GÜNDEM - 08 Mart 2022 Salı 10:02

12 yıldır engelli üyelerine hem annelik hem ablalık yapıyor

A
A
A
12 yıldır engelli üyelerine hem annelik hem ablalık yapıyor

Niğde’de 12 yıldır Sakatlar Derneği Başkanlığı yapan Songül Çalışkan, engelli üyeleri için fedakarca hizmet vermeye devam ediyor.

Kendisi de engelli annesi olan Çalışkan, yıllardır bütün üyelerine bir anne şefkatiyle yaklaşıyor. Özellikle kadın engelli üyelerinin evlerinde sıkılmaması için Çalışkan; çeşitli etkinlikler ve kurslar düzenleyerek vakit geçirmelerini sağlıyor.

12 yıldır engelli üyelerine hem annelik hem ablalık yapıyor

"Annelik ve ablalık yapıyorum"

Kadınların güçlü olması gerektiğini ifade eden Çalışkan, "Annelik ve ablalık yapıyorum elimden gediğince. Onları topluma daha iyi bir şekilde hazırlamak için çaba gösteriyorum, onlara örnek olmaya çalışıyorum. Çeşitli kurslar açıyorum, topluma daha iyi adapte olsunlar diye. Kendilerini daha iyi ifade edebildikleri ortak alan seçmeye çalışıyorum. Sağlıklı bir bayan nasıl her işe el attığında başarılı bir şekilde yürütebiliyorsa; esnaf olsun, memurluk hayatında olsun herhangi bir fabrikada işçi bayan olsun, nasıl başarılı yapıyorsa bizim de engelli bayanlarımızın bunu gönül rahatlığıyla başarabileceklerine inanıyoruz. Biz burada alt yapısını geliştirmeye çalışıyoruz, onları el işlerinden tutun da mutfak becerileri gibi her imkanı burada sağlıyoruz. Başaracaklarına inanıyoruz. Yeter ki imkan verilsin, iş konusunda kendi işlerini kurma konusunda biz destek olmaya çalışıyoruz. Sağ olsun valiliğimiz, belediyemiz destek olmaya çalışıyor ama biz bu imkanların daha da artırılmasından yanayız. Her geçen gün kadın sayımız artıyor, gençlerimiz artıyor, gönüllü üyelerimizin sayısı artıyor. Özellikle bayanlara biz bu konuda daha çok yer vermeye çalıştık. Son dönemlerde bayanlara yönelik Kuran kurslarımız vardı. Biliyorsunuz engelle kadınlarımız çok fazla camilere gidemiyor, bu yüzden dini bilgilerini daha iyi alabilmeleri için biz burada onlara yardımcı olduk. Dernekte yaptığımız faaliyetler kendilerini önemsemelerini hissettiriyor, biz de kendilerini daha çok önemsemeleri için faaliyetlerimiz sürdürüyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.