YEREL HABERLER - 21 Şubat 2017 Salı 14:33

İTO üyelerine 250 bin TL’ye kadar kredi imkanı

A
A
A
İTO üyelerine 250 bin TL’ye kadar kredi imkanı

İzmir Ticaret Odası (İTO) üyelerine 250 bin TL üst limitli, 36 ay vadeli, 3 ay ya da 6 ay ödemesiz ödeme planı imkanları sunan kredi protokolü, İş Bankası ile İzmir Ticaret Odası arasında imzalandı.

Son başvuru tarihi 31 Mart olan ve ürün kullanımı koşulu olmayan alternatiflerin mevcut olduğu kredi protokol törenine, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak, yönetim kurulu üyeleri, Türkiye İş Bankası İzmir 1. Bölge Müdürü Nejdet Polat ve İzmir 2. Bölge Müdürü Sezgin Yılmaz ve şube müdürleri katıldı. İTO üyelerinin nakit sıkıntısını aşması için İş Bankası ile kredi protokolü imzalayan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Üyelerimizin en büyük sıkıntısı finansman. Bu sıkıntıyı aşarak, yılın yarısına kadar 100 bin kişiye iş sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

"En büyük sıkıntı finansman"
İzmir Ticaret Odası üyelerinin nakit sıkıntısını aşması için bankalarla görüşmeye devam ettiklerini söyleyen Demirtaş, “Ekonomimiz zor günlerden geçerken üyelerimizin en büyük sıkıntısı finansman. Bu sorunu aşmamız çok önemli zira Cumhurbaşkanımızın istihdam çağrısına olumlu yanıt vermemiz için finansman çok önemli bir konu. Aylardır üyelerimizin nakit sıkıntısı için bankalarla görüşüyoruz. Nefes Kredisi kapsamında, bu zamana kadar her iki bankadan toplam bin 96 üyemiz 148 milyon 130 bin TL kredi kullandı. Halden Anlayan Kredi başvuruları hala kabul ediliyor. Bu kredi kampanyasından da bugüne kadar, 177 üyemiz 16 milyon 480 bin 990 TL kredi kullandı” diye konuştu.

8. protokol
Demirtaş sözlerine şöyle devam etti: “İş Bankası’nın odamız için de yeri ayrı. 2001 yılında ekonomik kriz sonrası üyelerimize daha iyi koşullarda kredi imkanı sağlamak için bankalarla kredi protokolleri imzalamaya başlamıştık. Bu uygulamayı Türkiye’de başlatan ilk oda olduk. İlk kredi protokolümüzü de 2002 Nisan ayında İş Bankası ile imzalamıştık. Ersin Özince’ye defalarca teşekkür ediyoruz. Bugün İş Bankası ile imzalayacağımız 8. kredi protokolümüzü olacak. En son yine çok yakın zamanda 2016 yılı Şubat ayında turizm sektörüne yönelik bir kredi protokolü imzalamıştık. 2001’den bu yana toplam 51 protokol imzaladık. Üyelerimize özel şartlarla kredi imkanı sunan banka sayısı 14.”

"Krediye ulaşabilmek çok önemli"
Üretici, sanayici ve KOBİ’nin yanında olduklarını söyleyen Türkiye İş Bankası İzmir 1. Bölge Müdürü Nejdet Polat ise, “Günümüz koşullarında krediye ulaşabilmek çok önemli. Biz de İş Bankası olarak bunu sağlamak gayretindeyiz. Sanayici, üretici ve tüccarın kendini güvende hissettiği bankamız ile yol almaktan memnuniyet duyacağına inanıyoruz” dedi. Türkiye İş Bankası İzmir 2. Bölge Müdürü Sezgin Yılmaz, “İş Bankası, Türkiye’de ilk protokolü İzmir’de imzaladı. Sıkıntılı dönemlerde ülkemize finans desteği veren bankaların daha kıymetli hale geldiğini görüyoruz. İTO ile protokol yapmaktan memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak da, kredi maliyetlerinden daha önemli olan konunun, krediye ulaşılabilirlik olduğunu vurguladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.