GENEL - 13 Temmuz 2018 Cuma 10:56

İzmir’in yeni taksi duraklarına tam not

A
A
A
İzmir’in yeni taksi duraklarına tam not

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, büyükşehir belediyesi işbirliği ve desteğiyle taksi duraklarını yenilerken, şık tasarıma sahip duraklar İzmirlilerin beğenisini topluyor.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, büyükşehir belediyesi işbirliği ve desteğiyle taksi duraklarını yenilerken, şık tasarıma sahip duraklar İzmirlilerin beğenisini topluyor.


İzmir’deki taksi durakları yenilenmeye başladı. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ve desteğiyle bu amaçla kolları sıvadı ve bir süre önce de düğmeye basıldı. Vatandaşa hizmet veren duraklar, tek tek değiştirilmeye başlandı. Eskilerin yerine, görünümleriyle büyük beğeni toplayan yenileri yerleştirilirken, şık tasarımlı duraklar, bulundukları bölgeye ayrı bir estetik ve güzellik kattı.


İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, değişime ve sürekli gelişime önem veren dinamik bir meslek örgütü olduklarına dikkat çekti. Aynı zamanda Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanvekili olan Anık, her alanda örnek ve övgüye değer bulunan bir anlayışla hareket ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi:


"Sadece araçlarımızı yenilememiz, son teknolojiyi kullanarak günümüzün koşullarına uygun hizmet sunmamız yetmez. Duraklarımızı da elden geçirmemiz gerekiyordu. Bu kapsamda büyükşehir belediyemiz ile birlikte el ele çalışıyoruz, her zaman taksici esnafının yanında yer aldıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yeni duraklarımız İzmirlilerden tam not aldı, bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Günün koşulları neyi gerektiriyorsa kendimizi yenilemeye ve sürekli olarak geliştirmeye devam edeceğiz. İzmirli taksicilere de bunu yapmak yakışır" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van İnşaat Yapı Dekorasyon ve Emlak Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı Van’da 12’ncisi düzenlenen İnşaat Yapı Dekorasyon ve Emlak Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen ve Ortadoğu’da sektörün en önemli buluşma noktalarından biri olması hedeflenen fuara 80 firmadan yaklaşık 160 marka katıldı. Burada fuar ile ilgili bilgi veren İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, bu yıl 12’ncisi yapılan fuarın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek yapı, malzeme ve inşaat üzerine organize edilen fuarı olduğunu ifade etti. Fuarda 80 firmadan 120’nin üzerinde markanın yer aldığını belirten Çelik, “Bu markalar Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden gelen firmalar. Van’dan çok sayıda katılımcı firmamız var. Yine fuarımızda Türkiye’nin farklı illerinin yanı sıra İran ve Irak’tan da katılım gösteren firmalarımız var” dedi. 4 gün sürecek olan fuarda, cuma ve cumartesi günü yapı ve inşaat sektörü ile ilgili bir zirvenin gerçekleştirileceğinin altını çizen Çelik, “Sivil toplum kuruluşları ile birlikte yaptığımız zirve organizasyonumuzda, yapı ve inşaat sektörü ile ilgili çeşitli paneller, söyleşiler ve kongreler olacak. Hem iş insanlarını hem akademisyenleri hem sektör profesyonellerini bir araya getireceğimiz büyük bir organizasyona başladık. İnşallah pazar gününe kadar devam edeceğiz. Ben bu duygularla fuarın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Fuara katılım sağlayan firma yetkilileri ise ilk gün olması hasebiyle katılımın az olduğunu ancak yarından sonra yoğun bir katılım beklediklerini söylediler.
Samsun Pamuk Geçidi şehidi 4 astsubay anıldı Samsunlu Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın da aralarında bulunduğu Pamuk Geçidi şehidi 4 astsubay, şehadetlerinin 32’nci yıl dönümünde dualarla anıldı. 18 Nisan 1992 tarihinde sivil ve silahsız oldukları halde bölücü terör örgütü tarafından Doğubayazıt-Iğdır Devlet Karayolu’nun Pamuk Geçidi mevkisinde gündüz vakti pusuya düşürülerek şehit edilen Kars 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı emrinde görevli 4 astsubaydan birisi olan Astsubay İlhan Hamlı’nın Samsun Asri Mezarlık Şehitliği’ndeki kabri başında anma programı düzenlendi. Şehit annesi Bedriye Hamlı ve şehit ağabeyi Ayhan Hamlı’nın ev sahipliğinde düzenlenen programda Ağrı Dağı eteklerindeki Pamuk Geçidi’nde hain pusuda gerçekleşen yol kesme eyleminde birlikte şehadet şerbeti içtikleri silah arkadaşları Astsubaylar Erkan Iğdır, Mustafa Karaçimen ve Naci Yıldırım bir kez daha dualarla yâd edildi. Samsun Asri Mezarlık Şehitliğindeki anma töreninde Mimar Sinan Camii İmam Hatibi Hidayet Tarakçı, Atakum Çınaraltı Camii İmam Hatibi Murat Akkuş, Kurupelit Camii İmam Hatibi Aziz Ocak, Saniye Hatun Camii İmamı Atakum Diyanet Vakfı Temsilcisi Erkan Aslantürk ve emekli imam Nazım Candan tarafından Yasin-i Şerif okundu. Ayrıca şehit annesi Bedriye Hamlı’nın daha önce okuduğu hatmi şerif, Pamuk Geçidi şehitleri ile tüm şehitlerin ruhlarına bağışlandı. "Allah kimseyi evlat ve kardeş acısıyla karşılaştırmasın" Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın ağabeyi Ayhan Hamlı, törende yaptığı konuşmada, “Allah hiç kimseyi evlat ve kardeş acısıyla karşılaştırmasın. Annem evlat, ben kardeş acısıyla 32 yıldır hayattayız. Ama bu hayatın nasıl bir hayat olduğunu sadece yaşayan bilir. Pamuk Geçidi şehidimiz Şehit Astsubay kardeşim İlhan Hamlı’nın kabri başında değerli hocalarımızın, sevenlerinin, büyüklerimizin, kahraman gazilerimizin, acılı şehit yakınlarımızın katılımıyla düzenlediğimiz dua ve anma programımıza katılan tüm katılımcılardan, telefonla arayarak şehitlerimizi unutmadıklarını bildiren dostlarımızdan biz razıyız, Allah da onlardan razı olsun” diye konuştu. Anma törenine, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Samsun Şube Başkanı Tanju Arat, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) Bafra Şube Başkanı Mümine Ersin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Şehit Gazi İşleri Kısım Amiri Piyade Asb. Kd. Bçvş. Erdoğan Kapusuz, Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın devre arkadaşı emekli Astsubay İstihkam Kıdemli Başçavuş Murat Saatcı, gazi emekli Polis Hasan Yıldız, gaziler ve şehit yakınları katıldı.