Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın meşaleler ve davul zurna ile coşkulu bir şekilde karşılandı. “Dağlılar ilk kez birlik iradesi gösterdiler” Programın açılış konuşmasını yapan Dağ-Der Genel Başkanı İsmail Aydoğdu yerel seçimlerde dağ yöresinin birlik olduğunu ifade ederek, “31 mart itibari ile yerel seçimler yapıldı. Şubat’ın 15’inden itibaren geçen süre içinde derneğimizde yerel seçim gündemi oluşturuldu. Dağ-Der doğal olarak tüm partilerin iltifatına tabii oldu. Bize göre güzel bir süreç geçti. Ama asıl güzellik şu ki dağlılar ilk kez bir birlik iradesi gösterdiler ve geçmişte 2 dönem Dağ-Der Genel Başkanlığı yapmış, TBMM’de 3 dönem milletvekilliği yapmış ve Osmangazi Belediyesi’ne aday olmuş bir hemşerimizin etrafında birleşti. Bugün de Osmangazi Belediye Başkanı olarak aramızda gördüğümüz için çok mutluyuz. Dertlerimiz ile değil, değerlerimiz ile gündeme gelmek isteyen bir derneğiz. Öncelikle biz hem yaşadığı coğrafya hem de 700 yıllık tarihi geçmişi itibari ile öncelikle Bursalıyız. Dolayısıyla Bursalı olmayı önemsiyoruz” ifadelerini kullandı. “Dağ yöresinin hizmet anlamında alacağı var” Geçmişte dağ yöresine yapılan hizmetlerin eksik kaldığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Yöremizin ve yöre insanımızın hizmet anlamında alacağı var. Yöremiz insanı burada 700 yıldır yaşamasına rağmen gerçekten hak ettiğini alamadığını düşünüyoruz. Sadece ben değil yöre insanı da böyle düşünüyor. Bu yerel seçimde de sizlerin büyük desteği ile Allah nasip etti bu dönem Osmangazi Belediye Başkanı olarak sizlere hizmet etme fırsatı verdi. Hepimizi Allah utandırmasın, mahcup etmesin. Halkımızın bize yüklediği sorumluluğun ve işimizin kolay olmadığının farkındayız. Bu durumu bilerek yola çıktık ve çok çalışma sözü ile bunun da üstesinden geleceğiz. Yeni bir yönetimiz, biraz zamana ihtiyacımız var. Yönetim kadroları oturduktan sonra ve işleyişe hakim olmamız ile beraber Bursa’ya, dağ yöresine, Osmangazi’ye hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu. Programın sanatçı Mehmet Çetin konseri ile devam etti.