ASAYİŞ - 23 Kasım 2015 Pazartesi 11:55

Jandarma Sır Hırsızlıkları 'polenle' Çözdü

A
A
A
Jandarma Sır Hırsızlıkları 'polenle' Çözdü

İzmir’in Torbalı ilçesinde jandarma ekibi, iki hırsızlık olayını eşine az rastlanır bir yöntemle çözerek hırsızları yakaladı.
Torbalı ilçesinde, tren hattında şüpheli şahısların bulunduğu ihbarını alan Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekibi, hattaki kabloların kesildiğini fark etti. Jandarma ekipleri, görgü tanıklarının ifadesiyle 35 GB 2153 plakalı aracın peşine düştü. Yapılan takiple araç tespit edilirken, otomobil içerisindeki C.M., A.Y. ve F.S. isimli şahıslar yakalandı. Jandarma ekipleri şahısların inkarı üzerine esrarengiz bir yöntemle iz sürdü. Olay yerinden toprak ve çiçek polen örneği alan ekipler, bir örnekte üç şüpheliden alarak bunları Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Başkanlığına gönderdi. Kısa bir süre sonra gerçek ortaya çıkarken, olay yerinden alınan polen örnekleriyle şüphelilerden alınan örnek uyuştu. Gözaltına alınan 3 şahsın daha önce üç farklı suçtan arandığı ortaya çıktı.
JANDARMA 300 BİN TL’LİK SIR HIRSIZLIĞI ÇÖZDÜ
Öte yandan bir hırsızlık ilçenin Arslanlar bölgesinde yaşandı. Gece saat 03:00 sıralarında Arslanlar köprüsüne giden hırsızlar, değeri 300 bin TL’lik 50 beton kalıbını çaldı. Olay yerine giden Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekibi, çevredeki Mobese kameralarını araştırdı. 10 Y 0895 plakalı aracın peşine düşen ve durduran ekipler araç içerisindeki M.Z.T.’yi buldu. M.Z.T. ise suçlamaları kabul etmedi. Yine aynı polen yöntemini deneyen ekipler, Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Başkanlığından alınan raporla polenlerin eşleştiğini gördü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir